Skip to content
28 reacties
791 weergaves

Vriendin zwanger

Wat zouden jullie doen als je je vriendin zwanger hebt gemaakt?

17 jaar
5 jaren geleden

28 Reacties

  • Ik heb een kind, een jongentje hij is nu 4,5 jaar. Als ik eerlijk ben: het is de grootste fout van mijn leven( ja het klinkt hard.) dus altijd een condoom Gebruiken!!! En ook dat je vriendinnetje de pil neemt!!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Dan hebben jullie wel zeer grote pech gehad !

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Nee klopt, dat uitgaan noemde ik meer als voorbeeld. En ja mijn vriendin was gewoon aan de pil. Maar toch is er 1 supersterk zaadje tussendoor geglipt. Dus ons kindje moet straks wel een eindbaas zijn, als hij of zij gewoon om de pil heengezwommen is!;)

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Goed dat jullie DIE beslissing genomen hebben , want abortus zouden jullie je hele leven kunnen meedragen . En al die stoere taal van abortus plegen en meisje laten zitten vind ik GROOTE lafaards alsook heb je nog gehoord van condooms of de pil ? Je kan altijd eens een ongelukje hebben (vb gescheurd condoom )
    Kindje zal goed aanvaard worden door grootouders ook , ben ik zeker van .
    Nu zal het wel een zwaardere periode worden , maar met wat hulp komen jullie er wel ! En trouwens het leven is meer dan uitgaan met je vrienden alleen . Nu samen aan de slag voor een goede toekomst ! SUCCES !!!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Iedereen bedankt voor de reacties. Maar we zijn er dus uit, het kindje gaat komen! Superspannend maar word denk ik ook heel mooi. Zijn hier andere jongens die jong vader werden? Zijn er dingen waar jullie tegen aan liepen? Ik wil me graag heel goed voorbereiden!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @J15 ik ben 22 (bijna 23) jij 15 dat is 7 jaar verschil, ik werk en moet al mijn rekeningen betalen, als de wekker gaat moet ik er wel uit anders zijn er problemen, jij hoeft dat niet jij woont nog gewoon bij je ouders (neem ik aan.) en miss dat je een bij baantje hebt. Dus ja in zekere zin weet ik hoe de wereld werkt. Maar werk etc nu even ter zijden, ja jij vind dat ego, ik niet, ik weet dat ik nu ook geen kinderen kan nemen miss pas over 5-8 jaar zie ik een optie om een kind te nemen. Ik geef allen mijn mening over de abortus, uit eindelijk is het hun keuze maar ik zeg allen dat hun er nog een keer over kunnen praten want een kind is niet niks. Btw ik bedoel dit niet boos ofzo

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • j22 alsof jij wel weet hoe de wereld werkt. Je zit nu wel te zeggen dat jij dan weg zou gaan, maar dan ben je echt ego. Bijvoorbeeld je bent allen opgegroeid door je moeder omdat je vader weg is gegaan omdat je moeder zwanger was. Dan zou je je vader denk ik ook wel een lul vinden. En de keuze is gemaakt ze wilt geen abortus.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Dank jullie jongens 20 en 16. Af en toe heb ik buikpijn van de spanning, maar ik weet dat ik het niet kan maken mijn verantwoordelijkheid niet te nemen. Dus doe ik het. Ik ga 100% geven voor mijn vriendin en ons toekomstig kindje en dan hoop ik dat alles goed komt

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 20jr.:"@meisje 19 mijn broertje is 17 en werkt al".

    Een appel is rond en een peer ook niet......

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • j17 je bent wel een strijder, ik denk dat veel jongens niks meer met een kind of vriendin iets te maken willen hebben.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @meisje 19 mijn broertje is 17 en werkt al

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • J 22, als ik een meisje was en jij probeert mij te versieren, zou ik zeggen ..., jij geeft aan 'ik zou weg lopen' en met die woorden het meisje in haar eentje laten lijden! J 17 jij gebruikt je verstand ga verder met je meisje en je kindje verder door het leven, meeste zijn drie nullen voor mij met die uitspraken! Ik vind jouw echt een kanjer en meesten zouden een voorbeeld aan je kunnen nemen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind het best pijnlijk dat iemand die me niet kent zegt dat mijn vriendin en ik niet geschikt zouden zijn om voor een kind te zorgen, alleen vanwege mijn leeftijd. Ik heb mn havo diploma en ga nu na de zomer deeltijd hbo doen zodat ik ernaast kan werken. Mijn vriendin is 18 en moet nog 1 jaar mbo. Misschien dat dat iets uit gaat lopen door de zwangerschap, maar als ze daarna klaar is kan ze ook deeltijd werken en deeltijd thuis zijn voor de baby. Dan kunnen we het redden zonder hulp van onze ouders. Dus alleen het eerste jaar springen onze ouders bij als het nodig is. Dat hebben we nu met hen afgesproken. Natuurlijk is het jammer dat het nu zo loopt, ik zal minder met vrienden kunnen uitgaan enzo. Maar dat wil niet zeggen dat we niet voor onze baby kunnen zorgen!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben het eens met J16 abortus! Zo snel mogelijk!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je bent op geen enkele manier een geschikte vader. Je vriendin ook geen meisje dat voor een kind kan zorgen. Abortus is de enige oplossing. Jullie redden het niet en verpesten je eigen leven en nog meer dat van het foetus als dat ooit geboren zou worden.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Echt fk dom als je het mij vraagt hoor, als dat bij mij zou geburen zou ik weggaan ik zou er dan niks mee te maken willen hebben! En je bent 17! zoals iemand hier boven zie je bent nog aan het puberen. Je hebt ook nog geen idee hoe de wereld werkt! En een kind is ook heeeel duur en waar ga je al dat geld vandaan halen? Elke keer maar bij je ouders die gaan het op een gegeven moment ook niet meer leuk vinden en dat betekent dat je zal gaan moeten werken! Maar ja dit is dan wel weer mijn mening... ik vind dat de mensen die hier boven allemaal zeggen dat je verantwoording moet/zal gaan nemen ik vind dat juist geen verantwoording dit is 1 van die dingen die je weet wat echt niet kan en klaar voor bent. En ik zou echt nog wel en keer met je vriendin gaat praten over die abourtus. Btw begrijp me niet verkeerd ofzo.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat bedoel je meisje 19?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • "Wat zouden jullie doen als je je vriendin zwanger hebt gemaakt?"   Antwoord; de vraag op Dreamersforum stellen.......

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Bedankt voor jullie reacties allemaal. Ik heb een heel lang gesprek gehad met mijn vriendin en ze heeft gezegd geen abortus te willen. Dat betekend dus dat ik vader wordt... aan de ene kant doodeng, maar ik wil er dan nu wel voor gaan! Zijn hier andere jongens die jong vader zijn/werden? Wat zijn jullie ervaringen en tips? we moeten nu onze ouders het gaan vertellen...

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Maak het bespreekbaar met je ouders, overweeg het goed wat jullie eigenlijk willen, willen jullie samen verder door het leven of niet, als je denkt dat de meisje niet je ware liefde is, overweeg het om het te weg te laten? Iedereen kan maar iets zegen, maar bedenk samen met jouw vriendin en jullie ouders n wat de beste is voor jullie!

    23 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten