Skip to content
15 reacties
454 weergaves

Schelden met het woord "homo"

Heey jongens en mannen, ik vraag me af waarom anno 2019 nog altijd gescholden wordt met het woord "homo". Persoonlijk vind ik het zeer kwetsend om te schelden met een geaardheid. Schelden gebeurt meestal (altijd?) met negatieve dingen, met ziektes bijvoorbeeld. Hoe kijken jullie hier tegenaan? Schelden jullie zelf ook met dit woord? En als je iemand op deze manier hoort schelden, zeg je er dan iets van? Alvast bedankt!

22 jaar
5 jaren geleden

15 Reacties

  • Homo's worden meer geaccepteerd dan vroeger. Toch zijn er nog veel mannen en vrouwen die een hekel hebben aan homo's en die het vies vinden wat ze doen.
    Dat zijn echt niet alleen oudere mensen, maar zeker ook jongens van onze leeftijd. Echt niet alleen in islamitische landen , maar ook in Europa en Amerika.Er zijn ook nog veel landen waar op homoseksuele handelingen strenge straffen staan. In Nederland hebben gays het relatief goed, maar zeker niet altijd.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ach, de kreet "homo!" valt zo vaak. Maar wrm is het dan meteen een scheldwoord? Wanneer je per ongeluk ff aangestoten wordt in de douches door een andere kerel dan roepen we dat al gauw. Heeft onze doelman alweer een makkelijke bal doorgelaten dan krijgt ie homo en mietje te horen in de kleedkamer. Maar dat is allemaal niet boosaardig. Ikzelf heb de vreemde gewoonte om, wanneer ik een pilsje vasthou, op en neer te gaan over het glas met mijn pink omhoog. Nou, reken maar dat de vrienden dan "homo" gaan brullen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Er zijn inderdaad ook biseksuelen, transseksuelen, interseksuelen ... en wat nog allemaal. De cijfers die ik aanhaal zijn mijns inziens echter grosso modo juist. En zonevreemd Engels zet geen zoden aan de dijk.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen20 je zegt 80% is hetero maar 20% is homo maar daar klopt toch helemaal niks van ? hetero en homo zijn niet de enige twee possibilities ?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Tja, wat had je verwacht ? 80% van de mannen zijn hetero, dus 20% is homo. En minderheden hebben het altijd moeilijk. Waarom toch ? Ik ken homo 's in de media die zich 'normaal' gedragen en nooit problemen hebben, en anderen die er soms echt om vragen door het er vingerdik op te leggen en nog het liefst met pluimen in hun gat zouden rondlopen ( 'gay pride ', weet je wel ? ). Ik zou zeggen : doe maar gewoon, dat is al gek genoeg !

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • In mijn vriendengroep zeggen er ook veel homo, maar het is meestal bedoeld om te plagen of als soort van grap. Sommigen die het zeggen hebben ook geen probleem met homo's maar zeggen het toch. Ik zeg het zelf ook wel eens, terwijl het mij echt niks uitmaakt als iemand homo is. Ik kan wel begrijpen dat het kut overkomt als je zelf homo bent. En ja er zijn er ook bij die het zeggen die homo's ook echt niet mogen. Zelf snap ik dat niet, maar ik kan er ook niet veel aan veranderen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Schelden, waarom zou je schelden, noem elkaar gewoon bij de voornaam, klinkt toch veel prettiger.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Bedankt voor jullie reacties. Als ik eerlijk ben, schrik ik toch best wel een beetje van de reacties en ben ik ook teleurgesteld. Jongen van 17 zegt: "Dat hoort er gewoon een beetje bij". Jongen van 16 zegt: "Het gaat gewoon vanzelf." Jongen van 15 jaar: "Ik vind het schelden met "homo" nog wel meevallen."

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • In Antwerpen krijg je soms het predikaat 'janet' naar je hoofd geslingerd, als je niet praat, je gedraagt of voortbeweegt als een 'normale' man daar verondersteld wordt te doen. Voorbeeld : een ober vraagt aan een klant op een Antwerps caféterras : " Koffietje voor meneer ? ", waarop de man :
    " Nee, een koffie, janet ! " En iedereen lachen natuurlijk. Protesteren heeft weinig of geen zin, zeker niet als je een Hollander bent. Wijze les : wie naar Antwerpen gaat, gelieve geen verkleinwoorden te gebruiken.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Je kan beter vragen wie er niet mee scheld. Zowat ieder een zegt homo of kanker dus ja

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik moet er gewoon om lachen als iemand homo roept. Ik ben homo, ja nou en. Ik doe niets verkeerd. Ik vind het hetzelfde als iemand hetero roept. Homo is geen scheld woord maar een uitleg dan mannen of jongens van elkaar houden.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind schelden met "homo" nog wel meevallen. Vind schelden met " k*nk*r " er in veel erger. Ik ben homo, dus ze noemen gewoon mijn geaardheid.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb niks er tegen als je homo bent ofs. Ik ben eerlijk en ja ik scheld er mee (ook met ziekte.) In de 1e zowat niet maar sinds de 2e wel. Kweet wel hoe het komt: je hoort het zoveel om je heen overal letterlijk overal en dan ja gaat het van zelf. Verder kan ik er niet zoveel aan doen. (En niet Zeggen van ja dit dat je moet er mee stoppen) ‘t gaat gwn van zelf. En ik ben zeker niet de enige die het doet.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Vind je het gek... kijk in welke wereld we leven

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn vrienden en ik noemen elkaar de hele tijd homo. Dat hoort er gewoon een beetje bij. Niemand vind het erg, ondanks dat een van mijn vrienden gay is

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten