Skip to content
38 reacties
5773 weergaves

Geen onderbroek aan.

Hoi gasten, wie van jullie draagt er ook nooit een onderbroek? Ik draag al van mijn 7 jaar geen ondergoed meer. Reageer eens alstublieft.

15 jaar
5 jaren geleden

38 Reacties

  • Dat het dragen van ondergoed ook een religieuze reden kan hebben heb ik ook niet zelf verzonnen. Ik had het gelezen op internet. Maar nu er wordt gevraagd om uitleg moest ik ook verder zoeken. Ik vind nu dit:

    Het magische ondergoed van de Mormonen:
    Een citaat: …Een vaak gehoorde uitleg van Mormonen zelf, is “dit is heilig voor ons, daarom praten we er weinig over” of nog mooier in het Engels “This is sacred, but not a secret”.
    Het is niet geheimzinnig, maar we vragen gewoon dat er met respect wordt over gesproken. Ieder geloof heeft zijn symbolen. Pastoors dragen kazuifels, nonnen dragen habijten, boeddistische monniken hun safraangewaden, Joden hun keppeltje… Religie en symbolen zijn onlosmakend met mekaar verbonden.
    Mormonen dragen hun symbolen dicht op het lichaam, onzichtbaar voor de buitenwereld. Als teken van een intieme en innige band met God.
    Magisch is het zeker ook niet. Wij geloven dat het dragen van deze gewaden ons beschermt tegen onheil, omdat ze symbool zijn van onze getrouwheid aan de verbonden die we gesloten hebben met Hemelse Vader en we in ruil bescherming genieten. Geloof kan bergen verzetten en bijgevolg zijn er mensen die misschien te ver door slaan in het alledaagse en gaan zeggen dat het ondergoed effectief op magische wijze hen beschermt tegen ziekte en ongevallen.
    Ik zelf geloof dat het een symbool is en niet het gewaad zelf bescherming brengt, maar wel ons geloof en getrouwheid die ons kan beschermen, indien nodig letterlijk zelf. Is dat gek? Iedereen zal zeggen dat wie ongeschonden uit een verschrikkelijk ongeval komt, een goede engelbewaarder heeft. Die engelbewaarder is even magisch als onze gewaden.
    Tot zover dit citaat.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Draag nooit een onderbroek. Ik vind het prettig als m'n zaakje los zit en niet is ingesnoerd in een slip. Na het pissen moet je er voor zorgen dat je eikel echt helemaal droog is en je niet meer druppelt. Dat doe ik gewoon met een wc-papiertje . Die heb je niet bij een urinoir dus gebruik ik die nooit. Mijn spijkerbroek hoef ik niet vaker te wassen, want die wordt niet vuiler dan met onderbroek aan. Als ik weet dat ik me ergens moet uitkleden trek ik wel een onderbroek aan. Je wil natuurlijk niet in vreemd gezelschap in je blote kont staan.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb meestal geen onderbroek aan. als ik ga sporten luist wel. Ik veeg m'n piemel wel goed af na het plassen, zodat er geen pis op de broek komt. Dat kan ik hem wel meerdere dagen aan voordat hij gaat stinken. Ik ben wel besneden, ik denk dat dat ook helpt bij schoonblijven.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja kan prima toch? Meerdere dagen zelfde broek zonder onderbroek aan. Als je zorgt dat na het pissen je lul goed uitgelekt is blijft je broek gewoon schoon

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey, Kan je dat eens uitleggen van die religieuze functie van ondergoed?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi gasten, ik draag al 8 jaar geen ondergoed meer en ik hou mijn broek ook gewoon meerdere dagen aan. Ik laat mijn jeans niet iedere dag wassen want ik draag dezelfde broek gewoon meerdere dagen en mijn broek stinkt dan nog niet hoor.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • jongen 16jr.:
    De functie van ondergoed; Ondergoed is kleding die direct op de huid gedragen wordt, doorgaans onder andere kleding. Het dragen van ondergoed heeft vooral hygiënische redenen, maar het zorgt ook voor steun, een hoger draagcomfort en meer privacy. Bij koud weer wordt soms extra lang of dik ondergoed gedragen. Sommige soorten ondergoed worden voor erotische redenen gedragen. Verschillende soorten ondergoed kunnen bovendien als nachtkleding gedragen worden. Daarnaast kan ondergoed ook een religieuze functie hebben.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Als ik thuis in mijn blootje loop en ik moet even iets in het dorp halen trek ik mijn spijkerbroek of korte broek wel zonder onderbroek aan maar verder eigenlijk niet.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @Meisje 19, En wat als meisjes een string dragen? Dat doen ze namelijk vaak. Is die aan het eind van de dag ook niet vies? Gewoon iedere dag een verse broek en er is geen enkel probleem.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • ja hoor, lekker fris.....
    En laat je nou je moeder iedere dag je broek wassen of hou je gewoon dagen achter elkaar dezelfde broek aan?
    Zal wel lekker ruiken dan bij jou daar beneden. Viezerik.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Nee, het is inderdaad niet erg als je een stijve krijgt, maar ik kan me voorstellen dat dat niet altijd goed uitkomt... Ik denk wel dat het lekker voelt, zo zonder boxer.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Met dit weer lekker zonder boxershort in mijn voetbalbroekje. Ach ja je ziet wel alles zitten maar ..... Probeer geen stijve te krijgen, maar soms gebeurd dit wel een beetje, dan mijn shirt er even goed overheen haha

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • J16 nee hoor niet snel nee, en bij mij valt het niet echt op, ik heb nog een echte kinderpiemel

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik krijg wel wat meer een stijve als ik de wrijving tegen mijn piemel voel.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • met dit weer draag ik geen slip gewoon kutje bloot

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • J16: jawel, maar maakt niet uit toch?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Krijgen jullie dan niet snel een stijve, als je piemel los in je broek hangt?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • zonder onderbroek is inderdaad veel gezonder , want dan zitten je piemel en ballen los aan je lichaam We zijn in feite gemaakt om geen kleren te dragen, maar klimaat en de preutsheid hebben dat anders geregeld Naakt slapen is ook heel gezond en vooral nu met dit zeer warme weer is het lekker om bloot te liggen op je bed ...als je met een vriend slaapt kun je dit ook aanraden bij hem zodat ook hij naakt slaapt : mooi ook om je vriend naakt te zien en ook hij zal je wel graag bloot zien en wie weet ......komt er een leuk gevolg van !!!!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Is idd lekker zonder onderbroek. Maar als ik geil ben heb ik snel nogal wat voorvocht. In spijkerbroek niet zo'n probleem maar in dunne zomerbroek wil je geen natte plek zien

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Nou, ik kleed me gewoon uit, doe mijn sportbroekje, shirtje en schoenen aan. Voor in mijn broekje zit niet zoveel, dus van geslinger heb ik geen last. Na gym moeten we verplicht douchen, dan is bijna iedereen bloot.

    15 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten