Skip to content
28 reacties
2635 weergaves

Zand onder me voorhuid

Vanmorgen deed me pa ineens heel vreemd. We zijn gister naar naaktstrand geweest en me pa zag met douchen vanmorgen dat ik wat zand onder m'n voorhuid had. Is dat echt zo erg?

12 jaar
5 jaren geleden

28 Reacties

  • j18 volgens mij zit je een beetje in de afzeikmodus, sorry. Voor jou is het misschien geen probleem, voor die jongen van 12 wel. Als je alle problemen van mensen gaat afdoen met dat het voor jou geen probleem is, kunnen ze dit forum wel sluiten. Wat is er volgens jou dan wel een probleem dat hier gepost mag worden? En over welke lichaamsdelen mag het dan gaan? Niet over de voorhuid dat snap ik nu wel.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een groot probleem, zand onder je voorhuid. Maar goed dat dat het hier besproken wordt.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb ook last van zand onder mijn voorhuid. Gelukkig zegt mijn vader er niets van. Maar het is wel een heel groot probleem.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Dus gaan alle topics hier over nauwe voorhuid. En wij zouden moeten geloven dat dat allemaal verschillende vragenstellers zijn?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Is niet zo raar hoor. Veel jongens van rond de 12, 13 zijn onzeker over hun piemel en hun voorhuid. Een nauwe voorhuid komt veel voor op die leeftijd weet ik nog maar niet altijd zeker is of het wel goed komt. Snap heel goed dat je op die leeftijd daar vragen over hebt en bang bent om besneden te moeten worden. Dus als je geen broers of vrienden die je kunt vertrouwen hebt en er thuis niet makkelijk over gepraat kan worden vragen ze het hier.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Helemaal mee he eens j18

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Raar dat de helft van de topics hier gaan over voorhuid, besneden en blote eikel. Geloof niet dat zoveel jongens last van een nauwe voorhuid hebben en daarom alllemaal besneden moeten worden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Fijn dat je probleem nu is opgelost.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • TS weer. Bedankt voor jullie reacties. Morgen gaan we weer naar het strand en zal er op letten om te douchen als we weggaan. Is goeie tip, ik doe het altijd thuis maar misschien te lang gewacht laatste keer. Pa was geschrokken dat het rood zag bij mij. Hij was inderdaad bang dat het aan het ontsteken was. Hij begreep dat ik geschrokken was. Hij heeft me uitgelegd wat het probleem is en waar ik op moet letten. Denk wel dat hij het zal blijven checken nu :)

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Hee jongen 12. Ik ben ook naturist. Maar wij douchen altijd voor we van het terrein af gaan (zijn douches daar). Dan spoel ik goed af om schoon te zijn onder mn oksels, navel, voorhuid en tussen mn tenen. Kun jij ook doen!

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • ja als je penis niet goed af spoelt kan het pijn gaan doen dus let er goed op bij het naaktstrand

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @TS Ik heb al eerder gereageerd. Als het al rood zag was je eikel al geirriteerd of een beetje ontstoken. Heel goed dus van je pa om je te checken, anders was het alleen maar erger geworden. Maar om nou boos op je te worden is overdreven. Jee hebt er zelf gewoon niet aan gedacht denk in om zelf te kijken.
    Mijn ouders (meestal mijn moeder) checkt mij regelmatig of ik mijn piemel goed schoon hou, omdat ik dat zelf nog wel eens vergeet. Zij zegt ook dat het belangrijk is omdat het kan ontsteken. Misschien moet jij je pa vragen of hij het in de gaten houdt bij jou.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @ts Dat zand onder je voorhuid heeft niets met besnijden te maken. Ik begrijp niet goed dat je vader er boos om werd, maar zijn boodschap is dat je je piemel goed moet schoonmaken met lauw water, vooral je voorhuid en je eikel. Anders kun je ontstekingen krijgen en dat wil je niet, denk ik.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij mij controleren ze ook nog. Tot mijn 16e zeggen mn ouders. Prima. Ben t wel gewend

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • TS hier. Ja zag idd rood, denk dat hij er daarom naar vroeg. Toen ik het terugschoof zag ik dat er een beetje zand onder zat. Hij werd boos dat ik dat zelf weg had moeten halen en beter moest doen :( Ik kan m'n voorhuid al best goed terug doen. Ik begrijp niet wat dat met besnijden te maken heeft.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • J11 dat had ok ook toen ik 8/9 was, nu is het helemaal los en kan ik m’n voorhuid helemaal over m’n eikel schuiven. Even geduld nog denk ik. Suc6

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 11, dat is heel normaal en dat heeft iedereen! Dit zit zo zodat je eikel beschermt wordt wanneer je penis niet stijf is. Is heel normaal, iedereen heeft het.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Nee, jongen van 11, dat is helemaal niet erg. Gewoon rustig vanzelf laten loskomen. Trouwens, als je kan zien dat je eikel hier en daar nog wat verkleefd is dat betekent dat je jouw voorhuid nu al ver genoeg kan terug trekken. Besnijdenis totaal niet aan de orde bij jou.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij mij zit voorhuid nog op een plekje vast. Is dat erg? Wil niet besneden worden.

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Het ik goed dat je pa of ma controleren of je eikel en corona, die rand er onder, schoon zijn want dat kan vaak infecties geven als het niet schoongemaakt wordt. Bij mij heeft m'n moeder dat bij het douchen gedaan tot ik zowat 14 was. Ik kreeg toen steeds een stijve en ben ook een keer klaargekomen en vanaf toen kon ik het best zelf doen zei ze.

    22 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten