Skip to content
22 reacties
1853 weergaves

is masturbatie nodig

Omdat ik erg veel masturbeerde ben ik twee maanden geleden ermee gestopt om af te kicken. Tegen mij was gezegd dat masturberen geen nut had en alleen maar onnodig tijd en energie koste die ik beter nuttig kon besteden. Nu voelen mijn ballen alsof ze op ontploffen staan en kan ik het bijna niet meer volhouden. Moet ik nu toch een keer de druk ervan afhalen of doorgaan met masturbatie-stop. Ik merk wel dat ik steeds kribbiger en vervelender wordt naar mijn omgeving door het niet masturberen.

18 jaar
5 jaren geleden

22 Reacties

  • Mijn broer (is 14) en ik rukken al zo lang als we ons kunnen herinneren. Eerst was dat natuurlijk alleen maar wat 'spelen' toen we nog geen sperma hadden. Inmiddels hebben we dat allebei wel en is het gewoon nodig om wat je zegt niet kribberig te worden. Je hebt als jongen die ontlading nu eenmaal nodig. Als het je andere dingen maar niet in de weg zit. Rukken is prima, klaarkomen is lekker en daarna weer door met andere dingen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou me gewoon weer gaan aftrekken. Dat is inderdaad heel normaal en lekker. Vrijwel alle jongens doen het. Je moet je seksuele gevoelens gewoon kwijt en dat kun je als jongen bereiken door te rukken. Het werkt ontspannend en tijdens je orgasme komt er endorfine vrij, waardoor je je vrolijker gaat voelen. Overdrijven hoeft ook weer niet: het moet je niet afhouden van je studie of werk, dan wordt het teveel. Maar een keer of twee of drie per dag moet kunnen. Hoe vaak deed jij het?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18 , zeker nie met je handen in zakken zitten want als je ballen ontploffen ben je nog je handen kwijt ook !!! hahaha .
    Ik ruk iedere dag 's avonds en het geeft me veel voldoening . Is ook een goed middel tegen stress !
    Dus rukken is gezond en als je het niet doet heb je veel natte dromen of spontane lozingen zoals hierboven vermeld . @19,juist zaad is lekker want ik spuit het in mijn hand en lik het dan op !! Is ook beter om de slaap te vatten.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Tuurlijk is aftrekken nodig. Ik doe het nu zeker 1x per dag en als ik weet dat ik andere naakte jongens ga zien. Dus voor omkleden op school of als we naar strand gaan. Nooit last van plotseling erecties.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Masturberen wordt al zolang gedaan als er mannen bestaan. Het is goed voor de genitale ontwikkeling en nodig om van je opgeslagen zaad af te komen. Dat zit in je bijballen te wachten tot het geloosd kan worden. Als het niet kan doordat je te lang niet neukt is de oplossing dat je je goed aftrekt. Anders krijg je spontane lozingen en dat is vies in je broek of in je bed als je naakt slaapt.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ach zoals mn pa een keer zei: Als ze ooit iets leukers bedenken blijf ik dit (masturberen aka rukken) er toch bij doen!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Zes maanden niet trekken, lekker ongezond, ook voor je brein!
    Ik ben ook nogal een hitsig beestje en trek elke dag, soms twee keer op een dag. Ik leef er prima bij en wordt niet de hele dag door seks in beslag genomen. Wel heb ik gemerkt dat b.v. geile plaatjes / filmpjes die ik zie er meestal voor zorgen dat ik meer wil, dus een beetje vermijden daarvan werkt voor mij wel goed.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Wie zegt dat masturberen geen nut heeft is slecht geïnformeerd. Regelmatig masturberen is van belang om op termijn prostaatkanker te voorkomen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • j18 "Bovendien nog een vieze gewoonte met iedere keer die kwak zaad." Lekker toch? :-)

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • 6 maanden niet rukken is de perode die er voor staat om af te kicken. Ik wil er zelf ook vanaf. Mij is uitgelegd dat masturbatie volstrekt nutteloos is en helemaal nergens voor nodig. Bovendien nog een vieze gewoonte met iedere keer die kwak zaad. Maar mijn penis gaat iedere keer maar weer stijf staan. Net alsof hij vraagt om afgetrokken worden. Ze zeggen dat ik dit gewoon moet negeren, maar het is nu zo moeilijk om er van af te blijven. Het is echt heel zwaar om de stop vol te houden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Onzin, elke jongen trekt zich af en dat is heel gezond en gewoon, zolang je het niet overdrijft (het moet niet je hele leven gaan beheersen). Maar een of twee keer aftrekken per dag moet kunnen. De druk gaat ervan af en je maakt ook endorfine aan, waardoor je je blij gaat voelen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Wie maakt voor jou uit dat de stop voor zes maanden is? Je lichaam is van jou en niemand anders.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Flauwe kul,
    Een gezonde jonge rukt zich een paar keer per week af, niets mis mee.
    Maar een half jaar.....
    Wie heeft je dat allemaal verteld?

    De dokter op het zieken huis vraagt elk jaar of ik mastrubeer en ik zeg dan ja!
    Goed zo jonge, zegt hij dan.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Gwn doen! Einde disscussie.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ze hebben tegen mij gezegd dat mijn ballen nu zo pijn doen dat dit komt omdat ze nu erg geactiveerd zijn met zaadaanmaak door het vele masturberen. Door het nu lange tijd niet te doen komen de ballen weer tot rust. Mijn probleem is nu dat ik de masturbatie-stop bijna niet meer kan volhouden. Ik heb het gevoel dat ik nu echt moet rukken, zoveel drük staat er op mijn ballen. Alleen de stop is voor 6 maanden, dus het kan voorlopig nog niet.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien met jezelf afspreken dat je het max. 1 keer per dag gaat doen op een vast tijdstip? Masturberen is gezond en de spanning moet er acht af af en toe. Niet rukken is geen goed idee.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Soms gebeurt het dat ik heel veel zin heb en dan juist niet wil masturberen want ik wil wel de hele dag geile gedachten hebben.
    Ik word er niet kregelig van.

    Maar ik heb het nooit niet willen doen om ervan af te geraken. En misschien zou ik ook lastig worden als ik het niet doe gedurende een paar weken.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ruk soms ook wel eens een dag of 2 niet, maar helemaal niet meer dat hou ik niet vol. Je hebt 'm niet gehad om voor te pissen

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongens masturberen als ze in de puberteit komen. Dat is nodig om man te worden.Niks om je voor te schamen.Je ballen moeten groeien en ook je dick moet zich in de lengte en in diameter kunnen ontwikkelen. Iedere man doet het Ook volwassen mannen doen het nog regelmatig. Altijd een vervelende gedachte, maar zelfs je opa's en je vader doen het . Minder dan vroeger, maar toch ..... Maak er geen probleem van. Je wilt toch een goed ontwikkelde en potente man worden ?.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je vind dat masturberen teveel je leven beheerst is het heel goed om te minderen. Maar helemaal stoppen lijkt me niet nodig. Zeker niet als het zelfs pijn doet en invloed heeft op je humeur. Geef er gewoon weer even een slinger aan;) en dan weer een poos niet

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten