Skip to content
13 reacties
1136 weergaves

ontgroening soms wel of niet latent homo gedrag.

Mijn vriend en ik verschillen van mening, bij een ontgroening vinden dingen plaats die niet helemaal alledaags of normaal zijn, denk ik. Machtsmisbruik, zelfs latent homo gedrag.
Mijn vriend vind dit onzin en vind het gewoon stoer, zelf niet echt ervaring, wie wel, en heeft een mening.

17 jaar
5 jaren geleden

13 Reacties

  • Ad fundum film kende ik niet maar enkel clips gezien op you tube, best heftig, maar vond de serie Feuten ook heftig, als je op de ic terecht komt dan is het puur mishandeling.Sluiten is de enige optie alleen kunnen ze dit waar maken, verbieden kan wel, maar in het geheim , maar begrijp dat die studenten vereniging is verboden nu, denk dat er meer controle moet komen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen17. Zou ik het overdoen? Het kan niet meer. Vorig jaar is aan een andere Belgische unief een ontgroening totaal uit de hand gelopen met een aantal feuten op intensive care en helaas een die het niet gehaald heeft. Dat was de aanleiding voor de bestuurders van alle universiteiten om de verenigingen te dwingen tot een charter. Clandestiene ontgroeningen op geheime locaties en alle mensonterende toestanden zijn nu expliciet verboden. De sanctie is ontbinding van de vereniging en wegsturing van de unief van alle deelnemers. Over ontgroening bestaat een Belgische speelfilm Ad Fundum. Hij staat integraal op YouTube. Een aanrader voor wie met dit onderwerp begaan is.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21 je zegt , je schaamt je en het geeft je aanzien, dus je zou het wel weer overdoen? Vreemd dat het in Belgie anders toe gaat dan in Nederland, Belgen lijken me zo eigenlijk veel zacht aardiger als je ze ontmoet tijdens vakantie's bijvoorbeeld.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21 duurt maar 1 dag dus daar is door te komen, evenals het gehoorzaamheidsritueel wat ik mee gemaakt hebt op een internationale school. Was toen net 17 en achteraf best geinig, meligheid en leedvermaak als jij het gehad had . Maar geen rare toestanden een kennis makingsdag met afsluiten de rituele traditie

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ze doen dit ook wel om te vernederen. Homo-erotische zijn voor hetero-jongens erg venederd om te moeten doen. Ik heb wel eens gehoord van een ontgroening waarbij ze verplicht een dildo in de anus moesten dragen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Zeker heftig. Dit is ook niet normaal in Vlaanderen. Een klacht indienen zorgt er zeker voor dat er veel opschudding ontstaat. Deze vereniging zou verboden moeten worden.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongens17 en 23. Belgische universiteiten zijn berucht om hun harde ontgroeningen. Soms met heel kwalijke gevolgen. Het duurt maar 1 dag maar naarmate die dichterbij komt, stijgt de sociale druk. Je hebt 2 soorten ontgroening: de officiële en de clandestiene. Je hoeft nergens aan mee te doen. Maar ik heb het helemaal aan mezelf te danken omdat ik zonodig stoer wou overkomen. Nee, bij de clandestiene ontgroeningen is geen toezicht. Het zijn de laatstejaars die de opdrachten bedenken. Maar iedereen is van meet af aan straalbezopen en zoals jullie wellicht weten werkt alcohol normverlagend. Pas wanneer je de volgende ochtend opstaat met een mega kater dan sijpelt het langzaam tot je door wat je uitgevreten hebt. En dan ben je heus niet trots op jezelf. Maar het geeft je aanzien en prestige als nieuwkomer. Daar was het me om te doen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Heftig , in Belgie, was er dan geen toezicht, j.21 ?Ik zou weigeren denk ik.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit zijn zonder enige twijfel homoseksueel getinte opdrachten. Ik zou echt geen Nutella van een naakte man aflikken e.d. Het verbaast me dat je ermee bent doorgegaan. Was het een gewone studentenvereniging of had je dit kunnen weten ? Ben je nog lid ?

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Wij moesten bij onze ontgroening aan een Belgische universiteit andere feuten insmeren met Nutella en nadien schoonlikken. Verder moesten we met twee jongens naakt in een aardappelzak en kieperden ze daar een zak bloem in. We mogen er pas uit wanneer we allebei helemaal wit zagen. Nou, als dat geen latent homoseksuele opdrachten zijn, wat dan wel?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Moeilijk in te schatten of latent homo gedrag een rol speelt. Zou wel kunnen want ontgroenen is soms best lichamelijk. Ik bedoel dat je door leden en feuten wordt aangeraakt. Ikzelf heb niet de indruk dat het bij mij aan de orde was, maar zeker weet ik het niet.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Jammer dat er soms door teveel alcohol gebruik misstanden ontstaan waar door slachtoffers vallen. Op zich niets mee met een ontgroening,, heb vrienden die het wel mee gemaakt hebben en er positief over zijn.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • IK ben lid van het corps en dan weet je vooraf dat je wordt ontgroend. Daar stem je mee in. Het zorgt ervoor dat je een band met de andere feuten ontwikkeld. Die is niet seksueel. Er waren geen opdrachten waarbij we aan elkaars genitaliën moesten komen. Wel zie je elkaar soms naakt, maar niet anders dan bij vrienden die je op school had. Er zijn natuurlijk wel jongens die homseksuele contacten met elkaar hebben, maar dat heeft niets met het corps opo zich te maken.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten