Skip to content
15 reacties
521 weergaves

Afvallen lukt niet

Hey ik ben dus al bijna een jaar bezig om aftevallen maar dat lukt dus niet. Hier even wat info: ik ben 16 en 112 kg en ik ben 1,70m. En dit is wat ik doe om aftevallen: Ik eet zowat geen suiker(dus geen koek of chips), ik drink 3 liter water per dag, ik eet 2 suks fruit per dag, ik eet elke dag veel groenten (gwn verse niks uit een blik ofzo), ik eet ook elke dag vezels, ik sport 3/4 per week in de sportschool (allen cardio). In een jaar tijd ben ik van 121 kg dus naar 112 gegaan. 8kg dus...(ik heb ook ander dingen geprobeerd maar dat was echt 10 keer niks). Iemand tips/advies? Ik vind het namelijk echt niet meer leuk om zo dik te zijn.

16 jaar
5 jaren geleden

15 Reacties

  • Yo TS ik heb al eerder gereageerd in deze topic, maar er schiet me nog iets te binnen. Ik ben het er niet mee eens dat je alleen cardio doet. Als ik jou was zou ik ook krachttraining gaan doen. Met meer spieren verbrandt je lichaam namelijk meer vet, omdat het je lichaam veel energie kost om je spieren te behouden. Zelfs in rust verbrandt je meer als je spiermassa toeneemt. Succes!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ikzelf doe Personal Body Plan, ik was al een tijdje benieuwd of dat echt werkte en nu 6 maanden later ben ik 10kg en heel veel cms kwijt geraakt. Je krijgt aantal cal, koolhydraten etc wat je op een dag moet halen , maar mag dat op je eigen manier doen. Er word dus niks echt verboden. Ze proberen echt gewoon je gewoontes te veranderen, ideaal vind ik het.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi TS,

    Ik heb ook het probleem dat ik veel te zwaar ben.
    Op een gegeven moment ben ik gaan banenzwemmen.

    2x in de week: op gaan bouwen met afstand.
    Ik zwom na een tijdje 80x het 25m bad (is 2km in totaal) in krap een uur; dus je moet wel wat tempo maken ook.

    In minder dan anderhalf jaar tijd was ik ruim 30kg kwijt!!
    Je belast ook je gewrichten er niet mee.

    Ik ben tussentijds verhuist en heb helaas geen overdekt zwembad meer in de buurt maar ik kan niet wachten tot de temperaturen eindelijk weer hoger worden zodat ik in het buitenbad of open water kan gaan banenzwemmen.

    Even een tip: in het begin droeg ik een short met zwemmen maar dat stoort enorm aan je benen, ik zwem nu in een fietsbroek en omdat die zo mooi strak om je benen zit ben ik veel gestroomlijnder. Ik heb ook een jammer gekocht maar die moet ik nog testen.

    Succes!! En hou ons op de hoogte.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ta hier, @j20 ik zal zeker wat laten horen. @j17 ik denk dat ik een hoog libido heb allen heb ik helaas geen vriendin en heb ik nog nooit sex gehad.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Doorgaan met je dieet ! Als je jaarlijks 8 kg afvalt, is dat toch heel wat . Heb je wel libido ? Ook van seks kan je behoorlijk afvallen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Vergeten: verse groenten en fruit mag je zoveel eten als je wil en als ik echt nog trek heb neem ik soms droge kaakjes of een droog beschuitje of een cracker. Succes. En laat horen of je de uitdaging aan gaat n hoe het gaat.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Snel afvallen is inderdaad niet goed. Begin met koolhydraatarm, dus geen brood, pasta, rijst of aardappelen. Ik begin 's morgens met banaan en glas water en yoghurt met muesli. Middag weer fruit en yoghurt met muesli en soms een gekookt ei. En 's avonds om de dag een kipfilet en yoghurt. Daarnaast fiets ik elke dag 20 tot 25 km. Doe dit maar een of twee weken. Ik val daar per dag ong. 300 gr. van af. Slikt daarbij wel extra vitamine D en na het sporten een eiwitdrankje.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @j16 (die met de eerste reactie) als je goed leest staat er dat TS allen cardio doet en geen gewichten. Goed lezen!

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Hij is toch al bij een diëtist geweest ? Hij gaat er al een jaar naar toe. Het is wel nodig dat er gelezen wordt wat de TS schrijft voor er een advies door een forumlid wordt gegeven.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je mag niet te snel afvallen als je nog jong bent, omdat je nog in ontwikkeling bent. Ik snap dat je graag wil dat het sneller gaat, maar het bedenk dat het om de lange termijn gaat. Je bent goed bezig met 8 kilo afvallen, ga zo door!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • ben ook ruim 100 kilo zit er niet mee, voel me gezond, dan afvallen gaat niet zo snel, maar wees er niet constant mee bezig, geniet van je leven, dan wie zegt dat dik lelijk is.Zelf ben ik er tevreden mee .

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien een afspraak maken met een diëtist

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Je valt af en dat is waar het om gaat.Je valt niet snel af , maar wel gestaag. Volhouden !

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts hier, ik loop al meer dan een jaar bij een dieetiste. Volgens haar gat het goed maar vind het ook te langzaam gaan.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Er doet veel nonsens de ronde over afvallen.
    Je zegt bijvoorbeeld dat je veel groenten eet, waarschijnlijk omdat je denkt dat het gezond is, maar kan het zijn dat je gewoonweg teveel eet (onafhankelijk van wat het is)?

    3 liter water kan ook een probleem zijn. Door zoveel water te drinken, terwijl het helemaal niet zo warm is buiten, raakt er van alles en nog wat in je lichaam van slag. Er zijn stoffen die op een bepaalde concentratie aanwezig moeten zijn, en teveel water zorgt ervoor dat de concentratie je hebt daalt. En water is nu eenmaal zwaar.

    Ook kan het trainen problematisch zijn. Hoewel je energie verbruikt bij het trainen, zorgt het er ook voor dat je spieren opbouwt, en ook spieren zijn zwaar. Het kan best goed dat je zo weinig afvalt, omdat je vet verliest en spieren opbouwt.

    Ik kan over van alles en nog wat speculeren, maar de beste manier om uit te vinden waarom het niet lukt, is een afspraak maken met een dietist.

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten