Skip to content
47 reacties
2351 weergaves

Reactie: besneden

Enkele vraagjes 1. Ben je besneden? 2. Indien ja, welke stijl (volledig, gedeeltelijk ...) 3. Hoe oud was je 4. Welke invloed had het op je gevoel? 5. Ben je tevreden over je penis? 6. Aan de onbesnedenen, willen jullie dit ei houden? Thx voor de antwoorden!

16 jaar
5 jaren geleden

47 Reacties

  • Lijkt me dus juist vet irritant als je eikel elke keer tegen je boxer aanschuurt. En met rukken lijkt me ook niks, ben blij dat ik me vellletje gewoon nog heb

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat maakt het uit dat je eikel bloot is? Waarom vermeld je dit iedere keer?

    18 jaar
    5 jaren geleden

  • Bij mij in de klas zijn ook twee Nederlandse jongens ,die besneden zijn.En bij voetbal zijn er ook twee Nederlandse jongens die zijn besneden.Ik ben zelf ook besneden vorig jaar,want de voorhuid was te strak en te nauw.Ik ben blij,dat de eikel nu helemaal bloot is en het staat mooi vind ik.Besneden worden is heel normaal,om medische reden.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18jr.; Nee jongen, in NL is het besnijden van babies / kleutertjes helemaal niet normaal. En waarom is dat dan zo? Nou, dat is goed uitlegbaar; het botst namelijk volledig met het westerse standpunt dat ieder mens een zelfbeschikkingsrecht heeft. Ieder mens moet de eigen keuzes kunnen maken bepalend voor het eigen wel en wee (binnen de grenzen van onze wetten). Dat standpunt maakt dat wij ons hier het VRIJE westen noemen. En niet het onderdrukte westen. Snap je? Kijk, als een jongen op latere leeftijd beslist om besneden te worden, is dat nog wat anders. Maar wanneer cultuur / ouders beslissen voor een baby...... Nee, dat kan dus echt niet.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Aan de jongens die besneden zijn... Waarom zijn jullie besneden? Ik had een voorhuid die niet over mijn eikel kon!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja als het vanwege medische reden is wel ja maar vanwege geloof of hygiëne is gewoon verminken van kinderen zonder dat de jongen daar iets over kan zeggen

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @ hierboven, jullie moeten er maar last van krijgen dan piepen jullie wel anders. Dan komen jullie wel achter hoe irritant het is. En ben je dan besneden,wil je never nooit meer terug.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Besenden worden is heel normaal.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Mee eens m19

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje 19 ja dat vind ik ook

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Het couperen van de oren bij honden is bij de wet verboden. Zo ook het kappen van de staarten bij honden en trekpaarden. De vrouwenbesnijdenis is in NL en de andere Europese landen ook bij de wet verboden. Het wachten is wanneer de jongensbesnijdenis (wanneer er geen medische reden is) ook verboden gaat worden. Dit is louter een uitwas van een geloof en is met goed fatsoen niet uitlegbaar. Hygiene speelt tegenwoordig geen enkele rol; iedereen kan zich iedere dag 1x of vaker wel douchen. Compleet debiel dus.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook besneden toen ik 15 was. De schoolarts kreeg mijn velletje niet af gestroopt toen het slap was. En als ik een stijve had deed het een beetje pijn. Zou niet anders willen

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij mij in de klas en voetbal en zaalvoetbal en andere vrienden is niemand besneden.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • In mijn team is 1 jongen s besneden, hij is marokkaans

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • J16 ik heb best wel wat jongens gezien die besneden zijn. Maar voor de rest ben ik het helemaal met je eens

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Heel veel jongens zijn besneden hoor, vaak is dat gebeurd vanwege medische reden te nauwe voothuid. Heel veel jongens hebben een te nauwe voirhuid.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Nou ik heb nog nooit een Nederlandse jongen gezien die besneden is en ik zie veel jongens naajt bij voetbal, fitness, zwemmen, school. Dus denk dat wel bullshit is dat steeds meer jongens besneden worden. Lijk mii dat je dat alleen laat doen als het echt niet anders kan, vanwege geloof is gewoon zielig voor het kind en vanwege hygiëne slaat helemaal nergens op

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje van 19 Hoe weet je dat ? Is er ooit onderzocht welk percentage van oorsprong Nederlandse jongens/mannen besneden is ? Bij mij op school zie ik ook wel Hollandse jongens bij wie de voorhuid is weggesneden. Dat is gebeurd omdat het schoner zou zijn. Hun vader heeft dat beslist toen ze nog niet eens wisten wat er ging gebeuren toen ze naar het ziekenhuis moesten voor die ingreep.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • In IJsland - of all places - werd besnijdenis (uitgezonderd om medische redenen) onlangs bij wet verboden en dus strafbaar gemaakt. Een land met een vrouwelijke premier nota bene. Kunnen we hier nog wat van leren.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18jr.: "Het wordt steeds normaler om besneden te worden."
    Nou, niet onder autochtone jongeren hoor. Mogelijk dat door de instroom van andere culturen het percentage wat besneden is, licht stijgende is.

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten