Skip to content
7 reacties
1483 weergaves

Jeuk na scharen

Hey! Na het scheren van mijn balhaar heb ik veel last van jeuk. Ik doe altijd extra voorzichtig en met de haren mee, maar dat helpt niet. Hebben jullie tips hiervoor? Bestaat er iets wat ik op m'n kruis kan smeren zodat het minder irriteerd? Het liefst ga ik hiervoor niet naar de winkel omdat ik het niet fijn vind als het hele huis erachter komt dat ik me scheer. Zijn er andere middelen die ik misschien al in huis heb? Bedankt!

17 jaar
5 jaren geleden

7 Reacties

  • Met scheermes tijdens douchen, beetje inzepen. Alles lekker glad. Als het goed is jeukt het daarna niet anders met beetje talkpoeder erop na het afdrogen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • vroeger gebruikte ik ook scheermesjes maar had wel al ervaring met gewoon baardhaar. vond het wel vrij gevaarlijk op mn ballen, en kreeg ook rode puistjes aan alles boven mn lul. dus... veet geprobeerd en da werkt fantastisch, smeren, 6 min wachten, afhalen met spatel en keukenrol en spoelen in de douche. heb wel één keer te lang gewacht en waren mn ballen klein beetje branderig

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Na het scheren je zakie insmeren met babyolie. Dat doe.ik ook altijd na het scheren; ik heb alles glad daar onder.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien komt het nog, maar ik heb geen haar op mijn balzak. Wel bij mijn penis en onder mijn oksels. Ik scheer dat niet af. Als het te veel wordt wel, denk ik. Okselhaar laat ik wel staan net als de meeste mannen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Geen alcohol houdende after shave gebruiken. Je vergaat dan van de pijn zoals ik heb ondervonden. Je zak wordt ook nog rood hierdoor

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ikzelf scheer mijn zakhaar al jaren, mijn schaamhaar ook, maar dat laatste laat ik soms wel eens een tijdje weer groeien (tot mijn vriendje protesteert). Mijn ballen houd ik echter altijd glad geschoren: dan blijven ze gevoeliger. In het begin jeukt het allemaal, maar na een tijdje went je huid eran. Bij mij jeukt intussen niks meer.

    Misschien helpt een aftershave creme voor gevoelige huid, of een huidcreme met aloe vera. Het beste is iets volkomen natuurlijks, uit een natuurwinkel. Hoeft ze natuurlijk niet te vertellen dat het voor je ballen is.... Olijfolie is trouwens ook goed voor je huid.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon krabben. Azaron helpt tegen jeuk, maar krabben helpt een stuk sneller en beter. Als het niet helpt kan je overwegen je zak met rust te laten en niet meer te scheren. Veel mannen laten lichaamshaar staan om jeuk en andere huidirritaties te voorkomen. Meestal zie je dat haar toch niet omdat het bedekt is door je broek en shirt.

    21 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten