Skip to content
21 reacties
376 weergaves

preventief

Ik ben preventief tegen allerlei ziektes ingeënt en ook zonder aanleiding lichamelijk onderzocht. Kost veel geld en dat kan aan nuttiger zaken besteed worden. Van mij mag het worden afgeschaft. Veel ouders laten hun kinderen al niet meer vaccineren. Ik vraag me af hoev jullie hierover denken.

17 jaar
5 jaren geleden

21 Reacties

  • Moet iedereen regenwoordig een medisch onderzoek ofzo?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Volgend jaar in de tweede komt de schoolarts. Er wordt dan alleen maar naar je ogen/oren/lengte en gewicht gekeken. Ze stellen ook wat vragen en verwijzen je als dat nodig is naar een andere dokter voor behandeling. Ik vind dit prima en doe er gewoon aan mee.
    Ik krijg omdat ik naar Azië op vakantie ga nog wat extra prikken. Een ziekte oplopen wil ik daar niet natuurlijk.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Toch wil ik dit niet.Het is mijn lijf en ik wil zelf de resultaten van die keuring.Mijn huisarts mag ze wel hebben, maar verder niemand. Ik ben nu 16 en mag nu zelf bepalen of ik me laat keuren. Het moest van mijn vader, maar ik ga weigeren.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Die gegevens verouderen snel na je 15de . Je groeit, wordt nog breder en zwaarder, je geslachtsdelen maken nog een hele ontwikkeling door enz. Ik denk niet dat je gegevens bij de overheid belanden, maar bij de organisatie die de onderzoeken verricht. Na een paar jaar kloppen de gegevens voor het grootste deel niet meer.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Je krijgt een boekje waarin alle prikken die je krijgt worden opgeschreven. ook wordt alles geregistreerd bij de overheid.
    Ook bij het medisch onderzoek wordt van alles opgeschreven over je lichaam en intieme zake. Ik vraag me af wat ze met die informatie doen. Een onprettig idee dat ze alles van je weten. Weet iemand hoe het precies geregeld is ?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Buiten de schoolarts wordt ik ook elk jaar volledig door m’n eigen huisarts gecontroleerd. En ja daar lig ik ook altijd helemaal naakt. Boejuhh! Het gaat om mijn gezindheid

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij dat onderzoek werden bij ons een paar buisjes bloed afgenomen voor het bepalen van je bloedgroep en nog iets ( krijg je een kaartje van om bij je te houden ) en moest je in een potje pissen. Ik vond dat toen niet nodig, maar ik weet nu mijn bloedgroep en dat is wel handig.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je 15 bent zit je in je puberteit. Ik denk dat het daarmee te maken heeft. Ik herinner me vragen over of ik meisjes leuk vond, verkering had, me aftrok en dat soort dingen. Er werd ook in je broek gekeken en zo.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 20 betreffende griepvaccinatie

    Een griepvaccinatie nauwelijks nuttig ? Toch wel : voor jonge kinderen, mensen ouder dan 60 en mensen met een verminderde weerstand. Het gevaar zit in een mogelijke complicatie van de griep tot een dodelijke longontsteking. Jij bent dus een van die mensen die liever enkele dagen ziekteverlof neemt, met het bijkomend risico intussen nog andere mensen te besmetten ?

    Het griepvirus verandert elk jaar ? Inderdaad. En daarom is een griepvaccinatie ook elk jaar aangewezen. De fabricatie gebeurt via detectie van het virus in Azië, waardoor men kan voorspellen op basis van welke variant het vaccin kan gemaakt worden.

    En dat dokters zich niet laten vaccineren ? Waar haal je dit fabeltje vandaan ? Zal het volgende keer eens aan mijn dokter vragen.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Natuurlijk is het preventief omdat je aan achteraf niks hebt. En kijk maar de mazelen breekt ook weer overal uit.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat medisch onderzoek krijg je bijna altijd op je vijftiende. Weet imand waarom op die leeftijd en niet eerder of later ?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik dacht altijd dat het verplicht was. Er werd niets gevraagd. Pas later hoorde ik dat het vrijwillig is. De prikken had ik ook vrijwillig wel laten doen. Dat medisch onderzoek niet, want dat werd door een vrouw gedaan en ik kreeg een stijve. Ik durfde haar niet eens meer aan te kijken van schaamte.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Toen ik 15 was, ben ik ook preventief medisch gekeurd. Kan toch nuttig zijn, want toen ik op mijn hand moest blazen voelde de dokter een breuk in mijn lies.Die was anders nooit ontdekt, want je ziet er niets van en ik voel er ook niets van. Er is verder niets mee gedaan. Misschien word ik er nog wel eens aan geopereerd. De prikken heb ik natuurlijk allemaal gehaald. Zou verplicht moeten zijn. Nu weer dat onnodige gedoe over een prikje tegen mazelen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Vaccineren tegen de griep blijkt nauwelijks nuttig. Behalve voor de fabrikanten natuurlijk. Artsen e.d. laten zichzelf niet eens prikken ! De entstof werkt niet omdat het virus altijd anders is dan die van het jaar ervoor,

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn moeder en vader hebben in hun jeugd mazelen gehad. Bijan iedereen kreeg die ziekte. Die ziektes noemden ze kinderziektes. Je as er een week ziek van, maar het werd niet als heel ernstig opgevat. Je ziekte gewoon thuis uit. Op 1000 zieken, ging er misschien 1 dood wat niet veel is. Aan griep overlijden zelfs nu nog heel wat meer kinderen en ouderen.
    Ik heb wel alle prikken gehad en alleen de waterpokken gehad. Ook een kinderziekte waar ik niet tegen ingeënt ben. Dat bestond ( of bestaat ) toen nog niet.
    Een lichamelijk onderzoek hoef ik niet van mijn ouders. Ik ga natuurlijk wel naar de dokter als ik merk dat er iets niet in orde is. Komt nooit voor tot nu toe, gelukkig.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik laat me ook elk jaar tegen de griep vaccineren. Mensen denken dan vaak : joepie, niet naar school of gaan werken en gewoon thuis wat uitzieken ! Maar als er complicaties optreden, kan je er wel aan doodgaan.
    De kosten van een vaccinatie zijn trouwens verwaarloosbaar ; daarvoor hoef je het dus niet te laten.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • J22 heeft helemaal gelijk. Inentingen zijn preventief omdat dat nu eenmaal de manier is waarop ze werken. Een inenting vertelt je immuunsysteem hoe ze een ziekte moeten aanpakken als ze die nog eens tegenkomen, en het is om die exacte reden waarom we in Nederland geen pokken en polio meer hebben. Mazelen was ook bijna uitgeroeid, totdat mensen besloten hun kinderen niet meer in te enten. Vraag maar eens aan je oma of opa of ze iemand kennen die dood is gegaan van een ziekte waar we nu voor inge-ent worden.

    Voor lichamelijk onderzoek geldt hetzelfde. Je weet pas achteraf of het nodig was, maar wat heb je liever een onontdekte ziekte of een die ontdekt en behandeld wordt?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb alle prikken gehad en ben bij de GGD een keer door een aardige dokter onderzocht. Lengte / gewicht. Dat soort dingen.
    Van prikken heb ik nooit last. Geen stijve arm of blauwe plekken en dat soort dingen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Helemaal met je eens j22. Als je risico wil nemen om die ziektes op te lopen moet je het zelf weten

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Van die prikken kan ik me niets herinneren. Die krijg je heel jong. Keuring vind ik rot. Bij die sportkeuring zitten ze overal aan. Ik haat dat.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten