Skip to content
12 reacties
501 weergaves

Oproep

Voor de verzekering moet ik me van de sportclub waar ik lid van wil worden medisch laten onderzoeken bij de sportkeuring.
Duurt nogal lang voor ik de oproep krijg, omdat ze eerst een groep willen hebben omdat het voor maar één persoon niet rendabel is.
Van forumleden zou ik graag willen weten of het waar is dat die keuring heel grondig is. Klopt het dat er zelfs in je kruis gekeken wordt ? Ik hoop van niet, want ik krijg heel snel een stijve en dan schaam ik me rot.

15 jaar
5 jaren geleden

12 Reacties

  • Het is een gewoon onderzoek. bij mij werd er niet gekeken naar aambeien en er werd ook geen bloed geprikt. Wel een plasje inleveren en op je hand blazen voor een liesbreuk. Alles bij elkaar waren ze na nog niet eens een half uur met me klaar.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik val bijna flauw als er bloed geprikt moet worden. Ik kan er ook niet tegen als ik zie dat het bij een ander gedaan wordt.Jullie ook ?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb dezelfde ervaring als de jongen van 16. ik ben niet bang voor dokters en ook niet verlegen. Bij mij moesten twee buisjes bloed worden afgenomen. Ik ben niet zo op naalden en vond het wel vervelend dat er in m'n ader aan de binnenkant van m'n elleboog geprikt moest worden. Die zuster kon goed prikken en het was meteen raak. Deed eigenlijk nauwelijks pijn. Ik heb wel de andere kant opgekeken. Bloed afnemen hoeft niet bij iedereen. Bij mij omdat ik mijn bloedgroep niet wist.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben vorige maand nog gekeurd bij de sportkeuring en begrijp het probleem totaal niet. Het gaat om een volkomen normaal en zeker niet erotisch onderzoek.
    Ik was er met twee meisjes en vijf andere jongens. Je gaat eerst naar de verpleegkundige. Ze weegt en meet je. Ook wordt je bloeddruk door haar opgenomen. Jongens mogen hun spijkerbroek gewoon aanhouden. De meisjes ook hun t-shirtje en bh. Dan moet je even wachten tot je naar de dokter kan. Jongens mogen gewoon hun onderbroek aanhouden. Je krijgt een gewoon lichamelijk onderzoek. Kloppen op je bovenlichaam, zuchten e.d. Bij de meisjes weet ik het niet, maar jongens moeten even hun slip omlaag doen. De dokter voelt inderdaad even in je testikels. Dat is om na te gaan of er afwijkingen zijn die op balkanker kunnen wijzen. Ook wordt er gekeken of je aambeien hebt. Ze kijkt even, maar zit nergens aan. Na nog geen minuut mag je slip weer aan.
    Niks om je druk over te maken. Laat je even onderzoeken en ga sporten. Dat is niet alleen gezond, maar vooral hartstikke leuk.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Moet iedereen voor zich zelf beslissen wat hij belangrijker vind. Ik wilde per se op Karate, dus heb ik de onderzoeking laten doen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat ik ervan af zie. Niets voor mij of het nu een mannelijke of vrouwelijke dokter is. Op de basisschool vond ik het ook al een ramp als ze je silo omlaag deden waar je moeder bij zat.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • @Jongen van 15: Nee, in je kont kijken ze niet. Tenminste heeft de doc bij mij niet gedaan. Dan hoop ik voor jou dat het geen vrouw zal zijn ;) Die van mij was tenminste een jonge man... ;)

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 14 Dank voor je reactie.Jammer genoeg is het verplicht volgens de regels van de sportvereniging waarvan ik graag lid wil worden. Je hoeft geen lid te worden en hoeft dan ook niet onderzocht te worden.Ze noemen die keuring daarom vrijwillig.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 20 jaar Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Wat het nut is van dit soort gedoe, weet jij vermoedelijk ook niet. Het gaat alleen om de verzekering die mijn vereniging voor alle leden afsluit.
    Als de dokter een vrouw is, krijg ik waarschijnlijk ook nog een rode kop. Kijken ze ook nog in je kont voor aambeien ? Ik zal er volgens mijn pa aan moeten geloven of afzien van het lid worden, wat ik heel jammer zou vinden.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ter aanvulling op het verhaal van de jongen #20 hierboven: ook als het een vrouwelijke arts betreft geldt wat door hem geschreven is!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, is tamelijk grondig: ze moeten er natuurlijk zeker van zijn dat je helemaal gezond bent.

    Ikzelf moest helemaal naakt, en de dokter heeft ook mijn ballen gevoeld, mijn pik aangevat, mijn eikel en de besnijdenisnaad bekeken. Vond het eigelijk wel een lekker gevoel, en greeg ook prompt een stijve. Maar daar trok hij er zich niks van aan.

    Weet niet of jij ook helemaal naakt moet, maar in je onderbroek in ieder geval. En je ballen zal hij beslist voelen, want dat hoort erbij. Maar een dokter heeft in zijn leven beslist meer stijven gezien, en dat hoort bij zijn beroep, dus hoef je je er helemaal niet voor te schamen: is heel natuurlijk hoor.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Welke club zit je dan
    volgens mij mogen ze je namelijk niet altijd medisch onderzoeken

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten