Skip to content
21 reacties
2644 weergaves

Borsthaar op jonge leeftijd

Ik heb al 2 jaar al redelijk veel borsthaar. Ik schaam me er voor want ik ben nog jong. Zal ik scheren.of uh

15 jaar
5 jaren geleden

21 Reacties

  • Laat het gewoon staan, joh! Het is mooi en super mannelijk!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Laat het gewoon staan, joh! Het is mooi en super mannelijk!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Borsthaar moet gewaxt worden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey gast, je moet je borsthaar gewoon laten groeien.... Mijn broer is 16 en die heeft keiveel haar op zijn borst. Bij mij begint het ook te groeien en ik wil echt keiveel borsthaar. Dat is keistoer en keigeil.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Er zijn ook homo's die zich niet ontharen. Ontharen is een kwestie van smaak en heeft volgens mij niets te maken met homo of hetero zijn.Ik ben weliswaar geen homo maar laat mijn lichaamshaar gewoon staan.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben homo en onthaar me daarom volledig. Ik val op jongens die ook onthaart zijn.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben jaloers op jou. Ik ben nu net 22 en nu krijg ik het pas en beetje. Je ziet het wel al maar veel is t nog niet. Ik hoop dat ik nog een flink behaarde borst krijg

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Meteen als haargroei ontstaat starten met harsen. Zo houd je de haargroei onder controle en voorkom je onbeperkte wildgroei van lichaamsbeharing.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @j18 Dat is heel persoonlijk. Er zijn ook genoeg mensen die borsthaar of ander lichaamshaar wel mooi vinden.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Goed ontharen is heel belangrijk voor jongens.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom zou je gaan scheren? Jij schaamt je misschien, maar andere jongens die nog geen borsthaar hebben zijn jaloers op jou. Het komt vaker voor dat jongens zich schamen omdat ze nog geen borsthaar hebben. Wees blij dat het bij jou niet te lang duurde.

    En ik zal eerlijk zijn, 15 is een gewone leeftijd waarbij dit gebeurd. Echt niet zo vroeg als dat je denkt.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts je kunt het beter laseren ofzo anders groeit het nog harder denk ik

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je op die leeftijd al veel borsthaar hebt is dat inderdaad een probleem. NOOIT zelf gaan scheren, want dan komt er dubbel zo veel haar voor terug, wat ook nog eens veel dikker en stugger voelt. Het beste kun je met je probleem naar een schoonheidsspecialiste gaan. Zij kan je borsthaar harsen. Wordt je heel mooi glad van. En het duurt veel langer voordat de haren terugkomen, en de haartjes die terugkomen zijn veel dunner en zachter. Ook zou je je borsthaar kunnen laten laseren in een salon. Is wel wat duurder. Zo zie je maar er zijn oplossingen voor je probleem je hoeft je niet te schamen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, wees er maar blij mee! Borsthaar is mannelijk en het voelt lekker zacht aan.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Borsthaar en ook beharing onder de gordel en op benen en armen zijn er niet voor niets. Het haar beschermd je body. laat het gwn staan wnt het is stoer en mannelijk. Veel meiden vinden het aantrekkelijk. Je kan het wel eens afscheren en ervaren hoe dat voelt en hoe het staat.Laat het daarna weer groeien als het niks is.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat veel gasten jaloers zijn op je borsthaar. Veel gasten hebben helemaal niets. En jij kunt kiezen of je scheert het weg of niet.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi,
    Ik ben net 15 geworden en kreeg mijn eerste borstharen toen ik 13 was. Ik vond dit best raar en te vroeg en ik schaamde me er voor dus scheerde ik het steeds weg. Maar afgelopen kerstvakantie was ik nieuwsgierig hoeveel ik nu zou hebben dus toen stopte ik met scheren. En toen realiseerde ik me dat ik me nergens voor hoef te schamen ook al ben ik heel behaard voor mijn leeftijd. Nu laat ik het gewoon groeien. Was wel grappig toen mijn klasgenoten me voor het eerst met veel borsthaar zagen.
    Dus 15 jarige jongen: je moet zelf weten of je gaat scheren, maar je hoeft je echt niet te schamen. Er zijn meer jonge jongens met borsthaar.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom schamen? Je lichaam gaat veranderen van jongen naar man. Daar hoor nou eenmaal beharing bij. Vergeet niet dat je in de puberteit zit en geen kind meer bent. Zelf begon mijn lichaamsbeharing ook op 13/14. Nu ben ik overal best zwaar behaard. Ik vind het supermannelijk en mooi.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb ik ook, wrm zou je er voor schamen??? Gwn laten staan, niet zo moeilijk doen. Als je het gaat scheren dan komt het juist sneller terug en dan blijf je scheren.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je het wegscheert, gaat het nog sneller groeien en zal je het heel vaak moeten doen. Ik heb het een tijdje gedaan en ben ermee opgehouden. Mijn vriendin vindt het mannelijk en krioelt er vaak in. Ik vind dat een lekker gevoel. Man worden is nu eenmaal niet tegen te houden. Ik geniet ervan !

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten