Skip to content
15 reacties
2377 weergaves

broers

Hoi, Ik ben een jongen van 14. Ik heb een oudere broer (15) en een jongere broer (13). Wij hebben met elkaar een hechte band. Ieder heeft zijn hobby’s en sporten, maar we doen ook vaak dingen samen. We hebben onze eigen vriendenkring, maar ook gemeenschappelijke vrienden. Regelmatig zie ik dat broers naast elkaar leven en ieder hun eigen ding doen, of dat ze niet goed met elkaar opschieten. Nu vraag ik me af hoe dat bij jullie zit. Wie heeft er een of meer broers? Wat is het leeftijdsverschil? Hoe is jullie band? Ben benieuwd naar jullie reacties. Alvast bedankt. Groetjes.

14 jaar
6 jaren geleden

15 Reacties

  • Heb een broer van 17 en een (half) broertje van 12. Met hem heb ik een goede band, met mijn broer heb ik weinig. Heb nog een (half)zusje. Deel de kamer met mijn broertje en zijn ook erg close.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Wij zijn twee broers. Ik 14 en mijn broertje 13 (ik mag typen omdat ik dat het vlugste kan en hij altijd de slappe lach krijgt). We schelen op een dag na juist elf maanden. We zijn bijzonder hecht en doen alles samen. We hebben zo ongeveer dezelfde vrienden. Beiden Lego, hij vooral City ik Technic. Van sport allebei zwemmen en we zijn ook allebei bij de scouts. We zouden niet zonder elkaar kunnen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb een broertje van 10 en met hem kan ik wel prima opschieten. Mijn zusje van 14 is een heel ander verhaal, maar die is ook ontzettend anders. Hopelijk komt dat door de jaren nog.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 16 4 broers en geen zussen? Heeft je moeder het wel stoer ha ha, heb 2 zussen en jammer genoeg geen broer.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb een broertje van 12. Onze band is altijd sterk geweest, maar sinds mama 4 jaar geleden gestorven is, is dit nog veel hechter geworden.
    De nieuwe vriendin van papa heeft 2 jongens, van 10 en 11. Dat is een heel ander verhaal. Die kunnen absolut niets van elkaar verdragen, zijn vreselijk jaloers op elkaar, knokken elkaar heel regelmatig de tent uit, en kunnen ook heel venijnig en achterbaks zijn. Voor een stuk komt dat helaas ook omdat hun ouders gescheiden zijn; zij zijn de ene week bij hun vader en de andere week bij hun moeder. Bij hun vader mag en kan alles. Hun moeder is het daar eigenlijk niet mee eens maar ze geeft zelf ook veel meer toe dan ze zou willen uit angst dat de jongens anders helemaal naar hun vader trekken.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • hey ik heb 4 broers ja erg druk in huis ha ha.
    en ik ben 16 de anderen 14 12 en 17. en soms kunnen we elkaar wel weg kijken. maar meestal gaat het goed hoor

    de band is met de een hechter als met de andere maar dat is geen probleem.

    mijn ma word soms ook wel een beetje gek van ons als we weer in de woonkamer liggen te stoeien. maar dan zeggen wij dat hoort er bij.

    en we weten wat er gebeurd als we het te bont maken dan moeten we pa maar te vriend houden.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey, mn broetje is 11 en toen hij nog heel jong was vonden we elkaar al mega leuk. Is voor velen misschien ongelovelijk maar we houden van elkaar. Als 1 van ons er ff niet is vragen we altijd naar elkaar. Soms als hij niet kan slapen kruipt hij gewoon bij me. Het is super chill om zo met elkaar om te gaan. Onze ouders zeggen voor de grap wel dat we maar met elkaar moeten trouwen. Haha, mwa we zijn ook nog beide gay, en praten vaak over boys van school. Cool om zo'n broertje te hebben. Hoor wel eens dat broers vaak ruzie hebben, wij hebben dat nooit.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb nog een broer van 19 en wij doen ook veel samen, hij helpt mij met huiswerk als het moet . 2 jaar geleden had ik m’n arm gebroken en verzorgde hij mij mt alles zoals uit- en aankleden en wassen en afdrogen

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • hoi ik heb een grote broer van 20 jaar. We zijn wel best verschillend van elkaar en we lijken ook niet op elkaar. Hij is wat stoere jongen en ik meer verlegen. Hij heeft sieraden en oorbellen een modern en stoer kapsel en ik ben wat normaler in die dingen. Heel andere hobbys maar doen ook veel leuke dingen samen wel. Ik zie wel bij hem op en hij heeft wel eens gezegd dat hij van me houd dus het is wel goed tussen ons

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb een broertje van 18. Toen ik nog thuiswoonde (tot mn 19e) gingen we niet veel met mekaar om. Hij was toen 14. Ik plaagde/pestte hem wel graag. Achteraf denk ik dat hij ontzettend tegen me op keek. Tegenwoordig komt hij regelmatig even langs bij me om een biertje te drinken, beetje praten over meiden of andere levensvragen;) de band is nu dus supergoed

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb een broer van 17 en een broertje van 14. Wij hebben een goede band met elkaar. We voetballen alle 3, en zwemmen veel.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben ook erg close met mijn broertje van 15 en mijn zus van 19

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @j17: er spreekt zoveel genegenheid uit jouw getuigenis; zo mooi.

    @topicstarter:
    ik heb 2 broertjes van 11 (eeneiïge tweeling). natuurlijk verschillen onze leefwerelden erg, maar toch hebben wij altijd wel goed met elkaar opgetrokken.
    als mijn vriendin en ik ergens heengaan, nemen we hen wel eens mee; het is zo genieten om hen helemaal los te zien gaan op de kermis of in een water- of pretpark.
    ze vinden het ook geweldig als ik naar hun voetbalwedstrijden kom kijken of hen met de auto ergens heen breng of ga ophalen.
    als ze ergens mee zitten of iets kwijt moeten, komen ze ook gewoon mijn kamer binnen gewandeld.
    en we houden thuis allemaal van gezellig bij elkaar zijn, samen eten, over vanalles en nog wat kletsen, en gezelschapsspelletjes spelen.
    persoonlijkheid speelt natuurlijk een rol. maar ik denk ook dat veel afhangt van de sfeer in huis, hoe je opgevoed wordt en hoe ouders investeren in hun kinderen en samenhorigheid om maar eens een ouderwets woord te gebruiken.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • zo'n goede verhouding is goud waard.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb een broertje, leeftijdverschil is 7 jaar. Hij is dus nog een klein kind. Hij denkt nog op een heel ander niveau en hij speelt nog buiten. Ik houd me bezig met school en hij met videogames. Dus we trekken niet veel met elkaar op maar ik hou wel van hem en ik weet zeker dat het later helemaal goedkomt. Doordat ik al wat ouder ben, kan ik de band versterken door hem uitleg te geven over school(werk) en hem voor te bereiden op het verdere leven aangezien ik voorloop.

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten