Skip to content
57 reacties
45418 weergaves

Welk oor is homo kant?

Ik wil graag een oorbel nemen in 1 oor. Maar mijn vrienden zeggen steeds dat rechts de homo kant is en links wel oke is. Sommigen zeggen juist links. In welk oor is dit zo? En als je het in alle bei oren doet?

13 jaar
6 jaren geleden

57 Reacties

  • Ik heb al vanaf mijn 10e oorbellen maar heb hier werkelijk nog nooit van gehoord. Dit is alleen voor mensen die anderen graag in hokjes plaatsen, maar niet voor gewone mensen. Je moet net zoveel oorbellen nemen als dat je zelf graag wil en ook uiteraard waar in welk oor.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ken wel 10 jongens met oorbellen. Allemaal zijn ze hetero's. Ook ken ik 2 homo's en beide hebben ze geen oorbellen. Met een oorbel maak je niks duidelijk voor de buitenwereld. Dit is alleen maar wat mensen er zelf van maken.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen 18, Jongens dragen oorbellen omdat ze het mooi vinden. Ik heb lang geleden oorbellen van mijn vriendin gekregen omdat zij dat mooi vond en ik zelf ook natuurlijk anders had ik het niet gedaan. Communiceren met vrouwen is ook veel leuker jij kan naar haar oorbellen kijken en zij naar de jouwe. 's avonds op de bank filmpje kijken speelt ze regelmatig met mijn oorbellen. Neem ook oorbellen en je praat nooit meer zo raar over jongens met oorbellen echt waar.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Dikke bullshit over die "oorbelcode"! Kijk eens naar alle hetero jongens en mannen. Dan zou iedere jongen en man homo zijn. Je bent homo of je bent het niet, je kunt het niet worden, je raakt het ook niet kwijt, uiterlijk heeft er niets mee te maken, en of je een oorbel draagt en aan welke kant is de meest grote onzin!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongens geven juist zelf met oorbellen aan dat ze homo zijn. Dan is het voor iedereen meteen duidelijk, hoeven ze er zelf niets meer van te zeggen. En kunnen homo's onderling elkaar herkennen, wat het voor hen gemakkelijk maakt met nieuwe seksuele contacten.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Sorry hoor maar dit vind ik nou zulke bullshit opmerkingen over dingen die homo of gay zijn. Voor de duidelijkheid: als iemand homo of gay is betekend het dat hij (of zij) op mensen van het zelfde geslacht valt. Dat de samenleving zo ver is gezonken dat iets anders dan mens of dier ook gay kan zijn vind ik echt dom. Omdat het nu als scheldwoord gebruikt wordt, voelen steeds meer jongeren (waaronder ik) zich niet meer veilig genoeg om uit de kast te komen. Doe lekker een oorbel aan de kant die jij wilt, en trek je niets aan van wat andere zeggen. Jij, en alleen jij, weet of je homo, hetro, bi ect. bent.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @ jongen18. Wat een bullshit. Je plaatst mensen nogal in hokjes hè? Oorbellen laten niets over iemands persoonlijkheid of wat dan ook zien. Oorbellen zijn sieraden, geen statements. Er zijn zo veel jongens die oorbellen hebben, maar zeker weten dat er nog nooit iemand is geweest die het met die reden heeft laten zetten of er al heeft gedacht. Je bent duidelijk wereldvreemd

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • @j 18, weet niet in welk tijdperk jij leeft. Maar wij leven in anno 2018. Waar mannen en vrouwen gewoon oorbellen dragen aan beide kanten. Sterker nog ik moet de mannen zoeken die maar 1 oorbel hebben. Veel mannen dragen gewoon 2 oorbellen in plaats van 1. Ik snap dat vrijgezelle homo mannen rechts een oorbel dragen die graag een relatie willen. Maar draag of geen oorbellen of in beide oren. Maar in 1 oor lijkt echt bij niemand.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Omdat er zo veel onduidelijkheid over is heb ik het nog even uitgezocht hoe het precies zit. Allebei de kanten is homo. Oorbel rechts is code voor "wil seks geven", ook wel "Top" genoemd in de homo-scene. Oorbel links is code voor "wil seks ontvangen", ook wel "Bottum" genoemd. Omdat de meeste homo's voorkeur hebben voor seks geven zie je het vaakst een oorbel rechts. In beide oren wil zeggen: wil allebei, dus zowel seks geven als zelf ontvangen. Jongens die aan travestie doen hebben ook in beide oren gaatjes omdat dit nodig is als ze zich verkleden als vrouw. Dat balletjongens meestal oorbellen hebben komt omdat ze homo zijn, voor ballet is het niet nodig. Hetero-jongens dragen geen oorbellen, of alleen als ze dit mooi vinden staan. Vaak worden ze dan wel aangezien voor een homo.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Misschien dat homo's het zo zien. Maar hetero's zien gewoon een jongen die oorbellen heeft. Je moet daarom ook gewoon doen wat jij zelf wil. Ik heb mijn oorbel links omdat ik dit zelf wou, toen ik mijn oorbel heb gezet wist ik nieteens dat er zoiets bestond.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Het is heel duidelijk. Oorbel rechts: homo. Beide oren oorbel is voor meisjes. Als je als jongen in beide oren draagt: doe je aan travestie of wil je er vrouwelijk uitzien. Er is niets mis mee als je als jongen in beide oren een oorbel wilt dragen, maar wil je een echt stoere jongen wil zijn dan draag je natuurlijk geen oorbellen. Of je moet op ballet zitten ofzo.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 18. Misschien als je in een homo cafe bent ja. Dat is echt onzin wat je allemaal zegt hoor.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • We lijken er eindelijk uit te raken. Rechts is wel degelijk de homokant. Het is een van de vele codes waardoor homo's mekaar herkennen. Net zoals sagging en pols- of halsbandjes in rainbow colors. En wat ik eerder postte dat zeelui ook rechts dragen, vindt zijn historische oorsprong in de piraterij.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Bij homo's is het een code dat als je een oorbel rechts draagt dat je benaderd wil worden voor seks. Dit werkt goed weet ik uit eigen ervaring, want ik word veel benaderd door mannen. Natuurlijk is het niet zo dat als je een oorbel rechts draagt, dat je homo bent, maar je zult wel benaderd worden door mannen. Jongens die in beide oren een oorbel dragen zien er erg verwijft en gay uit. Oorbellen in beide oren is voor travestieten en vrouwen bedoeld, niet voor jongens. Jongens die in beide oren dragen blijken op latere leeftijd vaak homo of travestiet te zijn. Ook bij balletjongens zie je vaak oorbellen in beide oren. Maar als je oorbellen in beide oren leuk vind moet je dit vooral doen. Houd er wel rekening mee dat je veel opmerkingen zult krijgen als je er zo gay bij gaat lopen.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 18. Nu ben je enorm aan het overdrijven hoor... 2 oorbellen zijn niet alleen daarvoor en ziet er ook niet verwijfd of gay uit... Een oorbel is ook geen uithangbord voor seks. Een oorbel neem je omdat je het leuk vind. Wat jij zegt slaat helemaal nergens meer op

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben homo en heb hele grote dikke ring rechts. Hij is lekker groot en dik zodat hij goed opvalt. Homo's dragen hun oorbel rechts om aan te geven dat ze homo zijn en dit kenbaar te maken aan anderen. Zodat ze elkaar kunnen benaderen voor seks. Als je geen seks wilt dan kun maar beter geen oorbel rechts dragen, dan wordt je daarvoor ook niet benaderd door homo's. Hetero-jongens dragen hun oorbel links, dan is het voor homo's duidelijk dat ze hen niet hoeven te benaderen omdat die meisjes willen. Bij jongens die in beide oren een oorbel hebben (wat eigenlijk alleen voor meisjes en travestieten bedoeld is) is hun sexualiteit onduidelijk. De meeste homo's zullen echter jongens met in beide oren een oorbel ook benaderen voor seks omdat het er zo verwijft en gay uitziet. Een oorbel in beide oren bij jongens ziet er erg gay uit. Vaak dragen jongens ze aan beide kanten omdat ze nog niet uit de kadt zijn en niemand mag xien dat ze homo zijn.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 18. Hoe groot is jou ring? Is het ook een dikke ring wat je hebt? Ik ben het niet helemaal met je eens, want er zijn ook vast genoeg hetero jongens met rechts een oorbel. Voor homo's is het dus wel een dingetje dat als je 1 oorbel hebt deze rechts doet? Als ik een jongen zie met rechts een oorbel denk ik niet direct dat hij homo is, maar homo's denken dat dus wel direct. En als je in beide oren hebt vind ik dat ook niet direct voor alleen homo's. Er zijn ook genoeg jongens met 2 oorbellen en ik vind dit niet direct gay. Veel staat het juist erg stoer. Hebben alle homo's die jij kent hem bewust rechts gedaan? Hebben hun ook grote ringen?

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben homo en heb een grote ring rechts. Ik weet dat rechts de homo-kant is. Alle homo's met een oorbel die ik ken hebben hem rechts. Dat is om aan anderen duidelijk te maken dst je homo bent. Als je dus een oorbel rechts hebt weten anderen dat je homo bent. Ook aan allebei de kanten bij een jongen is uiteraard gay, maar dat spreekt voor zich.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 15. Wat voor oorbellen heb jou neef en broer? Jij hebt zelf geen oorbel begrijp ik, wat vind je er van dat hun oorbellen hebben?

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Rechts heb ik 2 ringen in mijn oor en links een knopje. Ik ben geen homo en het slaat allemaal nergens op dit.

    22 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten