Skip to content
21 reacties
2641 weergaves

Waar zijn de naturisten?

Ik lees op dit forum heel veel jongeren die zeggen dat ze naturist zijn. In werkelijkheid kom ik ze weinig tegen. De leeftijd op de campings en de stranden ligt best hoog.

16 jaar
6 jaren geleden

21 Reacties

  • Haha

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Thuis. Met de airco op max.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Hier ben ik

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Gister avond aangekomen op naaktcamping in Kroatië super leuk hier.

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • M'n gezin.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • @16j Met wie ben je naar de camping geweest dan?

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben deze vakantie voor de eerste keer naturistisch gaan camperen. En ik ben wel kinderen van mijn leeftijd tegen gekomen op de laatste camping een groep van 20 ofzo. Maar die hadden allemaal hun kleren aan (behalve om te gaan zwemmen want dat moest naakt). Ik vond dat spijtig want dan voelde ik mij niet meer goed als ik naakt liep want dan zag je ze kijken en achter je rug praten (ze dachten dat ik Frans sprak). Ik vind het taboe belachelijk maar kan het wel begrijpen er zijn veel tieners die schrik hebben dat er foto's gemaakt worden. Of wat hun vrienden ervan denken maar bij mij weet ook geen enkele vriend ervan.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen21 samen met zn allen afspreken. Wordt dan wss met veel 40+ sers. Na mijn theorieën. Idd. Speedos is waar. Kzie ook niemand. Ik zelf heb er 1 maar daarboven heb ik een lange zwembroek. Draag er een onderbroek onder zoals meeste

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Lijkt mij ook keer leuk een naaktstrand maar voor mij is dat helaas te ver weg

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • J21??????

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • @12j Keer samen gaan dan ;-) Maar het is wel zo dat ik altijd tussen de 40 en 50 jarigen op het naaktstrand lig, weinig jonge mensen. Misschien moeten we met alle naturisten van dit forum een keer samen afspreken ofzo..

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Trouwens hetzelfde gebeurt als mensen vragen welke zwembroek anderen dragen, 99% zegt een speedo of strakke zwembroek. Maar als ik naar het zwembad ga zie ik toch echt de meeste in een losse zwemshort, behalve in aqualibi, want daar is een aansluitende zwembroek verplicht...

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • J21 ik denk dat je geen gelijk hebt ik ben naakt als het even kan maar ik denk dat veel jongens/meisjes dat niet durven te zeggen uit schaamte. Omdat het naturisme nog steeds een taboe is bij veel mensen

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • @19 Denk dat je gelijk hebt hoor. Meeste die op dit forum kijken zijn denk ik opgewonden en zeggen dat ze naakt gaan enzo. Maar ik zie bij sport toch echt de meeste met onderbroek onder de douche en bij het naaktstrand ben ik bijna altijd de jongste, nu ga ik ook niet vaak smiddags omdat ik dan moet werken, maar toch, ik zie echt weinig jonge jongens tussen de 12-20 naakt. Ook in de sauna zie je maar enkele jongeren...

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat aangezien bij wijze van spreken 80% van alle reacties op posts over ondergoed, naakt kunnen zijn, douchen, vakanties naar ... etc. Over naturisme gaat.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • @j19 Waarom denk je dat?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk niet dat alle naturisten reactoes echt zijn eerlijk gezegt

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben zolang ik me kan herinneren naturist in nl kom je idd weinig jongeren naturisten tegen. Maar als je naar z Frankrijk of Kroatië gaat kom je bijna alle leeftijden tegen. Nederlanders zijn idd preuts geworden als het maar even kan ben ik naakt waar het dan mag natuurlijk

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Het naturisme is over zijn hoogtepunt heen. Sowieso bij millennials die nooit heel erg fan waren. Maar je merkt wel een verschuiving : op gewone stranden zie ik alsmaar meer jongeren tussen 18 en 25 die daar naakt gaan in een rustige uithoek. Dat doe ik deze zomer ook voor het eerst en het bevalt veel beter dan in zo'n beklemmend naturistenreservaat.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat veel jongeren op een gegeven moment toch wat preutser worden als ze gaan puberen, ook al zijn ze van kind af aan opgegroeid met het naturisme. En dus zie je vaak alleen maar gezinnetjes met jonge kinderen tot een jaar of 10-12, en mensen van 25+ of nog veel ouder. En ik denk dat de jongeren die wel naar naturistencampings gaan daar ook niet vaak mee te koop lopen naar niet-nudisten toe, vanwege opmerkingen die ze dan krijgen. Daarbij wordt er natuurlijk ook een hoop onzin verteld op een forum als dit, en wordt er nog weleens overdreven.

    21 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten