Skip to content
22 reacties
1459 weergaves

Slot op de deur doen

Hoi. Ik vraag me af of ik een slot zal installeren op de deur van mijn kamer. Ik vind het namelijk wel leuk om naakt te zijn maar daar hoeven andere niks van te weten. "Gewoon vragen of ze willen kloppen" is dus geen oplossing. Ook zou ik naakt willen slapen en ik heb geen zin in mijn zusje die binnen komt. Ik wil het dus wel doen. Hoe vertel ik dat mijn ouders? Of moet ik me eerst laten betrappen en dan een slot installeren zodat ze het niet raar vinden. En wat zijn de nadelen? En hoe moet ik dat dan doen?

16 jaar
6 jaren geleden

22 Reacties

  • Jammer om te horen jongen van 18. Mijn broertje en ik hebben een heel erg goede band met mama en daar zijn we alle drie heel erg blij mee.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • TS, het is heel normaal dat je vaak een stijve krijgt, idd gewoon deur op slot. dan kan je zo vaak een stijve krijgen als nodig is ;)

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Had ik maar zulke makkelijke ouders als jij jongen van 14. De mijne maken altijd vervelende grappen en maken het ongelofelijk ongemakkelijk tot op een punt dat ik alleen bij het douchen aftrek met de deur op slot en dit zo min mogelijk laat merken. Niemand heeft mij meer naakt gezien sinds mij 11e om de ongemakkelijkheid minimaal te houden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Als mijn broertje en ik zin hebben om ons te gaan aftrekken kunnen we dat gewoon tegen mama zeggen dat we even gaan aftrekken en dan komt ze niet onze kamer binnen. Als we het niet zeggen dan klopt ze wel eerst voor ze binnen komt voor bijvoorbeeld de was in de kast te leggen. Als we op de kamer zijn is dat meestal voor met de lego te knutselen maar als we aan het aftrekken zijn dan mag mama gerust binnen komen, we stoppen dan wel even met aftrekken maar verstoppen doen we niet, want bloot is thuis geen probleem, ook niet met een stijve en als we klaar gekomen zijn heeft mama ook al gezien.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Het ts ik had t zelfde probleem geen slot en wel ouders en n zus die vaak zomaar ff binnen kwamen. Toen heb ik simpel weg mezelf gewoon een paarkeer laten betrappen. En sinds dat mijn ma me heeft betrapt klopt ze voortaan eerst. En mn zus deed dit nog steeds niet want die wist dat dus niet en toen heb ik me ook maar laten betrappen door mn zus. En rara wat die nu doet.... juist kloppen voor ze binnen komt. Dus de key tot succes is gewoon rukken en als ze je betrappen doen ze dit toch maar een keer!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou het eens gaan overleggen met je ouders, al die dingen over brand, die kans dat het gebeurd is am gigantisch klein en zelfs zonder slot is de kans groot dat er al iets met je gebeurd als er dan brand uitbreekt

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 14 Daar heb je gelijk in. Niet alle ouders zijn hetzelfde. De badkamer en wcdeur doe ik ook altijd op slot ja. Slaapkamer eigenlijk nooit. Er zit wel een slot op maar ik zou niet eens weten waar de sleutel is. Wat kloppen betreft zijn mijn ouders precies andersom. Zij komen nooit zonder kloppen binnen. Aftrekken op m'n kamer doe ik altijd voor het slapen gaan. Denk dat m'n ouders wel weten dat de kans groot is dat ik tussen 22:00 en 22:300 aan het rukken ben. Ze komen dan iig nooit m'n kamer binnen.😉

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 Niet alle ouders zijn zoals die van jou. Op de wc en de badkamer doe ik altijd de deer op slot. Volgens mij doet bijna iedereen dat. Mijn eigen kamer doe ik alleen op slot als ik naakt ben of ga rukken. Mijn ouders ( vooral mijn moeder ) hebben de gewoonte zonder kloppen binnen te komen. Dat vinden zij normaal omdat het hun huis is. Ik vind naakt zijn en zeker aftrekken privé en doe daarom de deur op slot.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Goede afspraken maken met je ouders is veel beter dan een slot op deur. Mijn ouders weten echt wel dat ik meer doe op mijn kamer dan huiswerk maken en slapen. 😉

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Doe gewoon de deur op slot als je dat prettig vindt. De kans dat er brand uitbreekt en je daardoor niet uit de badkamer kan komen is zo goed als nihil . Ik heb er nog nooit iets over gelezen. Op vrijwel alle badkamers zitten sloten. Die worden vaak gebruikt net als op wc's.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat je het eerst met je ouders kan bespreken. Begrijpen ze het niet, dan snappen ze niet helemaal waar een mens behoefte aan heeft. Snappen ze het wel, dan blijft het probleem van je zusje nog over, daar kunnen ze dan ook wel wat mee. Je ouders zijn er ook voor jou hè!
    Als ik een zoon had, zou ik het zeker begrijpen, ik vind het ook lekker om naakt te zijn en naakt te slapen.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Sloten op slaapkamers in woningen zijn ongebruikelijk, vooral vanwege het risico bij brand. Je kunt wel zeggen dat er brandmelders zijn en dat jij daarvan wakker wordt, maar wat als de brand in jouw kamer uitbreekt en je door de koolmonoxide al bewusteloos bent? Of je kamer vol met rook staat en je de deur niet kan vinden? Dan zit je in de val als je deur op slot zit en kan niemand je komen redden.

    Hoe graag je ook je privacy wil, vraag je ouders of ze in het vervolg willen kloppen. Een slot op de deur is geen ideale oplossing.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • een slot op de deur duidt erop dat je iets te verbergen hebt. of dat er toch wat mis is met je communicatie met je ouders en broers of zussen.   zeg gewoon dat je privacy wil en dat ze moeten kloppen;   en als ze toch binnen komen en je bent naakt is dat hun probleem;

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Je hebt toch recht op een privacy. Vaders en moeders snappen echt wel dat jongens ook andere dingen op hun kamer doen dan huiswerk maken. Mijn ouders zijn gelukkig heel modern. Toen ik 15 was heeft mijn pa een doos tissues op m’n kamer gezet met de mededeling dat jongens die regelmatig gebruiken. Geen flauwe grappen over gemaakt maar gewoon zo gezegd. Mijn ouders kloppen altijd even op mijn deur. Doe ik bij m’n ouders ook op de slaapkamer. Is toch normaal

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is toch ook handig als je je deur op slot kan doen zodat je niet betrapt wordt tijdens het fappen.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Maak gewoon een stok op maat die je onder de klink kan zetten

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Gewoon eerlijk zijn en het overleggen met je ouders zonder dat er een broer of zus bij is. Ik ben ok een naaktloper, maar woon al op me zelf. dus voor mij geen probleem. Je komt er wel uit. succes en geniet van het naakt zijn!!! :-)

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik wou dit ook een x proberen en mijn burau stoel was net hoog genoeg om mijn deurklinkt te blokkeren dus misschien kan je zoiets doen, kost ook minder geld en geen boze ouders

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja maar ik kom uit de 21ste eeuw j17. Tijden veranderen. Ik zal het vragen aan ze. Brand zou geen probleem moeten zijn, we hebben rookmelders en daar word ik wel wakker van. Bovendien is een deur heel makkelijk in te trappen. En anders kan ik via het raam vluchten want het dak loopt schuin af dus hoef ik niet te springen. Ik heb het plan al best goed uitgedacht haha. Bedankt voor de reacties. TS

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Toen ik zowat 17 was had ik een grendel op de deur geschroefd. Maar mijn vader was woest en ik moest hem meteen weer weghalen. Hij zei dat vaders zonder kloppen bij hun zoons moeten kunnen binnenlopen en moeders bij hun dochters. En privacy was volgens hem een smoes om dingen te doen die geen daglicht verdragen.

    20 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten