Skip to content
126 reacties
12283 weergaves

Besneden

Lees net hier een stuk mooiere piemmel. Besneden of onversneden. Mijn vraag is nu... Wie is er besneden, Hoe oud was je, Waarom? Ik ben besneden toen ik 15 was, ik kreeg mijn velletje niet afgestroopt over mijn eikel

17 jaar
6 jaren geleden

126 Reacties

  • @j13,je kan het toompje weg laten halen,zodat je vel gewoon naar achter kan schuiven. Of je kunt ook nog voor gehele besnijdenis gaan,dan heb je ook geen last van een irriterende voorhuid in je boxer.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn voorhuid is volgensmij gewoon goed alleen het toompje (draadje van de voorhuid aan de eikel) is iets te kort denk ik, want ik kan de voorhuid net onder mijn eikel krijgen maar dan is het toompje helemaal uitgerekt en ik weet niet wat ik moet doen

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Ook in de gaten houden dat hechtingen niet te lang blijven zitten. Volgens mij 3-4 dagen dan moeten ze langzamerhand gaan oplossen. Doen ze dat niet dan heb je kans ze een soort tunneltje achterlaten. Je kunt dat voorkomen door op een gegeven moment gewoon te gaan douchen en te zorgen dat er wat meer water bij komt. Die dingen lossen nl. op in water, vandaar dat je de eerste dagen heel voorzichtig moet zijn met douchen, dan hebben de hechtingen nl. nog een functie. Na zoveel dagen niet meer. Bij twijfel, altijd advies aan een arts vragen!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb na mijn besnijdenis ook een trainingsbroek gedragen en daaronder een tok voor extra bescherming. Soms wordt bij een besnijdenis centrum ook wel kapjes meegegeven die op een tok lijken om de pas besneden piemel te beschermen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi ik ben op mijn 16de besneden en ik herken precies het zelfde. Je moet alles even de tijd gunnen te herstellen zeker niet te veel afbellen. Ik heb een paar weekjes steeds in trainingsbroek gelopen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hi. Blijft altijd wat zo'n besnijdenis haha. Maar ben nu wel wat gerustgesteld door je antwoorden. Denk idd dat het nog wat ongemak is van de hecnting op een hele gevoelige plek. Zoals andere jongens al gezegd hebben: het lijkt mee te vallen, is alleen nu vervelend even, maar dat is een fase :p. Als je onzeker bent / blijft over de genezing en of er toch nog niet iets aan de hand is, ga ff langs ziekenhuis (SEH?) of huisarts. Vriend van mij had hetzelfde en is er na x tijd ook mee naar huisarts gegaan. Die vertelde toen dat hij zelf ook ooit besneden was en het helemaal herkende. Het is nl. zo dat de wond bij je toompje niet geneest als een gewoon wondje (korstje erop en dan van buiten naar binnen steeds sterker wordt tot het weer gewoon huid is) maar van binnenuit als het ware. Daardoor blijft de wond er van de buitenkant nat en gelig/rood pussig uitzien en lijkt het alsof wat 'snachts geneest overdag weer open gaat. Intussen geneest het wel degelijk maar van binnenuit en dat kun je niet zien. Het is alleen belangrijk om zoveel mogelijk druk op de wond te voorkomen en de zaak steriel te houden zodat er geen infectie in kan komen. Regelmatig dus vette gaasjes (10x10 met levertraanzalf of calendulazalf :p) aanbrengen en weer vervangen om contact met ondergoed te voorkomen. Goed dat je het hebt laten doen, je hebt iets laten doen wat veel jongens wel zouden willen of nodig hebben maar voor terugdeinzen om het echt uit te laten voeren. Heb jij wel gedaan, respect dus :p

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, het is waarschijnlijk de hechting waar je nu nog last van hebt. Als die oplost dan zal de pijn ook gaan verdwijnen. Maar als je er onzeker over bent is het natuurlijk verstandig om het ziekenhuis te bellen. Die kunnen je precies vertellen of het in orde is en hoe lang het oplossen van de hechtingen gaat duren.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • ben zelf tegen paracetamol gebruik ze alleen voor het slapen. zie niks alleen de hechting die is een beetje lang. een lichte korst. bonst niet maar als er op druk erg gevoellig en behoorlijke pijn. bij het ziekenhuis. wil morgen ook even bellen. ( denk geen ontsteking, ziet er allemaal na mijn idee prima uit )

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Idee: is het geen tijd voor een aparte voorhuid / besnijdenisrubriek? Ik ben echt verbaasd hoeveel vragen hierover op het forum langskomen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi jongen 15 jaar, Ik kan je geruststellen. Je toompje doet nu nog pijn, want je bent pas besneden. Dit komt omdat het toompje erg gevoelig is. Maar het is juist wel goed dat je toompje ook gehecht is. Je zult merken als dat na enkele weken genezen is, dat de gevoeligheid daarvan je een prettige ervaring geeft als je weer gaat masturberen. Zelf ben ik een paar jaar geleden besneden en is het toompje ook weer gehecht. Ik ken de pijn die jij nu ook meemaakt. Als de hechtingen gaan oplossen zul je er veel minder last van hebben. In het begin had ik ook zwellingen en een enkele nabloeding, maar na zo’n drie weken was de wond al heel ver genezen. Als je op heel jonge leeftijd besneden wordt, duurt de operatie korter en door de kleinere wond geneest het ook sneller. Maar ik ben op mijn veertiende besneden toen mijn piemel al volgroeid was, dus was dat ook een langere operatie. Dat duurde ongeveer drie kwartier. Maar ondanks de napijn die ik gehad heb, ben ik blij dat ik besneden ben. Ik hoop dat jij over een korte periode ook zult merken hoe fijn het is om besneden te zijn. Je mag er ook trots op zijn dat je het hebt laten doen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • geen idee, want we kunnen niet mee kijken tenslotte. Maar omdat het voor de rest geen pijn meer doet vraag ik me af of er ergens misschien een hechting nog zit? Of zijn die er al uit? Is er iets in de buurt van je toompje te zien dat de pijn kan veroorzaken? Normaal gesproken zou je met om de zoveel uur een paracetamolletje helemaal geen pijn moeten hebben. Hooguit een wat zeurende jeukende pijn omdat de wondjes langzamerhand gaan genezen. Kan ook zijn dat er vochtophoping is die druk geeft en daardoor pijn. Als het een kloppende pijn is kan het een infectie zijn en is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. Ben je in ziekenhuis of bij een centrum besneden? Die hanteren nl. vaak andere regels voor terugkomen bij napijn zoals je beschrijft.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • ik ben afgelopen vrijdag besneden, alles gehecht ging goed. ze hebben me toompje ook gehecht en die doet zo .... veel pijn. iemand ervaring mee? voor de rest geen pijn.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • @j15 Als je na 9 weken nog van dit soort zwellingen hebt, raad ik je aan langs je huisarts te gaan. De normale zwellingen horen volgens mij na 2-3 weken echt wel over te zijn.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Beste Ik ben een jongen van 15 jaar en ben een 9 tal weken geleden besneden wegens medische redenen maar mijn vraag is als volgt de zwellingen zijn zo goed als weg behalve op de linker zijde van de wonde is er nog een zwelling en deze zwelling verschilt iedere dag de ene dag vermindert die zwelling met een pak en de dag erna sta ik op en is de zwelling terug even groot is dit normaal zit ik met een complicatie alvast bedankt voor de hulp MVG

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • @j18 Ja met plassen is vervelend dat klopt. Komt door de zwelling en dat zal nog wel even duren zolang het niet helemaal genezen is. Efkes geduld, je kunt er nu nog niet veel van zeggen hoe het gaat worden. "Het is een fase waar je doorheen moet" zeiden ze tegen mij. Als het goed is, heb je straks een hele mooie stevige straal en pis je het cement tussen de stenen weg (grapje).

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Okee bedankt voor je reactie ik zal het proberen. Ik kan sinds de operatie ook echt totaaaal niet meer pissen bij sta-wc's omdat ik dan elke kant op schiet hahaha. Gaat daar ook nog verandering inkomen of ben ik verdoemd?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja ken dat wondje. Is idd vervelend en geneest heel langzaam. Als er geen infectie is kun je het met een gaasje met calendulazalf oplossen. Dat tekt het vocht uit de wond en blijft t minder plakken. Als gaasje vast zit, losmaken met lauw water. Ben je er in 1 week ongeveer van af.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • 2 weken terug laten opereren dus zit nog in het herstel. Kreeg iemand anders onder het toompje ook een vochtig wondje van 1 vierkante centimeter wat telkens aan je onderbroek vast blijft plakken? Geen flauw idee of dit de bedoeling is en het is zwaaaar irritant

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Precies, dat kan ook (blote eikel door voorhuid naar beneden te trekken). Is ook sexueel opwindend en goed voor de hygiene. Schijnt in Japan heel normaal te zijn in badhuizen en is teken van respect. Zou best leuk zijn als het hier ook wat meer gebrukelijk werd :-)

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Blote eikel kan ook nadat je voorhuid naar beneden is getrokken, zoals bij de dokter als je genitaal wordt onderzocht. Is ook sexueel opwindend.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten