Skip to content
17 reacties
447 weergaves

Mag ik ontevreden zijn?

Hoi, ik ben een jongen van 15 die een half jaar geleden is geadopteerd. Ik woon niet bij mijn ouders want mijn vader mishandelde mij en mijn moeder. Ik was toen 10/11. Ik heb 4 jaar moeten wachten op nieuwe ouders. Jeugdzorg heeft mij wel goed ondersteund in de tussentijd. In de periode van eenzaamheid ben ik nog steeds mijzelf gebleven. Een stoerdere jongen met een hanenkankapsel een oorringetje etc... Het voelde fijn om mijzelf te zijn en het maakte mij niet uit als mensen mij soms raar aankeken. Nu heb ik dus een half jaar geleden mijn nieuwe ouders ontmoet. Ze zijn alles voor me en ik mag zo veel van ze. Gamen, meeten met internet vrienden, en ook ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil als ik het maar even meld. Het is eigenlijk een perfect nieuw leven. Waarom ik deze post schrijf is omdat ik met 1 ding zit. Ik heb het gevoel alsof ik mijzelf niet mag zijn. Sinds ik was geadopteerd hebben mijn nieuwe ouders mij een 'verplichte' metamorfose gegeven. Mijn hanenkan veranderde al snel naar een net strak kapsel, mijn oorbel werd verleden tijd en van de stoere kleding moest ik overstappen naar iets netters zoals een overhemd of nette strakke broek. Ik voel mij hierin niet mijzelf. Ik weet niet of ik nu ontevreden mag zijn. Ik wil mijn nieuwe ouders niet kwetsen of boos maken. Ik wil niet dat ze denken dat ik een ontevreden verwend kind ben. Ik voel me niet fijn hoe ik erbij loop enzo. Ik ben niet ik. Heeft iemand advies. Wat moet ik doen.

15 jaar
6 jaren geleden

17 Reacties

  • Nu wordt het niet helemaal kaal. Moeilijk om mijn haar dan nog een beetje netjes te krijgen.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 Dat is wel mooi dat de rest helemaal kaal is. Mag dat nu ook weer? Ik wil ook wel een hanenkam.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja alles verder kaal. En mijn beide moeders heeft/had alleen mij

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 Mooi dat je een goede combi heb gevonden en dat je meer je zelf kan zijn. Was de rest echt helemaal kaal gemaakt met scheermesje? Heb ze nog meer kinderen?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 hiervoor had ik een grote hanenkam en de rest kaal. Nu mag ik een korte hanenkam maar op zondag moet ik mijn haar netjes doen. Mijn oorbel was een klein puntje en die hou ik ook zo. Ik ben wezen shoppen en heb de outfit die ik heb omschreven geprobeert. Het was al een stuk fijner en door het blousje enzo wat dan weer netjes stond vind ik dat ik een goede combi heb tussen mijzelf en mijn nieuwe ouders. Tijdens school moet ik wel netjes gekleed zijn en mijn oorbel uitdoen maar buitenschool en op zaterdag heb ik er meer vrijheid in.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 Dat was toch een goed gesprek. Eigenlijk had ik niet verwacht dat je weer een hanenkam en oorbel mocht. Als je een beetje kan combineren qua kleding stylen komt dat denk ik ook wel goed. Ben jij er te vrede mee? Heb jij je ouders snel kunnen overtuigen? Wat voor oorbel heb je? Had je een grote of kleine hanenkam en was de zijkant van je haar heel kort of kaal? Hoe ga je nu je hanenkam doen.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 hiervoor droeg ik of een wat wijdere jeans met een zwarte riem met stuts of een jogingsbroek. Ook droeg ik een t-shirtje met een vest of een leren jack erboven. Ook had ik dus een oorbel en een boxer (mijn nieuwe ouders halen nu gewone onderbroeken) en schoenen nikes maar die heb ik nu nog. Het gesprek ben ik aangegaan en dat ging deels goed. Mijn ouders zeiden dat ze het deels wel begrepen. Ik mag weer een hanenkam en een oorbel maar qua kleding moet ik wel net blijven maar er mag een stoere touch aan. Ik denk dat ik hiermee wel iets kancombineren. Bijvoorbeeld een zwarte blouse (helemaal dicht) die ik dan in mijn broek doe. Daarboven doe ik een vest of jack en eronder doe ik een zware broek met een witte riem, een witte onderbroek en mijn nikes aan. Mijn oorbel doe ik dan weer in en even wachten tot mijn haar weer langer is. Wat vinden jullie van de combi? Bedankt voor de tips!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 Vind het echt heel vervelend voor je. Goed dat je het gesprek wil aangaan en ik hoop dat je wat meer jezelf mag/kan zijn. Ik hoor het graag hoe het is gegaan. Wat voor kleding droeg je hiervoor? Geen oorbel meer vind je niet zo erg?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen18 Nou, ik draag bijvoorbeeld nu een zwarte blouse (helemaal dichtgeknoopt en een licht grijze jeans. Mijn blouse heb ik in mijn broek en ik draag nog een cognac/bruine riem.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 het ergste vind ik dat ik mij niet fijn voel in wat ik moet dragen. Ook mijn kapsel. Het is gewoon niet wie ik ben. Morgen gesprek aangaan. Dan is mijn vader terug van werk

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 Wat vind je eigenlijk het ergste van dit alles? Misschien kan je een compromis sluiten. Laat even weten hoe het gesprek ging.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen15 oorbel paar jaar en hanenkan al heel lang. Ik zal is proberen een gesprek aan te gaan. Bedankt voor de tips

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoi. Ik begrijp dat dit lastig is. Toch ben ik van mening dat je blij moet zijn met je nieuwe ouders en dat het veranderen van je stijl het minste is wat je kan doen. Is het zo erg om wat netter eruit te zien dan? Wat versta je onder netter dan je hanenkam en oorbel?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Het heeft denk ik niks met ontevreden te zijn te maken. Jij vind een hanenkam en oorbel mooi en voor je gevoel ben je awarschijnlijk zonder dat een hele andere jongen. Probeer het gesprek aan te gaan en leg uit hoe jij je voel. Had je al lang een hanenkam en oorbel?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hmm een moeilijke. Ik weet wel zeker dat je geen verwend kind ben als je het vraagt. Ik zou het denk toch proberen. Ze reageren er vast wel goed op. En zo niet, zeg je oke dan niet maar ga vooral geen discussie aan. Ik ben van mening dat het belangrijk is om jezelf te kunnen zijn. Probeer is te praten met een familielid of je mentor op school. Misschien hebben zij meer advies.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Dit lijkt me echt wel een luxe probleem. Jouw nieuwe ouders hebben toch ook moeten wennen aan jouw komst. Dan mogen ze toch wel een kleine inspanning van jou verwachten? Zo vreselijk is het toch niet om er netjes bij te lopen? Het is heel simpel : geadopteerd of niet, zolang je thuis woont respecteer je de regels en de gebruiken van het huis. Punt uit.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Praat eens rustig met hen er over. Denk ook al na over wat voor je het belangrijkste is. Zoek een tussenweg. Op school wat netter, in je vrije tijd wat stoerder, zou je hen kunnen voorstellen. Een andere broek en T-shirt kunnen al makkelijker dan hanekam en oorbel. Blijf kalm tijdens het gesprek en vraag het hen als ze rustig en relax zijn bijvoorbeeld. Succes!

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten