Skip to content
106 reacties
5133 weergaves

Hoe kom je onder dat medisch onderzoek door de jeugdarts op school uit?

Net voor de vakantie kwam de jeugdarts op school. Hij gaat na de vakantie verder. Je wordt uit de klas gehaald en moet dan naar de kamer van de decaan waar je medisch gekeurd wordt en allerlei vragen moet beantwoorden. Bijna niemand heeft daar behoefte aan en iedereen is zenuwachtig als er een leerling terugkomt en zegt wie de volgende is. Weet iemand hoe je er onderuit kan komen ? Tot nu toe gaat iedereen er braaf naar toe. Je ouders zouden daar toestemming voor gegeven hebben. Mijn vader kan zich dat niet herinneren, maar hij moest vroeger zelf ook naar de schoolarts en zegt dat hij er geen bezwaar tegen heeft.

14 jaar
6 jaren geleden

106 Reacties

  • Ik ben ook homo, maar wil van eigen zaad toch graag een kind krijgen van een draagmoeder. Niet nu, maar over een jaar of tien

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 22, ben niet van plan binnen afzienbare tijd een bijdrage te leveren aan de overbevolking. Een vruchtbaarheidsonderzoek lijkt me dus niet echt zinvol. Scheelt weer dat ik homo ben dus van eventuele vrouwelijke partners met een kinderwens zal ik ook geen last hebben. ;-)

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Moet gewoon verplicht zijn net zoals de prikken uit het rijksvaccinatieprogramma. Je hebt niet het recht anderen met mazelen te besmetten.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21 Als je 21 bent had je al lang op je vruchtbaarheid onderzocht moeten zijn. Ga even naar je huisarts. Onderzoek duurt nog geen halve minuut en je moet wat sperma produceren voor laboratorium onderzoek daarvan.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 22, Woon in Nederland. Ik ken in ieder geval niemand die naakt moest bij de schoolarts. Het zal wel per regio verschilen dan.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij ons word je ook gewoon door een jeugdarts onderzocht. Je broek moet even omlaag. Hoe wil je anders onderzoeken of iemand een breuk heeft en of de genitale ontwikkeling op schema ligt. Er is altijd wel wat spanning in de klas als de dokter er is. Rare verhalen over dat de dokter gay is doen de ronde, maar dat is slaat natuurlijk nergens op. Hij doet gewoon zijn werk in jouw eigen belang.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij jongens/mannen is verplicht genitaal onderzoek nodig aan het begin en tijdens de puberteit. Dat is niet leuk, maar ook niet belastend. De geslachtsdelen zijn goed zichtbaar en zo goed als zonder pijn te onderzoeken.Het is nodig om tijdig te kunnen ingrijpen bij mogelijke problemen bij de voortplanting. Het krijgen van kinderen wordt als de bevolking in aantal gaat teruglopen een noodzaak om economisch te overleven. Mannen produceren steeds minder gezonde zaadcellen en daar moet wat aan gedaan worden.
    Bij meisje/vrouwen is verplicht onderzoek minder nodig. Hun genitaliën zijn minder toegankelijk en ze gaan vaak bij menstruatieklachten, de pil en zwangerschap al de huisarts of de gynaecoloog .

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik weet niet waar jij woont jongen van 21, maar bij ons werden je pik, ballen en kont echt wel onderzocht zodat ze er zeker van waren dat alles o.k. was. Gelukkig dat ze dat toch ook onderzoeken, stel je voor dat er iets mis mee is!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Al die verhalen over naakt gaan en een dokter die aan je ballen zit herken ik niet. Bij ons op school waren er onderzoeken in de onderbouw en bovenbouw. We kregen een vragenlijst die we in moesten vullen. Daarna volgde een kort gesprekje met wat lulvragen over hoe je je voelt, hoe het thuis gaat en of je rookt en drinkt. Dat soort zaken.

    Bij het lichamelijk onderzoek werden we gewogen en gemeten en keek de arts naar de rug. De onderbroek mocht gewoon aan blijven. Geen handblazen, betasten van ballen, penis of liezen of wat dan ook. Het hele gebeuren duurde iets van 10 minuten.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Niet en dat moet je ook niet willen

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Je vader of moeder moet nu ook mee ! Er worden dan vragen gesteld die je zelf ook heel goed kan beantwoorden. Ze kunnen dan ook genieten van je genitaliën en zelfs van je anus als je voorover moet buigen en je billen met je handen uit elkaar moet trekken . Ik vind dit echt vernederend en het doel is me niet duidelijk. In Nederland doen ze dit niet. Waarom bij ons dan wel bij het CLB ?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb daarover zelf niets te zeggen. Het moet van mijn vader.Die moest er vroeger zelf ook aan geloven en vindt dat ik er niet over moet zeuren.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je 16 bent mag je weigeren aks je dat wilt. Anders beslissen je ouders.IK heb toen ik 16 was een keer geweigerd. Dan wordt er door de dokter met je gepraat. Ik wist niet goed uit te leggen waarom ik niet wilde meewerken en ben toen toch gewoon gekeurd. Ik werd wel veel volwassener behandeld en er werd uitgelegd wat er onderzocht werd en waarom.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind die keuring niet zo erg. Wel in een rij staan voor prikken. Soms moet je t-shirt uit en sta je in een zweetlucht vermengd met de lucht van dat spul dat ze ter ontsmetting op je bovenarm smeren. Gelukkig ben ik nooit onderuit gegaan. Wel bijna toen je 3 prikken tegelijk kreeg. Een in je rechterarm en twee in je linker !

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Nog nooit meegemaakt dat iemand weigerde, dat durf je gewoon niet. Spijbelen heeft ook geen nut. Je moet dan zodra je er wel bent, ook als ze al met een andere klas bezig zijn.. Wat is er eigenlijk zo erg aan een keuring door een dokter ?    

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Toch vind ik het vervelend. Wij moeten volgende week weer. Gaat alfabetisch. Het vragenformulier heb ik al ingevuld. Je bent altijd met z'n tweeën De een wacht bij de verpleegkundige en de ander wordt bij de dokter gekeurd. De vorige keer kreeg ik ook nog een prik in m'n bovenarm. Nu niet want het stond niet op die oproep
    Ik moet er van mijn vader naar toe en zal dan maar geen. Heeft imand wel eens geweigerd en wat gebeurt er dan mat je ?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Zo is het maar net, jongen van 18 en ook als je een stijve krijgt vindt een arts dat heel normaal! Die weten heus wel dat zoiets nogal eens gebeurt dus je hoeft je echt niet te schamen.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Voor je eigen bestwil moet je nu eenmaal medisch gekeurd worden. Ze doen dat via je school of je sportclub. Raar dat sommigen dat erg vinden of er een probleem van maken. Dit soort naakt heeft niets met sex te maken. Ook niet als je zaakje of kont worden onderzocht. Dat is alleen om te controleren of je normaal ontwikkeld bent en nergens anders voor. Maak er geen toestand van. Het duurt niet lang en je staat zo weer buiten.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16: Ik vind het nu maar niet leuk als er een vrouw aan mijn pik zit, ook geen dokter. Als ze me op het strand naakt zien, is het wat anders, maar daar blijf ik dan op afstand.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Of ze je kruis betasten hangt volgens mij niet af van een man of vrouw als dokter. Het moet eigenlijk wel, maar het gebeurt vaak niet. De laatste keer moest ik wel m'n onderbroek uittrekken en met m'n benen uit elkaar voor de dokter staan.. Ze keek wel en kon zien dat er ballen in m'n zak hingen. Ze raakte niets aan en ik mocht m'n slip weer aantrekken. Niet iets om je al te druk om te maken. 

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten