Skip to content
12 reacties
390 weergaves

Unitbouw wegdoen?

Hoi, ik merk bij vele blanken dat dit geen probleem is maar ik ben zelf een buitenlander en ik heb kleine haartjes tussen mijn wenkies, ik doe ze altijd weg en had nooit een opmerking gekregen. Ik doe niks speciaals met mijn wenkies, alleen zorgen dat ik geen haartjes heb tussen mijn wenkies. Er is een nieuwe jongen bij mijn school gekomen en hij heeft een dikke unibrow en doet het niet weg omdat dat niet mag van zijn vader omdat het “gay” is... wat vinden jullie ervan? Zouden jullie dat wegdoen? Of vinden jullie dat gay?

16 jaar
6 jaren geleden

12 Reacties

  • @jongen van 20 jaar. Helemaal niet erg hoor! :D Het is ook geluk hebben waar je geboren wordt en bij wie je geboren wordt. De vrijheid die wij hier in Nederland hebben, is niet overal op deze wereld aanwezig. Laten we het iedere dag maar koesteren! :D

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind dat iedereen zou moeten kunnen doen wat hij of zij zou willen doen aan zijn of haar uiterlijk. Bij kinderen die (nog) bij hun ouders wonen, vind ik die vrijheid ook erg belangrijk. Natuurlijk vind ik (en realiseer ik me) ook dat er grenzen zijn. Deze grenzen liggen bij mij wel zeer hoog. Overleg met ouders kan nooit kwaad. Echter, op een bepaalde leeftijd, vind ik dat ouders geen "macht" meer hebben over hun kinderen. Ze mogen uiteraard wel hun mening geven. Daar is iedereen vrij in.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja idd jongen21. Ik zat er naast. Ik dacht meteen aan een islamitisch gezin. Strenge katholieken? Bestaan die dan toch nog? En dat met zo'n lieve, tolerante man die ze nu als Paus hebben. Tja, je kiest je ouders niet, he?

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen van 20 jaar. Bedankt voor je uitleg. Volgens mij denk jij dat de TS zelf een paar haartjes weg wil halen en daardoor misschien problemen zou krijgen. Dit is niet het geval: het gaat om een nieuwe jongen op zijn school. Het gaat ook niet om een streng islamitisch gezin, maar om een katholiek gezin (zoals de TS aangeeft). Ik vind het jammer dat er door die vader op zo'n manier over gedacht wordt. In mijn ogen is haartjes tussen je wenkbrauwen weghalen heel onschuldig en helemaal niet iets homoseksueels.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • TS hier, hahaha ja ik bedoel unibrouw (autocorrectie fout). En ja nee ik doe het zelf weg en mijn vader vond het eerst een beetje vreemd maar nu niet meer. Mijn ouders zijn er niet tegen maar mijn vriend hij komt uit een zeer strenge katholieke gezin waar alles dat homo is zeer slecht bekeken wordt en ik vind het zo stom dat hij dat niet mag wegdoen omdat zijn vader dat gay vindt. Ik wou gewoon zien wat de anderen ervan vinden en of ze er iets aan doen. Ik ben zelf ook van een katholieke gezin maar wij zijn helemaal niet streng.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen21. Ik lees toch tussen de regels door dat de TS opgroeit in een streng islamitisch gezin. Daar is het vader die bepaalt wat wel of niet kan. Overlegcultuur op zijn Nederlands bestaat daar niet. Daar doe je dus niet wat je wil. Zoals bv. met je uiterlijk bezig zijn als jongen. Ik vind dat zolang je thuis woont, je onderworpen bent aan het ouderlijk gezag. Dus waarom zou de TS zich mogelijk een hoop ellende op de hals halen voor een paar haartjes meer of minder. Als ik plots thuiskom met een groene kam op mijn hoofd dan zwaait er ook wat.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen van 20 jaar. Die laatste zinnen... iedereen mag doen aan zijn uiterlijk wat hij of zij wil. Het zou toch te belachelijk zijn dat je zoiets onschuldigs (wat haren tussen je wenkbrauwen weghalen, kom op...) niet zou doen, omdat je dan een conflict met je vader zou hebben. Zou je uitleg bij je laatste zinnen kunnen geven? Ik wil je graag begrijpen. Alvast bedankt.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Het is een feit dat wij Westerlingen veel meer met ons uiterlijk bezig zijn. Maar ook bij ons heb je vaders die vinden dat wassen, scheren en nu en dan naar de kapper alles is wat een zoon mag doen. Te vaak of te lang in de spiegel kijken, producten gebruiken of van kapsel veranderen vinden ze al gauw "verdacht". Zo van : hij zal toch niet gay zijn zeker? Is dat plukje haar een conflict met je vader waard? Ik zou het maar laten staan. Het is vast niet lelijk.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Lekker dan.. ben ik ook homo omdat ik mijzelf goed verzorg... niks van aantrekken.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Unibrow bedoel je? :)

    Unitbouw is meer iets voor in de bouwwereld denk ik. :)

    Ik ben blank en heb het ook, gewoon eruit trekken met een epileerding, zo'n tangetje. En tegen die vader zeg je: een beetje gay dat is ok. Mensen moeten eens ophouden alles maar gay te noemen. En trouwens er is NIKS mis met gay zijn. Zo wordt je geboren en kan je niks aan doen, dus dat veroordelen of stom vinden is nogal ERG dom. Zo. Klaar. :)

    Latersss! J.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik versta echt niet waarom die vader denkt dat het gay zou zijn.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Waarom wordt dit door die vader als iets homoseksueels gezien? Je zou het toch als een stukje verzorging kunnen zien? Zowel mannen als vrouwen zouden dit gewoon moeten kunnen doen.

    21 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten