Skip to content
17 reacties
1811 weergaves

Voorhuid Ingeknipt

Hallo, Mijn voorhuid zat te strak dus heeft de dokter vandaag er een knipje ingegeven. (Vraag me niet waarom, maar dat hielp zei die. Dan hoefde het geen besnijdenis te worden) Maar hebben meer jongens dat gehad? Ik vraag me af of het bij jullie pijn deed, en voor hoelang. Hoe het douchen ging enzo? Ook of het pijn deed als je na 2 dagen de voorhuid 2x per dag maar achter moet schuiven?

18 jaar
7 jaren geleden

17 Reacties

  • Hoi! Ik zou eerst proberen een maandje ofzo elke dag op te rekken. Daarna kan je altijd nog afspraak maken. Groeten, J.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Hi TC, ik ben jongen19 die de vorige antwoorden gaf, dus daar gaatie.
    Plassen doet de eerste plaar dagen beetje pijn, maar is vooral irritatie van de wond. Urine en open wond (nou ja, met hechtingen) gaat niet lekker samen. Gewoon afspoelen en het valt reuze mee. In het begin zal plassen moeilijk zijn omdat je pik opgezwollen is. Dat duurt een paar dagen daarna wordt het minder.

    Ik vind een besneden pik mooier om te zien dan onbesneden, is natuurlijk persoonlijk. Het bealngrijkste is dat het door iemand gedaan wordt met veel ervaring. Dat is de beste garantie voor een goed resultaat.

    Besnijdenis is een dagbehandeling. Als je het bij een kliniek laat doen (kan ook) sta je met drie kwartier alweer buiten.

    Aftrekken is daarna misschien zelfs wel lekkerder omdat je van die nauwe voorhuid af bent. Maar je zult het opnieuw moeten leren rukken omdat het anders gaat dan voor dat je besneden was. Je moet een nieuwe techniek leren en ontdekken wat voor jou het beste werkt. Dat duurt een tijdje eerlijk gezegd.

    Echt zeer doet het niet. Weet niet hoe jouw pijngrens is, maar de besnijdenis zelf wordt verdoofd en daarna kun je met de een paar paracetamolletjes goed de dag doorkomen. Het is niet veel meer dan dat je je in de vinger gesneden hebt of een kies hebt laten trekken. Een beetje een zeurderige pijn is het. Erecties en plassen zijn natuurlijk momenten dat het even wat erger is, maar dat zakt snel. Als het echt gaat genezen na een paar dagen, kan het behoorlijk jeuken. Belangrijkste is om 4-5 weken na de ingreep niet te rukken of seks te hebben. Dan geneest het het beste en kun je weer "alles":-)
    Zenuwachtig zijn is normaal voor ziets, het gaat wel over je pik. Ik weet niet waar je woont, maar ik zou zeker kijken of ik bij een besnijdeniskliniek terecht kan. Die hebben enorm veel ervaring ook met oudere jongens en mannen en kunnen je prima vertellen wat je te wachten staat. Succes, achteraf valt het mee, let maar op!

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • -Topicstarter-

    UPDATE: Oke ik kom nu net weer van de dokter vandaag voor een controle en heb het uitgelegd waarom het nog niet lukt.. ook heb ik gezegd van het optrekken en of dat misschien werkt. Maar hij zei dat het dan nog altijd lastig zal blijven dus de beste oplossing is besnijden..

    Ik heb dus ook een verwijsbrief meegekregen en moet een afspraak gaan maken.

    De dokter heeft al wel het een en ander uitgelegd maar heb nog aantal vragen voor de jongens die het ook hebben gedaan.

    Heb al veel aan de info van jongen 19 thanks daarvoor!!
    Heb nog een paar vraagjes

    Doet het plassen pijn?
    Is het "mooi"? niet dat het er lelijk uit komt te zien ofzo
    Hoelang lig je in het ziekenhuis?
    Is het aftrekken daarna nog steeds even lekker? haha ook belangrijk
    Hoe zeer doet het? Moeilijke vraag i know haha

    Ben best al beetje zenuwachtig terwijl ik nog geen eens een afspraak heb gemaakt ben echt net terug van de dokter..

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Het kan zijn dat de knip weer een beetje dichtgegroeid is. Ik zou alsnog maar oefeningen gaan doen. Er zijn ook speciale dingen voor te koop die de voorhuid langzaam maar zeker ruimer maken, zoek maar eens op foreskin stretcher.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Alleen jammer dat besnijdenisinfo niet meer online is. Alleen nog op twitter (bevroren).

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Op besnijdenisinfo staat ook veel eh info. Liefst na bad of douche en MET olie of vaseline erop elke dag oprekken. Voorzichtig zo ver dat het pijn gaat doen. Dan even zo houden en weer loslaten. Succes. J.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • -Topicstarter-

    Thanks voor de info over het besnijden! vind het eigenlijk best spannend terwijl ik zelfs nog niet weet of het moet haha maar ga je onder narcose of plaatselijke verdoving?

    Maar ik moest eigenlijk oprek oefeningen 2 dagen nadat de dokter het ingekopt had doen, maar toen ging het niet wegens die zwelling. En dat is pas sinds 4 dagen weg dus 2 weken heb ik dat niet kunnen doen. En nu gaat het eigenlijk niet meer het gaat bij het ingeknipte gedeelte zeer doen. Maar ik zal het wel is met olie of vaseline proberen thanks!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Maar heb je dan geen oprekoefeningen gedaan nadat het was genezen na het inknippen? Alleen het topje dus? Als je verder naar achteren probeert te doen waar gaat het dan zeer doen? Al met olie of vaseline geprobeerd? Groeten, J

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Hi TC, het punt is dat artsen tegenwoordig niet meer zo snel meteen tot "radicaal" besnijden over willen gaan en eerst een soort "tussenoplossing" proberen. Daar hoef je je op zich niet vervelend over te voelen. Zoals ik al zei (en je zegt het zelf ook al), als je nu even doorzet en voor een volledige besnijdenis gaat ben je van het gedoe af. Ik zou zeggen, doorbijten en je gewoon laten besnijden. Achteraf is het minder erg dan je nu denkt, echt waar!

    Hoe is het de eerste dagen/weken nadat je besneden bent?
    - De eerste dagen denk je wel aan iets anders dan aftrekken. Erecties zijn pijnlijk op de hechtingen en de wond en gaan daardoor vanzelf weg.
    - Na een paar weken zou je wel willen, maar is het verstandiger de daad niet bij het woord te voegen (een vriend van me zei "dan denk ik aan een m'n toekomstige schoonmoeder van 70+ en is het ook gauw voorbij"). Het beste is om 4-5 weken niet te rukken en tot 6 weken geen seks (anaal, vaginaal) te hebben. Daarna... is het inderdaad wennen aan de altijd bloot liggende eikel. Dat duurt ongeveer 6 maanden. In die tijd heb je wel geleerd met je "nieuwe" pik om te gaan (opnieuw leren rukken, wie wil dat nou niet?) en een jaar later denk je: was dat nou alles? Waarom hebben ze het niet al veel eerder gedaan? Zelf heb ik het dus al op m'n 8ste ondergaan en weet dus niet beter ("de eerste keer" had ik dus al een besneden piemeltje), maar een vriend van me heeft het na z'n puberteit laten doen en van hem heb ik deze adviezen en ervaringen gehoord. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Tis ff vervelend een paar dagen, ff wennen een paar maanden, maar je hebt er daarna je leven lang lol van.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • O ja, en dat is ook een tip / suggestie voor de beheerders van het forum!     Ik kan me herinneren dat een tijdje geleden er een kort artikel over voorhuidproblemen en besnijdenis "vast" op het forum heeft gestaan.     Omdat het onderwerp nogal vaak op dit forum komt: is het een idee dit artikel weer ergens te plaatsen (aparte FAQ-rubriek? in de side bar), zodat het makkelijk terug te vinden is of naar verwezen kan worden?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • -Topicstarter-

    Me voorhuid gaat eigenijk gewoon bijna niet naar achter je ziet net het topje van de eikel.. Dus aan de ene kant baal ik echt is het waarschijnlijk allemaal voor niks geweest maar aan de andere kant als de voorhuid word weggehaald ben ik wel gelijk van al het gedoe af.. dus beetje gemengde gevoelens erover.

    Maar hoe is het de eerste dagen/weken nadat je besneden bent? en hoe is het aftrekken? want lijkt mij dat dat heel anders is

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Oh zo. Ik snap wat je bedoelt. Oh dat is balen zeg.. Heb je wel geprobeerd met vaseline erop en dan voorzichtig steeds wat verder zodat je je voorhuid oprekt? Babyolie of evt zonnebloemolie kan ook. Dat loopt er ook wat makkelijker tussen. Tot hoe ver krijg je hem nu naar achteren? Succes! J.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Als ik zo lees kun je beter voor een besnijdenis gaan. Is wel wennen in het begin om geen voorhuid meer te hebben, maar je bent wel van alle gedoe af. Ben zelf op m'n 8ste besneden, min of meer om dezelfde reden als jij. In een keer alle problemen opgelost.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • -Topicstarter-

    Jongen 19,
    De pijn enzo is zo goed als weg alleen doordat het topje opgezwollen was kon de voorhuid nog niet naar achter. Dus kreeg ik een zalfje om de zwelling tegen te gaan en dat hielp want de zwelling ging weg. Alleen nu kan die nog niet naar achter... Dus moet volgende week terug voor controle, denk dat het toch een besnijdenis ofzo word.. beetje jammer dit haha

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Je moet er niet tegenaan plassen als het net gedaan is natuurlijk. Beste een stukje naar achteren trekken en dan plassen zodat er geen plas tegen je voorhuid komt. Hoe gaat het nu? Kan je nu makkelijker aftrekken? Laterssss, J.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ben topicstarter, Ohh oké, en deed het plassen ook best zeer? En was het topje (uiteinde van voorhuid) ook opgezwollen?

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Heb ik ook. Na een week was het vrijwel pijnloos. En na 2 weken was het helemaal weg en kon ik alles weer.

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten