Skip to content
10 reacties
508 weergaves

Coming out dag

Hey allemaal, 11 oktober is het weer zover, internationale coming out dag. Ik ben bi en van plan 11 oktober a.s. uit de kast te komen voor al mijn vrienden, maar ik vroeg me af of jullie misschien suggesties hebben voor een leuke manier om uit de kast te komen? Je kan het natuurlijk ook gewoon vertellen, maar het leuker als je iets creatiefs bedenkt, maar ik weet eigenlijk niks. Ik hoop dat jullie een paar leuke ideeën hebben. Gr. XH

17 jaar
7 jaren geleden

10 Reacties

  • Zeker, het was echt lachen, ik heb er uiteindelijk voor gekozen mijn vrienden een speurtocht te laten doen met vragen en opdrachten waarbij ze per goed antwoord of goede uitvoering een puzzelstukje konden winnen. Alle puzzelstukjes samen maakten een foto van mij met een regenboogonderbroek en regenboogvlag als cape om me heen. Echt lachen die dag. Gr. XH

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • En, gelukt?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik vind uit de kast komen een apart fenomeen. Net zoals gay prides. Daarmee willen ze benadrukken dat homo zijn normaal is en gewoon geaccepteerd moet worden. Maar ik vind het juist apart dat ze dat organiseren, daarmee scheiden ze zichzelf alleen maar af tijdens zo'n evenement. Als homo zijn wordt geaccepteerd, wordt er geen onderscheid gemaakt in geaardheid en is er een eenheid. Op andere evenementen loopt iedereen door elkaar, dus is er een eenheid. Bij gay prides staan ze apart van de rest op boten, wat absoluut niet zorgt voor eenheid.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Mss heb je hier wat aan? Een gay vriend van me gaf hiervoor een coming out party. Er waren veel homojongens maar de hetero vrienden waren ook uitgenodigd. Het hoogtepunt van de avond was een duo strip act die hij samen met een ingehuurder stripper deed. Dat was super cool. Daar heb ik ook voor het eerst met jongens gedanst. En ik geef toe: het deed me wel wat.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Dit verandert de zaak,jongen 17. Het gaat dus om je vrienden die hun voorkeur al bekend hebben gemaakt. Gelukkig gaat het jou niet om de buitenwereld,waar ik op tegen ben. Je vraagt iets creatiefd, nu je hebt al eens meegemaakt volgens mij hoe je vrienden het deden,dus wel een aantal voorbeelden. Mix deze en zoek hier iets uit.
    Zelf had ik ook vrienden die al uitgekomen waren voor hun gay zijn,ging met hen om,maar was nog onzeker om er voor uit te komen. Twijfelde dus, maar vond wel dat ik bij hun me het meest op mijn gemak voelde. Toen ik het zeker wist,heb ik gezegd,weet nu zeker dat ik gay ben,wil bij jullie horen.En willen jullie me accepteren,nu dit wilden ze wel,daarna heb ik zelf aan geboden voor een soort inwijding,wat ook gebeurd is door hun,en daarna voelde ik me er ook echt bij horen. Creatief past niet zo bij me, laat nog eens horen,benieuwd.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, TS hier Sorry, ik had iets meer uitleg moeten geven. Ik ben het ermee eens dat een coming out niet nodig is, maar ik heb een vriendengroep met een vrij hoog aantal mede-homo's en we hebben een soort coming out traditie. We weten het al lang van elkaar, maar daar gaat het niet zozeer om. Het gaat om hoe creatief we zijn in het uit de kast komen en aankomende 11 oktober is het mijn beurt, maar ik weet niks en wil niet onder doen voor de rest ;^). Gr. XH

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Helemaal eens met jongens 14 en 17. Dat hele coming out gedoe is klinkklare onzin. En nou ook nog een aparte dag er voor? Wie verzint nou zo iets? Iemands geaardheid is privé. Ziekelijke mensen die daar hun neus willen insteken! Een "**** you all" dag zou meer gepast zijn!

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Omdat het jarenlang als iets abnormaals is afgeschilderd om homo/bi/trans etc. te zijn. Hoewel Nederland wettelijk inmiddels homo-discriminatie heeft uitgebannen, zijn er nog steeds individuen die onwennig naar lhbt kijken of als iets abnormaals zien. Per generatie wordt de tolerantie en acceptatie wel beter dus op den duur is het niet meer nodig. Ik zie het ook al wenselijk dat het niet meer gedaan hoeft te worden.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb niks met coming out, waarom moet iedereen weten wat jij bent, een hetero hoeft dit toch ook niet te doen. Met jongen 14 eens.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • ik vind dit niet nodig om 'officieel' je te outen
    gewoon vertellen als t ter sprake komt
    is dit nu zo abnormaal dat je ook op jongens valt ?
    waarom moet dat met toeters en bellen aangekondigd worden
    en wat als je dan binnen enkele maanden toch enkel nog met meiden sext?

    14 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten