Skip to content
98 reacties
917 weergaves

Ze zeggen dat ik anorexia heb

Hoi! Er is laatst iets gebeurd. Ik moest naar de GGD en daar gingen ze mij meten en wegen enzo. Ik ben 1,69n ik ben 37 kilo. Toen die vrouw dat zag toen moest ik de dag daarna gelijk naar de dokter. Die zei dat ik moet worden opgenomen als ik niet goed aankom voordat er een niewe plaats vrij is in de kliniek. Hij zei ook dat ik anorexia heb maar ik wist niet goed wat dat was dus ik ging het opzoeken. Er stond dat als ik dun wil zijn en als ik er alles aan doe om dun te worden. Dat klopt wel een beetje misschien maar ik ben helemaal niet dun. Ik heb een broertje van 6 en die is 29 kilo en ik ben 37 dus ik ben een beetje dik en niet dun. en eerst deed ik altijd heel veel sporten en niet zoveel eten maar toen stond er dat mensen soms ook hun eten uitspugen en dat ging ik toen doen maar ik was daarna bijna niks afgevallen. ik wil niet meer zo zwaar zijn want ik zie altijd mooie jongens op insta die zijn super dun altijd met een sixpack. ik wil dat ook dus hoe kan ik nog dunnen worden?

13 jaar
7 jaren geleden

98 Reacties

  • Jongen van 14, hoe gaat het nu met je?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Super dat je nog is wat laat horen, ik volg je al een tijdje maar heb me altijd stilgehouden. stay strong buddy i know you can do this

    groetjes T

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé, wat tof dat je nog iets laat horen. Fijn dat je weer thuis bent! En ook al heb je nog moeilijkheden, het feit dat je thuis bent wijst er toch op dat je vooruitgegaan bent. Veel succes met de volgende stappen; hou vol!

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoi. Ben inmiddels 14 jaar. Ben gelukkig weer thuis. Ik heb uiteindelijk voor een lange tijd dwangvoeding gekregen. Op dit moment ben ik 44 kilo. Nog steeds te licht dus... ik had op veel meer resultaat gehoopt maar ik zit nog steeds met hetzelfde probleem. Ik heb geleerd om er op een goede manier over te praten. Maar eten gaat dus nog steeds moeilijk. Maar ik doe mijn best. En misschien zal het ooit goed komen.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • ik krijg ook vaak te horen dat ik te dun ben maar hoor dit alleen van kennissen. van doctoren hoor ik dat ik een van de weinige ben die op gezond gewicht ben. er zijn zat websites die je kunnen vertellen hoe zwaar je moet zijn voor je leeftijd en lengte ect. alleen als een doctor je vertelt dat je anorexia hebt heb je dit waarschijnlijk ook(behalve als je zelf weet dat je te dun bent en aan wilt komen dan komt het door andere redenen)

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoi jongen 13, hoe gaat het intussen met je?

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Geen probleem, we hebben begrip voor jouw situatie. Ik vind het wel heel fijn dat je weer even wat laat weten! Goed dat je aankomt, je lichaam begint nu langzaam te herstellen en gif op te ruimen. Van dat opruimen ga je je slecht voelen, maar dat gaat ook weer over. Drink voldoende water, gewoon twee glazen extra per dag, dan gaat het sneller. Hou vol, we blijven aan je denken (ik kijk elke dag of er al een berichtje van je is).

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, ik ben echt blij nog wat van je horen. Je komt bij, dat is voor ons en ook voor jou wel goed. Blijf vechten tegen de gedachte dat je niet mag eten omdat je dik bent. Luister goed naar je begeiders en net zoals het meisje hierboven zei, we zijn er om naar je te luisteren en te steunen als je het moeilijk hebt. Uiteraard mag het ook als het goed met je gaat. We steunen jou, je bent op goede weg. Hou vol!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat zwaar voor je dat je je zo slecht voelt. Hou vol! Als je aan bent gekomen, dan is er echt hoop. Blijf vechten, dan ga je hieruit komen. Focus daarop. We zijn hier voor je als je ons nodig hebt.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey het spijt me zo dat ik 1/2 maanden niet van me heb laten horen. Het gaat niet goed met me. Ik voel me heel slecht. Maar ik kom wel steeds meer aan. Maar ik kan het mentaal allemaal niet meer aan. Ik moet blijven vechten.

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey jongen13j, het is alweer bijna 4 weken geleden dat je nog wat van je liet horen. Hoe gaat het nu met je? Als je zo een tijdje niet meer online komt maak ik me wel eens ongerust. Hopelijk gaat het goed met je. Laat wat van je horen aub. Tot binnenkort!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi jongen 13 Ik heb je posts al een tijdje gelezen en heb er gelezen dat je homo bent. Misschien heb je er in de kliniek niet veel meer aan gedacht, maar als je wat bent bijgekomen en terug naar huis mag, kun je misschien (als je er al behoefte aan hebt natuurlijk) een profiel maken op de site jong&out. Daar kun je makkelijk contact leggen met andere homo's van je leeftijd. (heb ik zelf ook gedaan, is echt een aanrader)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi jongen 13j. Hoe gaat het met je? Heb je soms nog contact met die jongen van 16 die je daar leerde kennen? Tracht vooral te praten over je gevoelens met je verzorgers en begeleiders. Misschien kan je zo een oplossing vinden om sneller bij te komen. Net zoals de jongen hierboven vraag ik me soms af of je zin hebt in iets lekkers. Ook al ken ik je niet, ben ik steeds blij als je wat post hier. Doe je best en hopelijk post je snel een berichtje.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Even op vakantie geweest en gelukkig weer een bericht van jou, jongen 13j. Warm bad hier terwijl we elkaar nooit gezien hebben, toch fijn zo.
    Die tip van veel groente en fruit van jongen 15 j vind ik ook een goed idee. Heb je al af en toe dat je ergens trek in krijgt?

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Hé jongen 13, wat fijn om te horen dat je niet naar die allerstrengste afdeling moest. Gelukkig is het nu weer redelijk stabiel. Maakt niet uit dat je niet zo vaak post: je werkt keihard, dan mag je moe zijn. Hou vol! We denken aan je.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Als ik Netflix hebt zou ik aanraden de serie To The bone te gaan kijken. (Hoop dat je het een beetje snapt met ondertiteling dan). Gaat ook over anorexia. klinkt misschien niet zo leuk, maar dat is het wel. Ik kijk niet snel een heel seizoen in 2 dagen uit.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hee ehm als je een sicpack wil dan moet je zeker niet mindet gaan eten maar juist meer! Ik heb zelf ook een sixpack en dat kreeg ik niet door minder te eten, maar door meer te eten (dat klinkt een beetje raar maar ik at niet zo veel en was een beetje dun nu eet ik veel fruit en groente en daardoor kreeg ik nog sneller een sixpack!) je moet dus vooral heel veel fruit en groente eten dat is best logisch als je er over nadenkt want door eten krijg je energie en daardoor kan je meer bewegen waardoor je je spieren goed traint. Stop alsjeblieft met denken dat je dik bent want je bent echt heel dun tegen mij zeiden ze altijd al dat ik veel te dun was en ik was veel korter en ook wat zwaarder eet gewoon het eten wat je krijgt en pak zelf ook groente en fruit! je mag jezelf echt wel een keertje verwennen

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi, ik moet ook vaak aan jullie denken. Ik heb geen idee wie jullie zijn maar jullie lijken me super aardig. Het is weer niet gelukt om in de afgelopen weken te posten. Sorry daarvoor. Ik had gezegd dat als het in deze afgelopen 2 weken heel slecht zou gaan, dan zou ik de allerstrengste behandeling krijgen. Dat is gelukkig niet gebeurd. De afgelopen 2 weken waren weer heel zwaar. Het gaat weer hetzelfde als 2 weken geleden. Enigszins stabiel zeggen ze. Sorry dat ik niet heel veel heb geschreven deze keer maar ik ben echt heel heel erg moe. Sorry xxx

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey jongen 13, hoe gaat het intussen met je? Moet echt vaak aan je denken. Laat eens wat van je horen aub. Thx.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Fijn dat je weer wat van je liet horen, alleen jammer dat het deze keer met minder goed nieuws was. Zo een herstelperiode van anorexia zal met goede en minder goede periodes gaan. Hopelijk heb je in de toekomst meer goede periodes. Gelukkig zie je zelf ook in dat het de verkeerde kant op ging door nog meer af te vallen. Blijf in jezelf geloven en doe wat je begeleiders van je verwachten. We zijn niet boos op je en hopen net als je ouders en je broers dat je blijft vechten tegen die anorexia. Als het lukt kan je samen met hun volgend jaar naar Amerika.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten