Skip to content
11 reacties
122 weergaves

acne

ik heb nu al best een tijd last van acne, en dit maakt mij heel erg onzeker. Ik heb alles al geprobeerd maar het lijkt niet minder te worden. Ik ben bang dat mensen gaan denken dat ik slechte hygenie heb bijvoorbeeld. En sowieso ziet het er gewoon niet uit, weten jullie wat ik kan doen?

15 jaar
7 jaren geleden

11 Reacties

  • Meiden hebben soms ook acne hoor maar dan meeral een andere vorm

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • 'Meisjes die acne sexy vinden' nog nooit van gehoord, haha.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Zeep op je gezicht is slecht; dat moet je zeker niet doen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Had het een beetje, moet je gezicht/schouders wassen met een neutrale zeep ofzo dan ging het bij mij weg en ik deed er ook zalf aan. Veel suc6

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Zon helpt tegen jeugdacne. Of zonnebank (met mate). Of een reeks UV bestraling bij een huidarts. Veilig maar prijzig. Maar de jongens hier hebben gelijk: het zijn je mannelijke hormonen. Je zal zien: één keer echte verkering en het is op een paar weken weg. Geef je zakgeld vooral niet aan die zalfjes of lotions van de drogist. En troost je: veel meiden vinden een knul met acne sexy.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • had ook acne in mijn gezicht en rug/billen en toen ben ik met mijn pa naar de sauna gegaan en toen ging het steeds minder worden . je transpireerd het vocht van binnen naar buiten en dat maakt de huid schoon.heb nu een heel gave gladde huid .

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ten eerste het is genetisch bepaalt dus je kan er weinig aaan doen. Ik zelf douch gewoon goed gevruik weinig zeep op mijn gezicht en gevruik zeep op gezicht max 1x per dag. Dan probeer ik mijn gezicht zo min mogelijk met mijn handen aan te raken. Soms als het wat erger aan het worden is gebruik ik wst sudocreme. Ik zelf heb nog nooit een opmerking gekregen maar ben ook niet het inzekere type dus mensen zullen het niet snek proberen. Denk dr aan het is maar tijdelijk, je hebt veel hormonen die de inzekerheden verergeren en aan het einde van de dag boeit het de nornalen nensen echt niet.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Als het een erge vorm is, dan naar de huisarts .ben zelf ook lang onder behandeling geweest. Veel succes!!!

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat kan ik me voorstellen, maar het heeft niets met hygiëne te maken. Het hoort bij het opgroeien dat je huid tijdelijk vetter is. De een heeft daar meer last van dan de ander. Ik heb het zelf ook gehad en het wordt vanzelf minder, maar zo lang je het hebt is het natuurlijk niet leuk. Het is gelukkig niet zo dat meisjes je ineens niet zien staan; ik heb zelf ook een vriendin gehad toen. Het gaat er meer om dat je een leuke jongen bent. Wat je zeker niet moet doen is aan je huid zitten, dan raakt alles alleen maar meer verstopt. Je kunt beter naar de huisarts gaan; die kan je ook helpen met dingen die beter werken dan lotions van de drogist. Dus niet te veel zorgen en schaam je niet, het gaat voorbij.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Jow man, zelfde probleem hier.. Je kan eventueel naar de dokter gaan om te kijken of zij een oplossing voor je hebben. Bij mij is hey in zoverre op mijn gezicht en enkele op mijn schouders /rug. Begrijp dat je onzeker bent aangezien ik dat zo af en toe ook nog steeds ben. Zolang je gewoon voor de rest een beetje verzorgd bent qua haar/geur zal men echt niet denken dat je een onhygiënisch persoon bent, aangezien het gewoon bij onze leeftijd hoort. Wanneer je er echter toch nog heel erg onzeker over bent maak dan met je ouders een afspraak bij je dokter. Zelf heb ik het nu grotendeels geaccepteerd(niet altijd hoor, vloek er nog wel eens om) ?? hopelijk heb je hier wat aan TS!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ga eens raad vragen aan de dokter. Die kan er misschien iets aan doen of je doorsturen naar een dermatoloog.

    16 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten