Skip to content
18 reacties
1137 weergaves

Gay op je 14e, dat kan toch?

Ik ben gay en dan weet ik gewoon zeker. Maar ik hoor dan wel vaak dat je als je 14 bent dat niet kan weten. Dat je nog aan het experimenteren bent en zo. Dat zeggen ze dan. Maar ik val echt niet op meisjes maar op jongens. En dat weet ik echt mega zeker. Ik heb een x wat met een meisje gedaan. Maar ik wilde niet zo ver gaan, want ik vond het niet lekker. Ik heb nu een vriendje en alles is leuk, ook met sex. Als je het toch gewoon zeker weet, waarom zeggen anderen dan toch nog dat je het niet zeker
kan weten als je 14 bent. Wie herkend dit en wat
kan je dan het beste zeggen?

14 jaar
7 jaren geleden

18 Reacties

  • Jongen14, wat moet je (ik) vragen aan de mensen in de reacties? Ik begrijp je niet helemaal.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Vraag gewoon eens hoe hun het zo zeker kunnen weten.
    Ik was 12 toen ik voor het eerst seks had maar wist al van me vijfde (5 jaar dus) dat ik meisjes niets vond maar jongens wel.
    Maar de meeste mensen leven nog in de tijd dat je tot je 18 thuis bleef wonen en dan pas verkering mocht hebben en dat jongens en meisjes niet bij elkaar mochten slapen.
    Ook waren jongen en meisjes pas veel later "rijp" wat sommigen nog steeds wel zijn maar velen al niet meer.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • gewoon vragen aan mensen in de reacties

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hi jongen16, ik begrijp je helemaal! Ik heb 1x met een meisje iets gedaan, maar ja dat ging niet, op een manier die jij ook beschrijft. Toen ik het wist op mn 13de heb ik het gelijk aan mn ouders verteld. De zeiden tot mijn opluchting dat ze het allang wel wisten en het was oke. Ook heb ik het diezelfde week mn vrienden verteld, en ook op school wisten ze het snel. Ik heb wel geluk dat iedereen het gewoon van me accepteert. Dat is mega cool. Ook voor mij was mn coming out een opluchting.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi topicstarter, velen denken idd dat je het nog niet zeker weet, dat je gay bent. De een komt daar vroeger achter dan een andere. Ikzelf kwam er heel vroeg achter, maar toch heb geprobeerd om iets met een meisje te hebben, heb 6 meisjes gehad en elke keer dat het zover kwam, vond ik het niet zo lekker om maar over de reactie van mijn penis te zwijgen. Daarin tegendeel met een jongen had daar geen enkel probleem. Heb m'n comingout op mijn 13de gedaan en dat was een hele opluchting voor me zelf. Heb jij je comingout al gedaan naar familie en vrienden, of nog niet?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben er al achter sinds het begin van het schooljaar. Toen heb ik het verteld aan m'n beste vriendin en een vriend, allebei accepteerden ze het. maar nu weet ik het paseen tijdje honderd procent zeker. Dus t lijkt me niet vroeg :)

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey jongen17, thx! Ik vond het ook al zo raar dat velen dat zeiden dat je het niet kan weten als je 14 bent. Maar nu snap ik dat wel meer wrm ze het zeggen, met experimenteren en zo. Ik wist het zeker toen ik net 14 was en jij zelfs op je 12de. Dus.
    Bedankt iedereen voor de reacties! Cool!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi topicstarter! Ik wist al zeker dat ik homo was op Mn 12de dus je kan het natuurlijk gewoon wel zeker weten. Ook als je "pas" 14 bent ;)

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Tuurlijk kan dat het hangt heel erg af van persoon tot persoon. Mijn vriend is ook op zijn 14 uit de kast gekomen. 14 lijkt mij een heel normale leeftijd

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik wist het ook vorig jaar ik heb maar heel even getwijfeld. Het is normaal om te twijfelen op je 14e maar ook normaal om het al zeker te weten op je 14e

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hi jongen22. Twijfelen lijkt me idd niet leuk. Dan weet je nooit wie je echt bent. Maar wel weer cool dat je het nu wel weet. Ik weet dat de meesten het niet nog niet weten met 14 jaar zeg maar.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • GEMIDDELD weten de meesten het met 14-jaar nog niet en zitten ze in een experimenteerfase. Maar dat is gemiddeld. Dus in jouw geval weet je het gewoon al. Fijn voor je, want ik heb er jaren lang over getwijfeld en dat is niet leuk.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen23, voor jou maakte het dus niet uit. Maar voor mij wel. Ik val totaal NIET op meisjes. Ik vind ze niet eens flauw, nee ik val er totaal niet op. Ik heb ook al bijna een jaar een vriendje en we hebben ook sex. Ik zou dit echt mega nooit met een meisje willen. En wat jongen20 zei ben ik het mega mee eens. Ik weet zelf op wie ik val.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben op een exclusieve jongensschool grootgebracht. En toen ik 14 was vond ik meisjes flauw. Ik werd regelmatig verliefd op andere jongens en probeerde hun piemel te bekijken in de urinoirs, waar ik toen voor de eerste keer ben klaargekomen. Een buurjongen leerde mij tongzoenen en een andere buurjongen heeft mij bij hem thuis tot 2 keer toe doen klaarkomen door mij te betasten. Bij mij is dat alles een fase gebleken, want nu val ik enkel nog op vrouwen. Voordien heb ik ook nooit gedacht dat ik gay zou zijn. Dus eigenlijk maakt het niet uit.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik wist het ook al op mijn veertiende en het bleek helemaal te kloppen. Dus laat je niet van de wijs brengen. Je weet alleen zelf op wie je valt. ;)

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • TS hier. Oke meisje16, het kan allebei? Ik zei al dat ik het zeker weet. En het maakt toch nix uit of iemand dan een vriendje heeft of niet? Als je het weet dat weet je het toch? Ik val niet op meisjes, maar op jongens. Ik ben duidelijk over mijn gevoelens, maar het is mijzelf ook duidelijk.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Het kan allebei, waarom ze vaak zeggen dat je het op je 14de nog niet kan weten is omdat je in je puberteit grote hoeveelheden hormonen in je lichaam hebt die ervoor zorgen dat je gevoelens veel sterken worden, vaak als iemand zulke gevoelens op deze leeftijd ontwikkeld kan dat daarna weer afnemen. Maar aangezien je ook een vriendje hebt en je er vrij zeker van bent denk ik dat je wel gewoon mag zeggen dat je homo bent. Vaak willen 14 jarige nog niet eens zeggen dat ze homo zijn maar dat doe jij wel dus je bent wel duidelijk over je gevoelens

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Je weet het zelf het beste. Andere mensen kunnen niet voor jou bepalen wanneer je het weet. Natuurlijk is niet iedereen er op z'n 14e al uit, maar er zijn er ook genoeg die het wel zeker weten. Als jij wel zeker weet dat je gay bent is daar helemaal niks mis mee!

    23 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten