Skip to content
23 reacties
2267 weergaves

Douchegel (alleen bedoeld voor de jongens).

Beste jongens,

Ik ben een jongen van 14 jaar oud. Ik moest mijn hele leven al dezelfde zeep en shampoo gebruiken als mijn moeder en zus, maar dat wou ik nooit. Mij moeders reactie was daarop altijd: ¨*****, deze shampoo en zeep is voor jongens en meisjes. Je hoeft je er niet voor te schamen!¨ Na lang praten met mijn moeder mag ik nu mijn eigen douchegel en shampoo gebruiken. Mijn vraag is: Welke douchegel en shampoo gebruiken jullie?

Groetjes een jongen van 14 jaar oud.

14 jaar
8 jaren geleden

23 Reacties

  • Als je een gevoelige huid hebt dan kan je het beste PH neutrale nemen.
    Maar of je nu een extreem dure merk neemt waar je meer voor de merk dan voor kwaliteit betaald of die van de Lidl ze hebben allemaal de zelfde werking je schoon maken.

    Een geurtje kan je wel beter iets meer aan uitgeven goedkopere zullen minderland ruiken maar dat moet je alleen doen als je echt gaat daten.

    Zelf vind ik shampoo met menthol lekker of met lavendel en dan kan ik echt een uur of langer in bad zitten en val soms ook in slaap.

    Maar ja dan komt of me broer of zus thuis en dan is het gedaan met de rust.

    Maar shampoo echt voor vrouwen is niet geschikt voor jongens ons huid is heel anders dan die van vrouwen vandaar er ook mannen shampoo is .
    Ja als je de reclame moet geloven.. alleen de geur is anders maar het is dezelfde shampoo.

    Wel kan je het beste niet iedere dag gaan douchen maar 3 x per week en jezelf insmeren met body lotion of nog beter is baby olie wat lekker ruikt en er voor zorgt dat je minder jeuk hebt.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik gebruik meestal axe of een ander merk waarvan ik de naam niet kan herinneren. En voor mijn haren weet ik de naam ook even niet maar dat zit in zo'n paarse fles. Volgens mij is die niet speciaal voor mannen maar ik vind hem niet stinken en mijn haar wordt er schoon van dus dan maakt het mij niet uit.

    @jongen 15
    Mij maakt het wel uit wat voor douchegel ik gebruik want ik heb asperge niet heel erg maar wel een beetje en als ik de douchegel van mijn moeder of zusje gebruik die ik enorm vind stinken dan kan ik niet rustig douchen omdat ik mij dan irriteer aan die geur. En ja dat is alleen als ik onder de douche sta dat ik mij daaraan irriteer maar daardoor kan ik beter 1 gebruiken die niet stinkt en die fijn op de huid voelt meestal 1 die gemaakt is voor mannen dan douche ik op een fijnere manier. En fijner douchen staat bij mij gelijk aan een beter humeur dus voor mij heeft het best wel consequenties als ik met de douchegel van mijn moeder/zusje was.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik gebruik Axe, zeer tevreden!

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Axe & Nivea men voor je haar :)!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat boeit het wat voorn douche gel je gebruikt

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn shampoo is van de lidl en ik gebruik adidas douche gel

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik gebruik nivea men

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Andrelon voor mijn haren en Dove for Men/Sanex voor mijn lichaam, ik heb al van kinds af aan last van lichte eczeem als ik mij douche met geparfumeerde zeep dus ik mocht al sinds mijn 6e kiezen voor shampoo ˆˆ

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik gebruik Nivea Men®

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Gebruikte axe maar nu nivea Nova is veel leukere e

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • @Topicstarter

    Andrelon for men is voor mannen gemaakt ;) Daarom heet het ook andrelon for men. Je hebt gelijk dat andrelon vooral voor vrouwen is maar ze verkopen ook mannen shampoo :)

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik gebruik de eerste de beste fles binnen handbereik.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Voor me lichaam gebruik ik Axe & voor me haar Nivea men

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee joh. Die perfecte krull kuikt gewoon lekker en je krijgt goede feedback van meids. En ken genoeg jongens die sommige vrouwen shampo gebruiken

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ook axe, die je voor je haar en voor je lichaam kunt gebruiken.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Douchegel van Tahiti :p
    Coconut of vanilla :p

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Topic starter,     Ik ben met mijn moeder naar kruidvat geweest, omdat er daar hele goede verzorgings materiaal word verkocht. Ik heb daar voor AXE Peace (make love not ware) gekozen. Ik heb deodorant en douchegel daarvan gekocht, maar shampoo verkopen ze er niet.     P.S,     @jongen 19, @jongen 17 en @ jongen 16 is andrelon niet meer voor meiden/vrouwen bedoeld? Niet gemeen bedoeld hoor!     Groetjes de topic tarter!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Doe andrelon perfecte krul. Gewoon omdat hetzooo lekker ruikt

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Axe is goed, maar ik gebruik ook vaak Nivea for Men

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Biotherm Homme, die is in alle opzichten heerlijk. Maar die is niet goedkoop. Dettol fruit burst vind ik ook prettig, die ruikt lekker en niet te sterk, en droogt de huid niet uit. Als shampoo Andrelon Repair and Shine, omdat die voor mijn haar het beste resultaat geeft. Ik was me niet met shampoo omdat hoofdhaar en huid een andere structuur en dus verschillende behoeften hebben. Wat voor jou de beste shampoo is hangt af van je haartype. Douchegel luistert minder nauw, als het je huid maar niet uitdroogt en lekker aanvoelt na het douchen. De rest is alleen marketing en geur.

    21 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten