Skip to content
14 reacties
894 weergaves

Besneden of niet

Ben een jongen van 14 jaar en heb geen besneden pik maar wie heeft dat wel of net als mij niet. Ik vraag het me af Gr

14 jaar
9 jaren geleden

14 Reacties

  • Nou het is wel een beetje moeilijk en pijnlijk om pas op je 18e besneden te worden. Ik ben wel blij dat m'n ouders het hebben gedaan toen ik nog klein was

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • @J 16 jaar
    Ik ben dus wel besneden en natuurlijk is m'n eikel droog en licht gerimpeld geworden in de loop van de tijd. Eikel is ook iets lichter van kleur dan bij onbesneden jongens. Die hebben vaak een rode of beetje paarse eikel. In het begin is dat inderdaad geen fijn gevoel omdat het dan nog overgevoelig is. In de loop van de tijd wordt dat minder. Vergelijk het maar met de gevoeligheid van je vingertoppen. Ondanks dat die de hele dag met van alles in aanrking komen voel je precies mee wat nodig is. Dat is met m'n eikel dus ook zo :-)

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Besnijden is nergens voor nodig behalve uit medische noodzaak! INDERDAAD !

    As iemand zichzelf wil laten besnijden om andere redenen (geloof , of wat voor reden dan ook) vind ik dat prima zolang die persoon daar zelf voor kiest.
    Maar doe het svp niet bij zeer jonge kinderen als het niet nodig is. Als dat kind later zelf besneden wil worden op religieuze gronden ok, maar laat het dan pas toe vanaf 18 jaar ofzo.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Besnijden is nergens voor nodig behalve uit medische noodzaak!
    Als je leest wat op dit forum wat ze op hun eikeltje moeten smeren om weer wat gevoel te krijgen dan snap je ook precies waarom sommige religies dit voorschrijven dan trek je niet of wat minder want dat is zondig.
    En wat betreft hygiëne je kunt toch gewoon je eikel afspoelen onder de does.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben niet besneden en ik vroeg mij af. Als ik mijn voorhuid naar achter trek en deze blijft achter mijn eikel zitten en ik doe hem dan in mijn boxer dan is hij binnen de kortste keeren helemaal droog en verrimpeld en dat is geen fijn gevoel. Hebben jullie dat ook doordat jullie besneden zijn. Mijn voorhoud houdt het mijn eikel normaal een beetje vochtig.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben besneden voor 'religieuze familietradities' ik ben moslim namelijk

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • @jongen 19 jaar Die negatieve gedoe en schelden op besnijdenis komt vooral uit Amerika waar de zgn. intactivisten nogal actief zijn. Daar woedt de discussie al jaren in alle hevigheid. Routinebesnijdenis van baby's was / is daar altijd nog vrij veel voorkomend. Een discussie waar veel emotie en vooringenomenheid bij komt en waar je nooit uit gaat komen. Ik heb over die hele discussie daar wel een mening, maar ben bang dat dat voor dit forum te ver gaat. Je hebt helemaal gelijk wat je zegt over mensen irl. Ontdaan van alle emotie en principiële verhalen eromheen heb ik domweg dezelfde ervaring. Ik ben dolblij dat m'n ouders toen niet (te) lang geaarzeld hebben om me te laten besnijden. Heb er nooit nadeel van gehad, integendeel. Krijg over het algemeen alleen maar positieve reacties. Nu klinkt het net of ik dagelijks m'n zaakje sta te showen, dat is niet zo, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Besneden zijn is prima en ik raad mannen / jongens die er mee zitten altijd aan naar besnijdenisinfo.nl te gaan. Vind ik altijd nog de beste en neutrale site erover. 

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Weet er iemand waarom er zoveel mensen zo negatief doen over besnijdenis en als je besneden bent? Ikzelf ben nu al ongeveer 6 jaar besneden en heb nooit wat negatiefs ervaren. Integendeel zelfs, ik ben er erg blij mee. Ook van mensen irl heb ik nooit iets negatiefs gehoord. Maar waarom doen ze dan op internet zo negatief?

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • @jongen 22 Je hoeft echt niet na elke plas je eikel/voorhuid schoon te spoelen met water, hoor. Een keer per dag je eikel en voorhuid wassen is voldoende. En als je dat gewoon elke dag doet, is het hebben van een voorhuid ook niet minder hygiënisch. Ik heb zelf een penis met voorhuid en ben er heel tevreden over. Ik kan 'm goed schoonhouden. Als je een voorhuidsvernauwing hebt o.i.d. is het wat anders en kun je natuurlijk een besnijdenis overwegen.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben besneden toen ik 2 was, medische oorzaak.
    Ik weet niet precies wat, alleen dat het bijna nooit voorkomt, en dat als ik niet besneden was geweest ik nu 4 handen nodig had gehad om te kunnen plassen. Ik ben dus wel blij dat ik ben besneden. Ik zou het als ik een 'normale' penis had gehad overigens ook niet erg gevonden dat ik nu besneden ben, ik vind het zelf heel erg fijn.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben besneden op mijn 14de. Het is een niet-religieuze familietraditie dat alle jongens in onze familie besneden worden. Ik ben er best tevreden mee. @jongen 14 jaar: waarom zou het slecht zijn voor je pik? Dat heb ik alleszins niet zo ervaren.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben net zoals jij niet besneden. Ik vind dat prima. Het schijnt inderdaad veel hygiënischer te zijn om het besneden te hebben, maar aangezien we geboren zijn ZONDER besneden voorhuid, lijkt een besneden voorhuid me op het eerste gezicht heel abnormaal. Ik heb op het internet gezocht naar wat beter is, maar er zijn dokters die beweren dat het aan de andere kant slecht is voor je pik.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ben besneden op m'n 8ste omdat ik een nauwe voorhuid had (problemen met plassen enzo). Maar waarom wil je dit weten?

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • (Afrikaanse) Arabische jongens en Joodse jongens zijn besneden en dan de jongens die voor hun geloof worden besneden en jongens, waarvan de voorhuid niet vrij is worden meestal óok besneden, dus het komt in alle lagen voor!
    Het is veel hygiënischer om je voorhuid te laten besnijden, want die jongens zullen niet gauw smegma krijgen. Na plassen (geen echte noodzaak) is het ook beter je voorhuid open te maken en met koel water schoon spoelen. GEEN zeep gebruiken.

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten