Skip to content
10 reacties
600 weergaves

Oren strechen (??)

Hoi Ik heb nu voor 5 maanden oorbellen in mijn beide oren. Nu zit ik er over na te denken om mijn oren te gaan strechen. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik weet ook niet hoe mensen er op zullen reageren... Is het uberhaut al mogelijk om na 5 maanden al te beginnen met strechen? Wat vinden jullie van gestrechte oren? Een oorbelgaatje zoals ik ze nu heb groeien weer dicht, maar groeien gestrechte oorlellen ook weer dicht? Hoe lang duurt het en doet het pijn? Ik heb me er nog niet zo zeer in verdiept, maar ik ben erg nieuwsgierig naar ervaring van mensen die hun oren gestrecht hebben of mensen die er wat meer van af weten. Laat het me weten! Gr ;)

18 jaar
9 jaren geleden

10 Reacties

  • ik heb nu 2 stretchen van 25 mm en ga nog zeker door tot 35 op school heb ik geen probleem daar mee

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb een vraagje ik ben van normale oorgaatje naar 4mm en van 4mm na 6 mm en heb nu 1 week 8 mm groeit het nog terug of bkijft het zo

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi, ik werk als piercer, wij raden altijd aan om na een jaar pas te gaan stretchen, je gaat dan met hele kleine beetjes omhoog tot 4mm, en dan ga je naar 5, 6, 7 etc, als je het zelf doet, ga NOOIT 2 maten tegelijk (van 4 naar 6mm) dit doet niet alleen pijn, maar creëert litteken weefsel en doet het de volgende keer nog veel meer pijn, je oorlellen zullen dan nooit meer kunnen herstellen (na 8mm herstelt het sowieso niet meer), hou de stretcher er niet in! Als je dit doet hangt het uiteinde van de stretcher naar beneden en buigt je oorlel uit zichzelf omhoog en dit zal je altiid blijven zien, dus stretcher erin, langzaam verder duwen, single flared plug erop houden en tegelijk erdoor halen! Gebruikt altijd chirurgisch staal of glas en heel erg veel glijmiddel, je kan elke maand/2 maanden stretchen, je doet het goed als het geen pijn doet! Doet het pijn? Haal hem er dan uit, oude sieraad erin, en nog een paar weken wachten. Stretch nooit met siliconen tunnels, draag geen acryl en hou het heel goed schoon!! Maar als ik jou was zou ik gewoon lekker naar een piercing shop gaan en iemand er even naar laten kijken! Het kan zijn dat je snel geneest :) Succes!

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey ik heb een stretcher in me rechter oor van 5mm bewust
    Want sommige mensen doen het zo groot maar dat ziet er niet mooi uit, en stel je voor je wordt ouder en je vindt het je niet meer staan,
    Kunnen ze nooit meer kleiner worden en dan heb je van die lelijke slap hangende oorlellen.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Je geeft al aan dat je gaatjes iets lager zitten dan gemiddeld. Hoe lager je gaatjes zitten, hoe dunner je oorlellen zullen worden als je gaat strechen. Want hoe lager ze zitten, hoe dunner je oorlel zal worden en kan het lelijk worden als je groot wil gaan strechen. Maar zoals jij jouw gaatjes in je oren hebt klinkt het perfect om te kunnen gaan strechen! Ik ben begonnen met strechen toen ik 17 jaar was. Gewone gaatjes in mijn oren had ik al toen ik 10 jaar was. Ik weet niet tot hoe ver mijn oorlellen terug dicht zullen groeien als ik er niets meer in draag. Ik ben bang dat ik wel erg duidelijke gaten over zal houden, maar daar heb ik het nog niet aan toe.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi jongen 19 jaar!
    Is het dus wel weer goed terug gegroeid van 12 naar 6 mm.? Mijn gaatjes zitten opzich mooi gecentreerd in mijn oorlellen, misschien wel ietsjes lager dan het midden. Ze zitten zeg maar precies in het midden en dan een stukje recht naar beneden in mijn oorlellen. Weet niet of dat te laag isvoor strechen?? :$ Waarom kan dat een verschil maken? Hoe lang heb jij je oren al gestrecht? Dus nu ben jij terug bij 6mm en kunnen jouw oren ggewoon dicht groeien, ondanks dat je oren al uitgerekt zijn geweest tot 12mm.?

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb mijn oren ook gestreched. Ik ben vrij snel tot 12mm gegaan, maar als ik de tunnels uit mijn oren had, had ik het gevoel alsof mijn oorlellen flubberen. Ik wil geen flubber oorlellen hebben maar gewoon normale oorlellen met een gat erin die wel strak zijn en niet gaan hangen. Dus toen ben ik weer af gezakt tot 6mm wat ik nu nog steeds heb. Nu zijn de gaten in mijn oren mooi glad rond en ziet er op die manier ook verzorgder uit. Strech je oren niet te snel, anders krijgen je oorlellen geen tijd om te herstellen na elke vergroting en daar worden ze absoluut niet mooier van. Als je toch van plan bent om groot te gaan, moet je vrijwel altijd tunnels in hebben, anders ziet het er gewoon niet uit. Omdat ik nu niet al te groot heb en mijn oorlellen niet te dun zijngeworden maar nog lekker dik zijn kan ik ook zonder tunnels, omdat het er dan gewoon nog even strak uitziet. Hoe zijn jouw oorgaatjes geschoten? Dicht aan de buitenkant van je oorlellen of redelijk mooi gecentreerd en vrij van de buitenkant? Laat het me even weten! Dit kan een verschil maken, leg ik je wel uit nadat je gereageerd hebt, anders maak ik je misschien bang om te strechen Hahah (Wat totaal niet nodig is hoor) ;););)

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi jongen,
    Een hele goede vriend van mij heeft ook zijn oren uitgerekt gehad. Eerst had hij ook altijd normale oorbellen, en toen ineens gaan strechen. Hij had zijn oorlellen best groot gerekt, ik weet het niet zeker maar volgens mij was het 16 mm of zo. Het stond altijd echt mooi, maar nu hij ze niet meer in heeft en weer gewone oorbellen wou heeft hij nu gaten in zijn oren. Denk dat de gaten die nu over zijn gebleven zo'n 4 mm zijn of zo, groeien volgens mij niet meer verder dicht. Om het iets minder op te laten vallen heeft hij er nu ringen doorheen hangen, simpelweg omdat knopjes niet kunnen in zulke gaten. Dus nu heeft hij er daarom dus maar vrij dikke ringen in gehangen. Staat ook echt mooi, alleen jammer dat hij zijn hele leven waarschijnlijk zulke oorlellen zal behouden. Ook omdat de gaten niet perfect en niet mooi rond terug groeien. Hij vindt de ringen ook niet alles, maar heeft hij liever dan niets anders valt het zo lelijk op. Ook omdat de oorlellen zelf nog mee bewegen met de ringen en de ringen ooknog eens afzonderlijk van de oorlellen bewegen, bungelen die ringen als een gek in het rond bij alle kleinste bewegingen die hij maakt. Bij heftige beweging slaan de ringen tegen zijn gezicht en bij hoge uitzonderingen zelfs in zijn ogen, autsj. Blijft een leuk gezicht om er naar te kijken. Dus denk goed na voordat je te groot gaat rekken.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • En als je verder dan die 6 mm gaat strechen, groeit het dan dicht maar blijft het gewoon wat zichtbaar, of blijven het dan echt gewoon gaten?

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Als je tot 6 mm gaat groeit het nog van zelf dicht

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten