Skip to content
2 reacties
246 weergaves

Besnijdenis

Hallo iedereen, Ik zat even de forums door te scrollen en toen zag ik een forum over een besnijdenis en ik herkende zelf ook heel veel. Zelf weet ik al best lang dat ik een te strakke voorhuid heb. Ik krijg mijn voorhuid van mijn penis dus niet terug getrokken, en heb er best veel last van bij plassen en bij het klaarkomen (sperma blijft in de penis zitten, alleen als ik het zeg maar 'eruit knijp', gaat het eruit). Ik vroeg me dus af hoe zo'n besnijdenis gaat en of je er veel last van krijgt, nadat de operatie is afgelopen en ook nog later in de toekomst. Krijg je dan een ongevoelige eikel, zoals veel mensen zeggen? Hoe voorkom je dit dan? Maar even terug op de besnijdenis. Mij is al een paar keer gezegd dat ik contact op moet nemen met de dokter ofzo, door de GGD. Eén maal ben ik al geweest en toen gaven ze me een soort van crème, maar dat werkte niet (het is inmiddels al 4 jaar geleden). Ik weet niet hoe ik over dit moet beginnen, ik schaam me er best wel voor. Hoe zou ik het mijn vrienden moeten vertellen..? Daarbij ben ik best wel bang voor de operatie die er dan zal komen, wat als er iets fout gaat? Tips zijn nodig.. Groetjes een anonieme jongen

15 jaar
9 jaren geleden

2 Reacties

  • Gezien je situatie kan ik je alleen maar aanraden om een besnijdenis te laten doen. Echt het valt heel erg mee, niet veel meer pijn dan het trekken van een kies. Wordt allemaal verdoofd en naderhand kun je met paracetamolletje toe. Echte pijn is na een week wel weg en voelt het jeukerig. Ben zelf besneden toen ik 8 was (ook nauw velletje en bij een centrum) en ben achteraf alleen maar blij geen voorhuid meer te hebben. Schamen is ook niet nodig, veel jongens zijn tegenwoordig besneden, zeker in de stad. Gewoon laten doen!

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey jongen van 15 jaar,

    Ik ben ook besneden toen ik 15 jaar was. Ik had ook een nauwe voorhuid. Besneden worden is helemaal niet erg. Van de operatie zelf voel je niets omdat alles verdoofd wordt. Ook achteraf valt de pijn echt wel reuze mee. En dat je eikel ongevoelig zou worden is onzin die vaak op op internet wordt verspreid door mensen die het niet kunnen weten. Ik heb daar zeker niets van gemerkt. De overgevoeligheid die je de eerste paar weken in de eikel voelt, maakt plaats voor gewone (lekkere) gevoeligheid. Dat je een nauwe voorhuid hebt is niets om je voor te schamen hoor. Heel veel jongens hebben het gehad en moesten besneden worden. Laat je door de huisarts doorverwijzen naar een uroloog of naar een besnijdeniscentrum en laat je helpen. Je zal merken dat het daarna allemaal veel beter is.

    Een gelukkig besneden jongen.

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten