Skip to content
8 reacties
226 weergaves

homo en nog niet out

Ik ben 19 en heb sinds een paar weken een vriend. Mijn ouders weten nog van niets en ik vind het moeilijk om te vertellen vertellen. Wie heeft tips hoe dat te doen

19 jaar
9 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik ben bi en ik voetbal ook. Ik begrijp best dat je het niet zo makkelijk vindt om te vertellen op je voetbalvereniging. Er worden vaak grappen gemaakt over homos onder de douche

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo jongen van 17.

    Klopt wat je zegt. Ik heb inderdaad geen zin om als de school homo aangezien te worden. Ook voetbal ik en dat wil ik graag blijven doen. Ben bang als ik het ga zeggen op de club dat er toch raar gedaan wordt

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey allemaal,

    Zoals ik in mijn eerdere reactie ook zei, ben ik ook nog niet out. mijn ouders vermoeden het volgens mij wel en ergens wil ik het ook best vertellen. maar ik ben bang dat als mijn ouders het weten, dat ik het meer mensen moet vertellen en dat zie ik niet zo zitten. op school is er namelijk ook niemand anders out, en ik wil niet gezien worden als 'de homo'. misschien dat die jongen van 19 dat ook heeft

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Oo nou das mooi kut als ze t nog niet wete als je al n vriend hebt. Ik ben ook nog niet out. Alleen mn neefje en 1vriend wete het van mij en dat vond ik al moeilijk om te vertelle. Mn pa ga ik t nooit vertelle want hij zit echt altijd te schelden op homo's en als er op tv iets of wat van op is maakt die altijd n kut opmerking erover. Dus ik mag m daarom niet meer zo. Mn ma wil ik t wel vertelle ma da stel ik telkens uit. Ik ga ze denk n keertje n brief schrijve waarin ik het vertel en dan hoor ik t wel. Ik vin t echt zo moeilijk allemaal.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey,

    Ik ben een paar jaartjes out. Ik had het eerst tegen mijn zus verteld en zij reageerde heel positief en zei me dat ze het al lang vermoedde. Daarna heb ik het tegen mijn ouders verteld. Het mooiste wat mijn ouders zeiden was dat ze altijd van mij houden en dat het feit dat ik homo ben er geen afbreuk aan deed. Van mijn (homo)vrienden hoor ik meestal dat ze een gelijkaardige ervaring hadden. Suc6 !!

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik zou hetr ustig aan mijn ouders vertellen op een goed moment. Veel ouders staan er tegenwoordig nie meer zo afwijzend tegenover als vroeger.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Er zijn wel een paar goede vrienden die het weten maar mijn ouders nog niet. Ik heb mijn vriend ontmoet bij de sportschool.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey,

    Ik zou het ook wel willen weten, ik ben 17 en ook nog niet out. maar weten alleen je ouders en familie van niets, of weten ook je vrienden het nog niet? Anders kun je het hen misschien eerst vertellen.
    En ik ben wel benieuwd hoe je dan een vriend hebt gekregen als je nog niet out bent ;)
    Alvast good luck!

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten