Skip to content
16 reacties
9215 weergaves

Heel gevoelige eikel

Hoi allemaal, Ik trek sinds een paar maanden af en toe mijn eikel naar achter tijdens het douchen. Mijn eikel doet dan erg zeer als ik hem aanraak en ik kan hem alleen wassen met een zacht straaltje water. Ook ruk ik niet echt dus ik heb mijn eikel alleen ontbloot onder de douche. Weet iemand hoe ik mijn eikel minder gevoelig kan krijgen?

13 jaar
11 jaren geleden

16 Reacties

  • Jongens als je net begint te puberen is je eikel nu eenmaal erg gevoelig. Dat hoort zo, die gevoeligheid zorgt er ook voor later dat je klaarkomt. In het begin is die gevoeligheid op zijn sterkst, omdat je eikel nog niks gewend is. Je voorhuid heeft er altijd als een jasje overheen gelegen, en als je dan opeens je velletje naar achteren trekt en je de douche op je blote eikel laat kletteren, of er met je vingers overheen gaat wrijven, dan is dat wel even wennen voor je eikel zo zonder jas.
    Dus jullie doen het goed door met een zachte straal en een zacht doekje je eikel te wassen (dat moet je wel doen hoor, de boel goed schoonhouden!), dan zul je wel merken dat het steeds wat makkelijker zal gaan. Maar het is de bedoeling dat je eikel altijd wel gevoelig blijft, anders gebeurt er niks als je je gaat aftrekken (of gaat neuken, als je daar aan toe bent).

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik durf me eikel niet open te doen als voel is pijn en branderig met douchen wen ik er wel beetje aan maar gaat de pijn over als je ouder word ?

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi het zefde als i ga rukken hou ik mijn eikel naar binnen omdat als ik het aanraak dan boel i dat en doet een beetje zeer maar als ik een beetje harder op me eikl druk doet het nett pijn ik ben 13 jaar is dit normaal en nog wat tips?

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • je kunt je voorhuid dus wel gewoon terugtrekken? nou als da o is kun je het beste gewoon er aan wennen om na elke keer plassen en rukken hem even teruggetrokken te houden. meestal gaatie vanzelf weer terug, maar intussen went je eikel wel. je zult merken dat de voorhuid na verloop van tijd vanzelf langer terug blijft en je er ook steeds beter kunt dat de eikel dan bloot is. kwestie van oefenen en geduld. en niemand hoeft het te weten of te merken dat je dit doet.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb geen pijn ofzo als ik me trek maar als ik over heen vrijf wel, en wat als ik nou ga neuken doet het dan zeer of glijd her er gwn makkelijk in? En gaat het als je ouder word weg?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb ook een gevoelige eikel maar geen moeite om
    Hem te ontbloten, ik denk zelf echter dat als ik
    Wat ouder word dat het vanzelf gaat verdwijnen
    Trekken heb ik geen last van.. De pijn word ook niet
    Minder van t trekken.
    Wacht gewoon tot je wat ouder bent en als t
    Dan nog niet weg is ga dan naar een huisarts ofzo.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Antwoord op de stelling

    Geachte allen,   Het is heel normaal op jonge leeftijd dat je piemel (eikel) gevoelig is. Het is zelfs zo al je van 0 tot 10 gaat dat je voorhuid steeds ruimer moet worden, dit gebeurd van zelf natuurlijke manier. Bij de ene persoon is dat anders dan bij de andere maar we hebben allemaal andere lichaam dus dat maakt niet uit. Als je in je tienerjaren komt dan trek je je voorhuid naar achteren, en dat kan niet in 1 keer, kan ik mezelf nog herinneren toen ik 8 jaar was. Dat heet tijd nodig iedere keer een beetje extra naar achteren en dan is onder de douche het beste omdat je eikel nat wordt. Om een tip Te geven over de eikel minder gevoelig te maken dat is onmogelijk. Hoe ouder je wordt, en als je jezelf een keer gaat trekken dan word het vanzelf minder.    

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • mijn eikel

    ik heb pijn aan mij eikel als ik hem wil wassen onder een straal water en als ik heb met mijn vinger wil wrijven doet het ook zeer pijn en ik ben 13jaar

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • Graag gedaan

    Hoi jongen van 13,   Dit zijn allemaal een beetje de zelfde tips.  Ik hoop dat je er wat aan hebt. want je hebt namelijk maar 1 eikel;) dus ga er voorzichtig mee om.  

    22 jaar
    11 jaren geleden
  • Bedankt!

    Oke bedankt voor de tip!

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • Oprekken ...

    Hey,   Oprekken is OK. Het is altijd de moeite waard om dit eerst te proberen voor je overgaat tot een besnijdenis. Pas wel op dat je dit voorzichtig doet, want als je (kleine) scheurtjes in je voorhuid krijgt, ben je verder van huis. Want door de scheurtjes kan de voorhuid nog meer gaan vernauwen. Je kan er meer over lezen op besnijdenisinfo. Ik denk dat, wanneer je je eikel volledig zonder pijn of ongemak kan ontbloten, je beter je eikel ontbloot (tijdelijk of permanent) in je boxer of slip laat. Zo neemt de extreme, pijnlijke gevoeligheid af en ben je ervan verlost. Ik ben besneden en doordat mijn eikel altijd bloot ligt, ben ik ook verlost van die pijnlijke gevoeligheid. Nu is het alleen maar lekker

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • Ik ben de topicstarter

    Dank voor jullie reacties maar dat is het probleem niet. Ik ben bezig mijn voorhuid op te rekken dus dat is geen probleem. Ik zou graag willen weten wat ik tegen een te gevoelge eikel kan doen

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • Toch maar naar de dokter!

    Hoi,   Ik sluit me helemaal aan bij de commentaar van TZ hierboven. Tot mijn 15de was mijn voorhuid ook erg nauw en kreeg deze maar met veel moeite over mijn eikel. Bij het schoolonderzoek werd ik doorverwezen naar een uroloog, die me vertelde dat ik het beste kon besneden worden. Dat is dan ook gebeurd. In het begin was mijn eikel ook supergevoelig, maar na een paar weken was mijn eikel helemaal gewoon aan de wrijving tegen mijn boxer. De eikel blijft wel (lekker) gevoelig, maar niet meer pijnlijk gevoelig zoals ervoor. Je moet echt wel naar een dokter gaan, want als je nauwe voorhuid achter je eikel blijft zitten, kan je eikel afgekneld geraken en dat kan best enge gevolgen hebben! Bovendien hoef je echt niet bang zijn voor een besnijdenis want van de ingreep zelf voel je niets en achteraf valt het ook reuze mee.   Hopelijk heb je er wat aan. K.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • Ik weet het niet zo goed.

    Nu ik dit zo lees zou ik zegen dat besnijden misschien een optie is als jullie zo'n pijn hebben. Ik ken dit persoonlijk niet want ik ben sinds mijn geboorte besneden. Mijn eikel is daardoor ook iets minder gevoelig als die van een jongen met een voorhuid. Dat is natuurlijk logisch omdat het bij mij constant tegen mijn boxer en zo zit, de huid is dan iets dikker. Bij iemand met een voorhuid is dit natuurlijk beschermd door de voorhuid.

    Praat anders met de huisarts of vader/broer/neef/vrienden. Je hoeft natuurlijk bij je vader/broer/neef/vrienden niet perse te vermelden dat het met rukken pijn doet. Want ik begrijp uit jullie verhaal dat het met het schoonmaken ook erg pijnlijk is. Maar ga je maar de huisarts gaan zou ik natuurlijk wel vermelden dat het ook met masturbatie niet prettig is. Doktoren hebben natuurlijk zwijgplicht.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

    Gr. TZ

    22 jaar
    11 jaren geleden
  • Ik ben de topicstarter

    Na enig zoekwerk op verschillende sites kwam ik erachter dat je je piemel in thee moet doen en dat je piemel op die manier minder gevoelig van word. Weet iemand of dit waar is? Ook heb ik gelezen dat je je voorhuid achter je eikel moet dragen en dat je op die manier went aan het gevoel, maar dit lijkt mij erg pijnlijk dus weet iemand iets anders?

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • Ik ook

    Ik heb hetzelfde, ik hou de voorhuid er altijd omheen en was hem gewoon met een zachte straal en ruk dan met de voorhuid er omheen. Gister kreeg ik hem er niet meer over na het douchen toen ik hem er eindelijk overheen kreeg had ik hem al tig keer gestoten (hij was stijf) en dat deed pijn!   Dus ook namens mij, zijn daar nog tips voor?

    14 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten