Skip to content
11 reacties
2422 weergaves

ben ik goed of fout bezig?

ik heb het iedee dat ik heel fout begin te worden! ik drink heel veel energy( terwijl mn ouders t niet weten) ik jat geld van mn ouders ik doe altijd wat ik zelf wil ook in de les ofzo en k zoek heel vaak ruzie met mensen! ook wil ik al tongen maar dat durf ik nog niet! :( maar ben ik nou fout of goed bezig? BTW ik heb een vriendje van 15! zeg eerlijk of ik goed of fout bezig ben!! en als k fout bezig ben wat ik moet doen ofzo groetjes F een mainiac die zich een beetje zorgen maakt...

13 jaar
10 jaren geleden

11 Reacties

  • Nou ja, een teveel aan caffeïne en veel andere stoffen die in energydrink zitten is niet goed. Als je het dan toch wil drinken, doe dan niet meer dan twee kleine blikjes van 250 ml per dag, niet vlak voor het slapen gaan en bij voorkeur een suikervrije variant.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Waarom doe je alsof energy drinken illegaal is? Is niks mis mee, behalve dat je d´r dik van wordt en dat ´t slecht voor je tanden is.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • je stelt de vraag BEN IK GOED OF FOUT BEZIG mens je noemt alleen maar negatieve dingen op (behalve dat vriendje dan) en je denkt ook nog dat je goed bezig bent...

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • In vind stelen van je ouders kan gewoon niet. Als je der nu al mee begint waar gaat het dan stoppen. Je ouders komen er toch eenmaal achter. Ze moeten misschien wel heel erg hard werken voor hun geld en hebben misschien moeite om de maand rond te komen. Later als je ouder bent ga je hiervan erg veel spijt hebben. Dat je veel energy drinkt is een probleem dat je zelf zoekt. Net zoals roken en bier drinken. Je moet voor jezelf uitmaken of je lichaam het kan hebben of niet. Ik drink ook veel cola, erg ongezond, dat weet ik. Maar ik steel het geld niet om het te kopen. Ik vraag het gewoon. ik zou me toch even bezinnen als ik jou was. Succes !

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Precies. /\ . I . I

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Je bent een beginnende puber. Niks ergs, ik ben al 15 maar ik steek ook wel eens een joint op, ik ga aanstaande woensdag met de boot van m'n ouders drinken met vrienden, ik doe ook wel iets wat niet mag. Ze komen er soms wel achter als ik stoned thuis kom. Maar ik heb nooit ruzie met m'n ouders. Ik bespreek meestal wel wat ik doe. Ik weet ook bij wie ik 't beste erover moet praten. Bij mijn moeder over roken (rook/drink/blow "recreatief"). Bij mijn vader kan ik beter bij blowen en drinken zijn. Ik maak het bespreekbaar. Zij leggen mij de consequenties uit etc. Alleen mag je niet onder alcohol varen dus over dit hou ik m'n mond dicht. Maar mijn oma is vaak in mijn huis om schoon te maken etc. Die komt vaak ergens achter. Zij maakt overal schoon. Heb m'n wiet verstopt in een cd hoes van een PlayStation spel etc. Ik moet creatief zijn als ik op vakantie ga. Want dan begint de grote schoonmaak. Maar mijn oma heeft hele strategieën. Ze doet aan "lucky shots". Verdenkt je van iets en kijkt hoe je reageert. Reageer je zenuwachtig dan is het raak. Reageer je rustig en koel, kom je er doorheen. Naja, genoeg over mij nu even over jou. Ik heb niet gestolen van mijn ouders en ik heb nooit ruzie met ze. Maar ik hoor vaak van meiden die ruzie met hun ouders hebben en ook heel soms stelen. Je hebt gewoon een stevige vorm van puberteit. Je ouders hebben nog 5 flinke jaren voor de boeg. Als je ongeveer 18 bent gaat het wel weg. Maar blijf wel alsjeblieft nadenken over de dingen die je doet! Maat andere mensen hebben geen invloed op wat je doet. Je doet het toch. Dus jij moet diegene zijn die denkt: Ik ben fout aan het doen en ik doe er wat aan, bijvoorbeeld maar 1x per week energy te drinken. En het uitpraten als je ruzie hebt met je ouders/mensen in je omgeving. Ik hoop dat ik je geholpen heb. Maar het hoort er wel allemaal bij hoor. Jij bent zeg maar de espresso van de koffiesoorten zeg maar. Jij bent/wordt de sterkere variant dan anderen. Je kan er niks aan doen behalve mijn tip. Succes met alles!

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Het is hetzelfde als mensen die veel eten, je stopt het allemaal zelf in je mond. Gewoon stoppen, is makkelijker dan je denkt.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • ik ben inmiddels ontgroend en k drink ook wel es bier etc

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • ik drink ook teveel energie maar dat is omdat ik bvijna niet slaap en veel gepest word je moet mischien geen geld stelen en minder energie drinken dan kamt het wss wel goed X

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • maar gaat dat bij jongens dan niet veel makkelijker? jongen 17

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik was ook zo je moet gewoon met je ouders praten en dan kom het goed gellof maar

    17 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten