Skip to content
15 reacties
293 weergaves

ik word brugger

Ik word na de zomervakantie een brugpieper, en ik ben harstikke zenuwachtig! Heeft iemand tips, of handige trucjes voor op school? Alvast bedankt! Oudere kinderen schelden naar me :[   -C.

12 jaar
12 jaren geleden

15 Reacties

  • Hoii! Wees vanaf het begin dus gelijk de eerste dag al sociaal en aardig en doe een heel klein beetje cool zovan hee hier ben ik niet teveel want dat gaat niet goed :p voor de rest gaat het gewoon vanzelf echtwaar! Het is hastikke leuk op de middelbare! Behalve dat leren dan natuurlijk haha

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey. Ik ben 14
    en ik ga komend jaar naar de 3e. Trek je nix aan van oudere jaars we vinden het gwn grappig om een beetje te plagen. Het webt vanzelf en als je iets niet snapt zijn er altijd mensen die je wel willen helpen. Wel nog een tip: ga niet tegen oudere jaars in..

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • bruggers

     Ik zit nu in de eerstew en ik word nog steeds niet gepest!!:D

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • jezelf zijn

    gewoon jezelf bent als mensen jou uitschelden betekend dat dat ze gewoon jaloers zijn maar zolang je jezelf bent is er niets aan de hand.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • brugger

    ik was vorig jaar brugger zit nu in de 2de maar blijf gewoon jezelf doe leuke kleren aan waar in je je zelfverzekerd voelt en praat gewoon een beetje met klasgenoten dan komt alles vanzelf goed zolang je maar jezelf bent en niet anders voor gaat doen dan je bent  succes! x 

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • --topicstarter.

    bedankt voor de tips iedereen

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • @elke nieuwe brugger!

     belangrijkste tip! koop geen mega tas. een gewone tas is goed genoeg!! anders lijk je zo'n stupid bruggertje. blijf gewoon jezelf want anders krijg je vrienden waar je niks aan hebt. zit je met problemen? meld dit bij de afdelingsleider/leidster. maakt niet uit wat. of je nou gepest word of het met je thuissituatie is.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • ik word ook brugger:)

     Heeft iemand tips voor de 1e dag. Hoe ik me moet gedragen en hoe ik een goeie indruk kan achterlaten. hoe maak ik vriendinnen?

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • hm

    Normaal gesproken is het geen probleem al moeten nieuwelingen niet arrogant gaan doen tegenover de mensen die er al een aantal jaar daar zitten, zoals bij ons nogal eens gebeurt en die personen hangen we gewoon aan de kapstok op of als ze ineens voor de uitgang liggen (ja dat gebeurt) dan lopen we gewoon op ze moeten ze daar maar niet gaan liggen..

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • hmm

    wees jezelf, val niet teveel op, wees niet kwetsbaar voor de pestkoppen, dan overleef je het wel

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • brugtips

    Haha, komt allemaal helemaal goed joh, gewoon jezelf zijn en leuk doen. Je maakt vast snel nieuwe vriendinnen in je klas en meestal vinden oudere kinderen de brugklassers helemaal niet zo interesant. De eerste paar weken hoor je vaak, ze worden steeds kleiner he of moeten er mensen lachen als jullie het lokaal niet kunnen vinden. Maar dit is verder niet gemeen bedoeld. Bovendien, als je leuke vriendinnen in je nieuwe klas hebt, wat boeien al die oudere jaars:P ow, koop niet de grote rugzak waarin alles past, maar gewoon een mooie. Eastpacks zijn nog steeds goed geaccepteerd en gaan lang mee. Kinderen met grote rugzakken zijn namelijk de stereotype bruggers en krijgen daardoor meer commentaar. 

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • ik word brugger

    @meisje, 14 het schelden gaat vaak verder dan alleen; brugpieper, bruggertje etc dat is (vind ik) het enige nadeel van mijn nieuwe school..

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • no worries

    hejj dus, je word brugger? is niks ergs aan. soms roept iemand brugger, maar moet je niks van aan trekken. verder is het heel normaal en dood saai. gewoon je best doen, anders verneuk je je hele toekomst. dus niet niks doen. ik zweer je. anders blijf je zitten ( deed ik ook) en dat is VRESELIJK alsjeblieft, dit waren mijn tips. doei groeten, the loca people

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    Wel grappig om te lezen terwijl ik net klaar ben met de middelbare school. Uhm tips:
    -Blijf altijd jezelf -Trek niet te veel van anderen aan die je bijvoorbeeld uitschelden -Iedereen die ook naar de middelbare school gaat zit vast een beetje met het zelfde probleem -Het duurt altijd even voordat je elkaar kent en met elkaar om zult gaan, merk je later vanzelf Dat was het eigenlijk wel denk. Succes gewenst, is echt niet zo erg als je denkt! Sterker nog, het is leuker!

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • Gewoon

    Hey ik had eerst ook in de brugklas gymnasium dat veel mensen nerd tegen ons zeiden.... Er zijn vast wel een paar mensen in de klas waar je mee kan opschieten dat ik bijna gewoon 100% zeker loop gewoon met hun mee. Omdat jullie elkaar nog neit zo goed kennen is er zat om over te praten doe dat en loop gewoon samen naar de lessen. Als mensen naar je schelden ofsow moet je gewoon doorlopen en gezellig blijven kletsen. Wat is nou leuker reageren op pestkoppen en hun dan geven wat ze willen of gezellig kletsen met je nieuwe vrienden :D?

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten