Skip to content
3 reacties
80 weergaves

slechte vijfers 1ste klas

ik zit in  de 1ste ben al een keer blijven zitten in de 1ste en wil de 1ste niet weer doen ze zeggen dat als ikj zulke slechte vijfers blijf halen dat ik dan naar speciaal onderwijs moet en dat wil ik niet mijn niveau is kader dus tips ? hoe kan ik weer goeie cijfers halen ben echt snel afgeleid door mijn iphone en door de tv.

14 jaar
12 jaren geleden

3 Reacties

  • 5-6-7

    Het helpt soms ook wel veel om JUIST te leren. d.w.z. begin niet de dag voor de toets, maar 2,3,4 of meer dagen ervoor. Herhaal heel veel. Ik ben ook blijven zitten in het eerste, de eerste keer had ik 52% maarja ik leerde gewoon niet...de 2e keer leerde ik ook niet, maar met 58 mocht kreeg ik nu dus een B-attest en moest ik naar een lagere richting. Ik het 2e van die lagere richting deed ik nog steeds NIETS, ik vond het veel interessanter om te voetballen met vrienden, of andere dingen :p maarja, aan het eind van mijn 2e jaar dus net 50%... Weer blijven zitten. Ik was 15 en zat in het 2e, ik dacht: dit kan niet meer. Ik heb me herpakt, meer en beter gaan leren en iets minder andere dingen doen. Ik bedoel, als je elke dag één uur minder met de pc speelt, dan kan je één uur extra leren, dat geeft al veel. Dus mijn pnt stegen, rapport1: 60%, rapport2: 65%, rapport3: 70% Ik bleef maar stijgen...Ik zit nu in het 4e, i.p.v. het 6e, maar ik heb nu wel hééle goeie punten. Altijd rond de 75, zowat de beste van de klas. En het mooie is, ik heb nog veel tijd over om leuke dingen te doen. Dus even kort: -i.p.v. 2 uur aan een stuk te leren, leer 3 keer 40 minuutjes -herhaal veel -begin goed op voorrand en je komt er vanzelf!

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • ...

    of je doet aan huiswerkbegeleiding of je vraagt extra uitleg aan de leraar of je gaat naar bijles of je praat met je mentor erover btw ik doe kader en ben er heel blij mee want ik kon t maar dat wou ik niet dus heb ik voor k gekozen 

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • dit

    Maak met je ouders afspraken over je iphone en over de tv. Hoe jij het op school doet en in hoeverre jij je huiswerk maakt, daar hebben zij ook een verantwoordelijkheid in. Dus bijvoorbeeld: iPhone niet op je kamer. Zodra je thuis bent iPhone neerleggen bij de deur of in je jas of in de woonkamer of keuken. En dan eerst huiswerk doen. En voor de TV ook zoiets. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten