Skip to content
6 reacties
1103 weergaves

Ik ben thuiszitter en heb geen toekomstbeeld

Hoi allemaal Ik heb autisme en ben sinds mijn elfde thiuszitter . Na een vreselijke jeugd te hebben gehad heb ik eindelijk rust . Ik heb geen vader meer en ben meerdere malen mishandeld en ben al vaak in aanraking gekomen met drugs zelf nooit gebruikt mijn vader wel . Naast dat heb ik ook geprobeerd zelfmoord te plegen wat bijna lukte maar nu heb ik door vele intensieve training en begleidng van coaches veel geleerd . Ik heb mezelf veel geleerd ik weet alles van geschidenis en ik speel basgitaar drums gitaar en keyboards en naast dat kan ik een beetje djen en kan ik producen en naast dat schrijf ik verhalen voornamelijk fantasy sf en horror . Ik wil een leven opbouwen na jaren lang mishandeld te zijn in de psychiatrischezorg ben ik erg angstig en ben ik extreem bang dat ik iets verkeerd doe . Ik wil eigenlijk een baan vinden binnen de popsector denk hierbij aan poppodia,s en dergelijke . Maar voor al mijn plannen heb ik een diploma nodig . Mijn vraag is kan ik alsnog een diploma halen op de een of andere manier . Ik kan gewoon lezen schrijven rekenen(tot1000) en spreek vloeiend engels en nederlands en naast dat kan ik erg goed dingen organiseren en dingen regelen ik heb nu een bijbaantje in een winkel en ben daardoor erg stressbestendig . Tijdens de pandemie kon ik tot rust komen en nu gaat het al twee jaar fantastisch met me . Ik hoop dat jullie ideeën hebben hoe ik nog iets met mijn leven kan gaan doen hartelijke groet s

17 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik ben bezig een band op te richten maar het is gewoon moeilijk om andere jongeren te vinden die ook een instrument bespelen . Inmiddels heb ik mijn gesprek gehad en heb ik twee opties gekregen . Vavo of een mbo entree opleiding ik weet simpelweg niet welke dan de beste zou zijn omdat ik er totaal geen verstand van heb . Ik moet dan wel eerst mijn rekenprobleem oplossen want ik heb ook een hevige versie van dyscalculie overgins super bedankt voor al je hulp !

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste S, Je bent bezig met het oprichten van een band maar je kan geen muzikanten vinden omdat je ze niet goed genoeg vindt. Wel wat minder goede? Waar gaat het om? Toch in de eerste manier om het plezier van samen muziek maken! Waarom begin je dan niet met misschien wat minder goede en werk je samen omhoog naar een wat professioneler niveau. Op jouw leeftijd kan je toch niet verwachten dat iedereen al op hoog niveau kan spelen? Voor de rest succes met je gesprek.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Super bedankt voor je hulp . Ik heb ff gegoogeld en ik kan een register vinden voor welke doelgroepen het Vavo bedoeld is onder deze doelgroepen vallen ook thuiszitters en mensen met een handicap . Ik ben al bezig met het oprichten van een band maar kan moeilijk echt goede muzikanten vinden omdat ik zelf al vrij goed ben . Ik heb woensdag een gesprek met mijn coach en ik ga haar dit plan voorleggen super bedankt voor je hulp en ik zal zeker mijn doel behalen met of zonder diploma

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste S, Je schrijft dat je omdat je vrijstelling hebt van de leerplicht je ook geen recht meer hebt op onderwijs, ook niet op de VAVO dus. Is dat iets dat ze jou gezegd hebben of denk jij zelf dat het zo is?
    Je schrijft dat het nu fantastisch met je gaat na een moeilijke periode te hebben doorgemaakt. Je hebt begeleiding en zorg gehad en als ik het zo lees dan kan jij nu normaal functioneren. Waarom zou jij dan niet een opleiding mogen gaan doen? Levenslang leren is wat men wil voor iedereen, dus waarom jij niet? Heb je al eens contact gehad met een school?

    Als ik zie wat jij allemaal kan, allerlei instrumenten bespelen, je schrijft verhalen en je kan organiseren en producen. Wat ik mij daar bij moet voorstellen weet ik niet en op wat voor niveau het ligt kan ik niet beoordelen, maar als ik het zo lees heb jij een rijk leven en heel wat mogelijkheden. Dat jij heel goed Engels spreekt is ook een groot voordeel. Je Nederlands wat ik hier lees is ook heel wat beter dan wat ik soms tegenkom op dit forum.

    Wat jou een kans zou geven om van je liefhebberijen een loopbaan te maken is in contact komen met iemand die dingen doet op dat gebied. Jij kan dan een assistent worden en ervaring en kennis opdoen en zo professioneel worden. Je zou iemand moeten vinden die bekend is in die wereld en jou kan helpen in contact met zo iemand te komen.
    Kom je wel eens op feestjes waar je kan praten met organisatoren?
    Je zou ook in een bandje kunnen gaan spelen. Voor de lol en om af en toe eens op te treden op feestjes en dat soort gelegenheden.
    Een beetje rammen op een gitaar of drumstel kan iemand al snel denk ik, maar keyboard spelen is toch wat anders. Geeft een band wat extra's. (Ik heb er geen verstand van zoals je ziet ;-).

    Geef het niet te gauw op en neem niet te gemakkelijk genoegen met nee als antwoord. Veel succes, jij lijkt mij iemand die leuk is om als vriend te hebben!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Super bedankt voor je tips en ideeën . Helaas kan ik niet naar de vavo omdat ik thuiszitter ben en vrijstelling heb van leerplicht door psychische problemen dan verlies je ook meteen het recht om te leren ?? . Ik ga gewoon zonder diploma verder en ik weet zeker dat het wel goed komt !

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste S, Ik begrijp dat jij sinds je elfde eigenlijk niet meer naar school bent gegaan. Dat is in sommige opzichten een handicap als je op zoek gaat naar bepaald werk.   Als ik het zo lees dan heb jij in je nog jonge leven al heel wat meegemaakt. Jouw vader is er niet meer en ik neem aan dat die drugs daar wat mee te maken hebben gehad. Woon je nu bij je moeder? Heb je nog broers of zusters?     Je zegt dat je autistisch bent maar je werkt in een winkel, dus dan ben jij wat ze noemen een op hoog niveau functionerend autist. Autistisch zijn geeft wat uitdagingen in het dagelijkse leven maar soms biedt het ook voordelen omdat jij anders en daardoor soms beter kijkt naar dingen.      Je werkt in een winkel en dat gaat goed, dus echt een probleem om te bereiken wat jij graag wilt hoeft het niet te zijn. Je zou graag alsnog een diploma halen. Er bestaat zo iets als VAVO. Dat betekent: voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. Je kan beginnen met bijvoorbeeld MAVO en daarna nog verder gaan als je dat wilt en het er in zit. Je gaat naar school, maar je zit niet tussen kleine kinderen.     Als ik het zo lees dan heb jij jezelf al heel wat vaardigheden aangeleerd, dus je gaat al aardig de goede richting op. Maar een diploma is schriftelijk bewijs en het is natuurlijk mooi als je dat hebt. Je voelt jezelf dan gelijk een stuk meer waard.     Je zegt mishandeld te zijn in de psychiatrische zorg. Dat klinkt erg verdrietig maar ik begrijp dat dat nu helemaal achter je ligt. Het heeft wel je zelfvertrouwen gekost, maar in de winkel doe je het toch goed en je zegt dat je heel stressbestendig bent. Geeft dat jou dan niet het gevoel dat jij het best kan? Je kan heel wat, je werkt en ik neem aan dat ze tevreden over je zijn.     Het liefst zou je iets met muziek doen in de popsector. Wat de mogelijkheden zijn op dat gebied hangt natuurlijk ook af van waar jij woont. In Amsterdam heb je meer mogelijkheden dan in Veenendaal. Misschien kan jij eens als dj optreden bij feestjes. Misschien zijn er verenigingen die wel eens een feestje willen organiseren waar jij wat voor kan doen. Je kan goed organiseren en regelen en je bent erg stressbestendig. Dan kan je ook nog als dj optreden en je bespeelt heel wat instrumenten. Precies wat ze dan nodig hebben, jij kan alles!     Als je belangstelling hebt om een opleiding te gaan doen bij de VAVO, ga dan eens naar Google en kijk daar waar de voor jou dichtstbij zijnde VAVO te vinden is.     Alvast veel succes gewenst en als je nog wat zeggen of vragen wilt, je bent natuurlijk altijd welkom!    

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten