Skip to content
17 reacties
2097 weergaves

Ben zo onzeker aan het worden

Ben jongen van 12 jaar al sinds januari´ zit nu in het 6 leerjaar op een Belgische school. Voor en na het zwemmen moeten wij ons allemaal samen omkleden in zo groot hokje daar heb nog handdoek en kan nog beetje wegsteken dat schaamhaar begin te krijgen.maar na de turnles moeten alle jongens samen onder de douche .en nu de laatste keer had mijn boxershort aan gehouden als enige van de klas .en toen de leerkracht binnen kwam zei hij dat ik hem moest uit doen dat da niet hygiënisch is mag hij dat ik ben zo onzeker ben ook de enige jongen die al beetje haar heeft

12 jaar
2 jaren geleden

17 Reacties

  • J12 er zijn waarschijnlijk meer jongens van 17 die een reactie hebben gegeven. Waar j21 hierboven het over heeft ben ik niet geweest.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Je vraagt je af waarom die J17 je zulke dingen vraagt. Dat doet hij omdat hij daar een stijve piemel van krijgt. Jij moet daar dus helemaal niet op reageren.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Hi j12. Je hebt altijd recht op je privacy. Als het onprettig voelt om bloot onder de douche te gaan mag je gewoon iets aanhouden. Oplossing misschien om na douche om te kleden op wc of zo? De ontwikkeling die je meemaakt dat heeft iedere jongen en ook de gevoelens erbij. Straks ga je naar een nieuwe school. Op dat punt heeft iedere jongen ongeveer hetzelfde. En zelfs onzekerheid is er voor iedereen.
    Belangrijk is altijd om te weten wat je wilt en tot hoever je bereid bent te gaan. Zeker met je seksuele ontwikkeling.
    Sterkte en succes. Bedenk wie je bent.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @ jongen 17 j ga hier een keer antwoorden wat je in mijn andere topic vraagt .hoe het met mij gaat ik begrijp niet goed wat je nog van mij wilt weten.ja ik heb nog in mijn blootje samen onder de douche gestaan met mijn klas vriendjes .en als voel dat groter aan worden is draai mij wel om zeker

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Hi j12. Overstap van hoogste klas naar opnieuw 1e jaars zal niet makkelijk zijn. Gelukkig zo'n er dan wel meer die haren krijgen. Dan ben je van dat toch weer af. En je leeftijdgenoten hebben hetzelfde als jij moet je maar denken.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier.j23 dank je wel voor de steun.
    Natuurlijk heb ik dat niet gevraagd aan mijn papa of zijn scheerapparaat mocht lenen. En leuk gevoel topic klopt maar vind niet meer leuk heb het gevoel dat ze op mij zitten te .... ben aan het kijken voor bericht te sturen naar mod om het af te sluiten

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Het is een hele verandering straks na de vakantie en je zal je weg wel moeten vinden. Of ze op die school net zo'n opvoeder hebben zoals op je internaat waar je nu van af komt dat vraag ik mij af. Het zullen meer begeleiders zijn die er voor zorgen dat alles gaat zoals het hoort. Het zijn toch vooral oudere jongens en misschien ook meisjes die daar zitten.
    Er is zeker wel iemand waar jij bij terecht kan als je ergens mee zit maar of dat net zo iemand is als op je internaat dat is de vraag. Je bent daar geen echt kind meer dus gaan ze je op je nieuwe school ook niet meer als kind behandelen.

    Je zegt dat je heel wat vrienden achterlaat en dat is jammer natuurlijk, maar die buurjongen blijft in ieder geval. Als jij op het internaat zoveel vrienden had dan weet ik zeker dat je op je nieuwe school ook veel vrienden kan maken. Samen met je nieuwe vrienden ga jij veel ervaren. Je opleiding natuurlijk, maar ook het groeien naar volwassenheid. Dat gaat een hele spannende tijd worden waarin veel verandert en je veel mee gaat maken. Het worden misschien wel de spannendste en leukste jaren van je leven.

    Ik moest wel even lachen toen je vertelde over dat scheren. Je zal je vader wel niet gevraagd hebben of je zijn scheerapparaat daarvoor mocht gebruiken.
    Ik denk wel, nu was jij de enige met haar daar omdat je bij de oudsten hoorde, maar straks op je nieuwe school zou het wel eens kunnen dat jij daar als jongste straks de enige zonder haar bent ;-). Het is de natuur en het hoort bij het opgroeien. Het is dus niets vreemds of iets waar jij je voor zou moeten schamen. In de vakantie kan je het wel weer laten groeien.

    Ik las ergens anders een topic over een leuk gevoel. Ik denk dat dat ook van jou is. Er worden je daar heel wat dingen gevraagd, maar jij hoeft natuurlijk niet overal antwoord op te geven. Van sommige vragen denk ik, waarom willen ze dat weten? Het is een nogal prive onderwerp en sommige dingen mag jij gewoon voor jezelf houden.

    Fijn weekend nog!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja ik zie er wel een beetje tegenop want ik ga inderdaad weer de kleine jongen zijn. En ik weet nog niet wie er mijn opvoeder gaat zijn hopelijk is hij even leuk.ik heb wel vrienden hoor een super coole buurjongen zijn even oud en op school heb super veel vriendjes waar ik er zelf veel ga van missen. Ben nu thuis j 23 en ben al aan de slag gegaan met papa ´s scheerapparaat het ging heel gemakkelijk weg zijn ook nog maar wat donshaartjes nu. Gr t

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, dat zal een hele verandering zijn volgend schooljaar. Allemaal nieuwe gezichten en die aardige opvoeder is er dan ook niet meer. Nu hoor jij bij de grote jongens, straks bij de kleine jongens. Zie je er een beetje tegenop?

    Het zal daar een andere sfeer zijn, daar zijn geen kinderen meer en jij bent daar ook geen kind meer. Jullie zijn daar allemaal bezig met het leren van een vak en iedereen in jouw groep is daar ook nieuw en dat maakt het makkelijker om vrienden te maken.

    Ik kreeg de indruk dat jij niet direct echt goede vrienden hebt. Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Het is ook wel lastig als je maar een deel van de week thuis bent en een ander deel op school.
    Misschien dat het daar in Brugge makkelijker gaat.

    Ik heb eens op de website van die school gekeken en het is niet een gewone bakker worden wat ze jou daar gaan leren. Is het je eigen keuze geweest om hetzelfde te gaan doen als je vader? Lekkere dingen maken voor mensen maken die mensen blij en daar wordt je zelf ook blij van. Ik wens je dus maar veel succes op die school. Dat je maar een hele goede meesterbakker mag worden!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • J 23 ik vertrek elke maandag naar school en de vrijdag ben terug thuis volgend schooljaar ga ik naar een nieuwe school in Brugge ga de bakkerij opleiding beginnen net als mijn papa

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Goed zo jongen! Gewoon flink zijn en dan went het vanzelf wel en over een tijdje kan het je niets meer schelen om samen met anderen te douchen. Gewoon mannen onder elkaar.

    Je broertjes zijn nog jong dus die denken nog niet over dat soort dingen zoals bloot zijn en seks. Dat komt vanzelf wel en dan kan jij als grote broer een voorbeeld voor ze zijn en ze wat voorlichten. Ze kijken tegen jou op. Wat jij bent dat willen zij worden.

    Het zal niet makkelijk geweest zijn de eerste tijd op die school, je was nog zo jong, maar ik begrijp dat je daar goede begeleiding hebt. Het is heel fijn als er iemand is waarmee je vertrouwelijk over alles kan praten.

    Het is niet altijd leuk om jong te zijn, je mag niets en je moet van alles, maar er zijn toch ook leuke en gezellige momenten.
    De jaren die voor je liggen zijn hele spannende jaren waarin jij veel gaat leren en ervaren. Nooit verandert er zoveel in je leven als nu. Je begint er aan als kind en over minder dan tien jaar ben je een volwassen man.

    Ik wens je een fijne tijd daar en straks als het vakantie is dan ga je weer naar huis neem ik aan tot de school weer begint. Het beste verder en succes op je reis naar volwassenheid!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dank je wel j 23
    Ja dat is waar ik ben hier nu al 3 jaar op deze school en als er iets is kan ik altijd terecht bij de opvoeder. En ik heb 100%vertrouwen in hem dat ook niets gaat doorvertellen aan andere .thuis heb nog een broer die 10 wordt en nog een kleine broer van 8. over sex word er thuis niet gesproken alles wat ik nu weet heb ik leert in de les biologie en op het internet omdat ik zelf beetje opgezocht heb.vandaag was weer lo en heb het toch weer gedaan broek uit zo onder de douche is nu ook niet dat ze staan te kijken naar elkaar. mischien heb je wel gelijk en moet ik mij niet zo aan stellen we zijn allemaal jongens van 11 en paar van 12 bij elkaar.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Bij jou is de pubertijd begonnen en dan kom je er opeens achter dat je een lichaam hebt en dat dat lichaam gevoelens en verlangens heeft.
    Je bent echt niet de enige die daardoor verward raakt en zich beschaamd begint te voelen voor dat lichaam en de veranderingen die plaatsvinden. Als je ouder wordt en ziet dat de anderen daar ook mee te maken hebben dan ga jij je zelfverzekerder voelen en dan wordt alles gemakkelijker.

    Als ik lees wat je schrijft dan krijg ik het gevoel dat bij jullie thuis niet echt open over seks en naaktheid wordt gesproken. Daardoor maakt dat je onzeker in situaties zoals in het zwembad. Dat zal misschien altijd wel een beetje zo blijven, maar je kan er zelf ook wel wat aan doen.
    Met die opvoeder op het internaat kun je zo te lezen heel goed over vertrouwelijke zaken praten en hij lijkt mij heel begripvol en open. Dat is alvast fijn. Soms praat je met een vreemde makkelijker over dat soort zaken dan met je ouders. Die staan te dicht bij je.

    Hoe zit het met je broers? Zijn die jonger of ouder dan jij? Als ze ouder zijn dan hebben ze wat jij meemaakt al achter de rug. Zijn ze jonger dan ben jij hun voorbeeld, hun grote broer.

    Wat moet je nu doen? Blijven douchen met je onderbroek aan of gewoon bloot zoals de andere jongens? Misschien is het beter als jij gewoon met de andere jongens meedoet en ook bloot doucht. Je voelt je in het begin misschien niet prettig en een beetje beschaamd, maar langzaam verdwijnt dat en voel jij je wat meer comfortabel met je lichaam en hoe je er uitziet. Je ziet toch dat alle jongens in jouw klas er ongeveer hetzelfde uitzien en straks hebben zij ook haar! Waarom dan moeilijk doen?
    Wees flink en doe het gewoon. Je zal zien dat je uiteindelijk bloot zijn met z'n allen nog leuk gaat vinden ook!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier met mijn ouders heb er nog niet over gehad maar tijdens de week zit op internaat en heb er vandaag al eens over gehad met de opvoeder. Hij gaat erover hebben met de leraar dat hij mij niet kan verplichten om naakt te zijn onder de douches . Dat had dan beter niet gedaan heb hem ook verteld dat ik thuis op mijn kamer soms al iets doe .zijn antwoord was zolang je het thuis doet op u kamer in privé is het goed. Ik ben thuis al meer dan een jaar niet meer bloot waar mijn ouders of broers bij zijn ik voel mij daar gewoon niet goed bij.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Waarom vind jij het zo erg dat jij schaamhaar hebt? Er zijn zat jongens die daar juist trots op zijn omdat ze zichtbaar man beginnen te worden. Er zijn ook genoeg mensen die het wel een leuk gezicht vinden en zo'n kale piemel maar niets. Iets voor kleine jongetjes.

    Is dat de enige reden dat je niet bloot wil zijn bij je klasgenoten of vind je bloot zijn bij anderen in het algemeen niet fijn?
    Je kan twee dingen doen. Bij het omkleden en douchen met je gezicht naar de muur gaan staan, dan zien ze je piemel en je haar niet, of je leent even het scheerapparaat van je vader en scheert het weg zolang je klasgenoten nog wat op jou achter lopen. (Misschien dat sommigen van hen dat ook al doen en daarom kaal zijn).

    Het beste is er trots op zijn en niet moeilijk te doen. Dat maakt je leven een stuk gemakkelijker!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Als jij je fijner voelt om met boxer te douchen moet je dat gewoon doen. Een leerkracht mag jou nooit verplichten om naakt te zijn. Als die dat vaker doet kan je ook melding maken bij iemand anders of je ouders zodat die leerkracht dat te horen krijgt.

    Dus gewoon blijven doen wat jij fijn vind met douchen

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Is gewoon natuurlijk waarom onzeker is niet abnormaal hoor

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten