Skip to content
6 reacties
1588 weergaves

Naar het internaat

Volgend jaar ga ik naar het middelbaar, nu wil mijn vader dat ik volgend jaar op internaat ga. Van mijn papa mag ik kiezen naar welk internaat en waar, we gaan ze samen bezoeken en dan zal hij mee helpen kiezen.   Ik heb nooit geen mama gehad en mijn vader heeft me helemaal alleen opgevoed, maar hij heeft een zeer drukke job, hierdoor werd er vaak op mij gepast door familie of babysit.   Mijn vader wilt mij naar het internaat sturen omdat hij denk dat dit het beste is voor mij, omdat ik meer mezelf zal ontwikkelen en vrijheid dan thuis.   Iemand ervaring met internaat?   Hoe zoek ik er 1?   Moderator Ik hoop dat je hier goede tips krijgt, maar kijk ook eens op jongerenhulponline.nl. Daar worden diverse organisaties genoemd waar je gratis terecht kunt met jouw vraag.      

11 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Het wordt bij mij waarschijnlijk ook een internaar in Brugge, ofwel Gent. Ik zou aso doen

    11 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn ouders hebben een zelfstandige zaak en toen ik naar het derde leerjaar ging hebben mijn ouders beslist dat ik als oudste van drie naar internaat moest zit nu in
    gent in het begin was beetje aanpassen maar nu binnen een maand moet ik afscheid nemen van mijn vriendjes en ik ga ze zo missen in september ga ik nu naar brugge naar de bakkerij school en ga ik terug op internaat op begin zal wel weer helemaal anders zijn en is nu de grote school maar ben niet bang om te gaan iedereen is daar heel lief op internaat en doen s´ avonds leuke dingen met de opvoeder

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Recht tegenover mijn deur is er een meisjes internaat. Er zitten meisjes die overal in mijn stad naar school gaan.
    Het bestaat uit 3 soorten internaten:
    Internaat tem 4de middelbaar
    Semi-peda 5de en 6de middelbaar, zij krijgen iets meer vrijheid en hebben zelfs een eigen groepskeuken
    Peda, met enkel hogeschool studenten.
    Het voordeel is het niet aan een school verbonden is en je dus vrij kan kiezen naar welke school je gaat. Verder zijn er meisjes die er aan hun 1ste middelbaar toekomen en blijven tot ze afgestudeerd zijn aan de hoge school. Dus ze blijven altijd die stek houden.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo TS,

    Ik wil je een verhaal delen over iemand van jouw leeftijd) waar ik op de lagere school heb gezeten een aantal jaar geleden. Het was een vriendje en ik had erg veel sympathie voor hem ook al waren we niet zo close. Ons contact bleef bij gesprekjes op de speelplaats op school en via Facebook.

    Hij had wel een problematische thuissituatie ook met gescheiden ouders(vechtscheiding) en zijn moeder kreeg het steeds moeilijker met de opvoeding tot de jeugdrechter besliste om hem op internaat te plaatsen. Dus hij heeft zijn laatste jaar van de lagere school daar doorgebracht samen met nog 1 jongen van zijn leeftijd. De rest van de kinderen waren allemaal ouder maar hij maakte met hem ook al snel vrienden.
    De eerste maanden waren erg moeilijk maar door de structuur en ondersteuning die hij daar kreeg voelde hij zich steeds meer op zijn gemak.

    Tijdens het eerste middelbaar kwamen er steeds meer kinderen van zijn eigen leeftijd op internaat waardoor hij zich nog meer op zijn gemak voelde. Hij werdt actief gestimuleerd door zijn begeleiders en volgt nu STEM-wetenschappen sinds het eerste middelbaar.

    Ik heb er af en toe nog contact mee en zijn posts op insta en FB lijkt het of hij zijn weg heeft gevonden. Ook de reacties van zijn vrienden op zijn posts zijn ontzettend positief. Ik heb echt het gevoel dat hij ontzettend gegroeid is dankzij de structuur, ondersteunen maar ook uit zijn comfort-zone te stappen.

    Ik weet dat het een sprong in het diepe is maar geef het een kans zou ik zeggen. De eerste maanden zullen moeilijk zijn maar stilaan ga je je plekje er wel vinden.
    Als het meevalt, zoveel te beter maar weet dat er altijd een weg terug is…

    Veel sterkte en hou je goed hé!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • ik hoop echt op reacties van iemand die op internaat zit.
    Papa voelt voor mij aan zowel als een mama als als een papa.
    Zonder de babysit en familie ga ik wel het gevoel hebben dat ik minder gecontroleerd word. als er iemand is, is die er altijd voor mij en die wilt me dan bezighouden. Papa wil mij denk ik gewoon vrijheid geven. Hij heeft wel beloofd dat hij er in het weekend minder zal werken, ik denk zelf dat hij de praktijk wilt dicht doen in de weekends als ik er ben.

    Ik hoop echt op wat ervaringen

    11 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Jouw vader denkt dat het goed voor jou is als jij naar een internaat gaat. Hoe denk jij daar zelf over?
    Je hebt geen moeder en dat is een groot gemis al voel jij dat misschien niet direct zo omdat je nooit een moeder gekend hebt. De babysit en de familie die op jou past als je vader dat niet kan, heb jij bij hen het gevoel dat ze het gemis van een moeder konden compenseren? Ga jij die niet missen als je naar een internaat gaat?

    Op een internaat wordt goed voor je gezorgd en je kan daar veel vrienden maken en je leert zelfstandig zijn. Vooral in het begin zal het wel moeilijk zijn. Je zal niet de enige zijn die het moeilijk heeft, dus kun je daar elkaar steunen en de begeleiders zullen je helpen om je snel thuis te gaan voelen.
    Als je in Google zoekt op 'Internaten meisjes' dan krijg je heel wat adressen, vooral in Belgie. Veel daar van zijn katholiek. Je kan van de meeste ook reviews lezen die je een idee geven.

    Ik denk dat jij er nog maar eens goed over moet nadenken of jij het echt wel wilt en of dat voor jou de beste oplossing is. Misschien komen er nog wat reacties van meisjes die op een internaat zitten of er op geweest zijn.

    Ik wens je veel sterkte en hoop dat jij een juiste keuze voor je toekomst weet te maken, samen met de mensen die om jou geven.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten