Skip to content
3 reacties
671 weergaves

Klassenraaddag

Hallo iedereen
Vandaag was het maandag en ik had geen school vandaag omdat het klassenraad was maar ik vraag me af of iemand weet wat ze dan allemaal doen of bespreken want de leerlingen hebben wel vrij maar de leerkrachten niet

14 jaar
2 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik vermoed dat ze vooral de lessen op elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld bij fysica voor de berekening van krachten en afstanden, moet je algebra uit de wiskunde kennen. En voor elektriciteit en gaswetten (ook fysica) moet je weten hoe atomen in elkaar zitten, wat je leert bij chemie.

    Voor Franse, Engelse en Duitse grammatica moet je eerst de Nederlandse grammatica begrijpen.

    En je moet liefst dezelfde termen en symbolen gebruiken. Bijvoorbeeld voor elektrische spanning gebruiken sommigen een "U" en sommigen een "V"; en voor imaginaire getallen in de wiskunde (in de stijl van "a + bi") gebruiken sommigen een "i" en sommigen een "j" (alzo: "a + jb"). Dat laatste in de elektriciteit met berekeningen met wisselstromen.

    Ook klasuitstapjes, studiereizen, sportdagen, en zo, moeten overlegd worden. Want daarbij vallen lessen weg die achteraf ingehaald moeten worden. En ze proberen om studiereizen mooi te laten passen bij de lessen.

    Dus dat moeten de leerkrachten van elkaar weten, en dat moet allemaal mooi op elkaar afgestemd worden. Voor leerkrachten die in veel klassen en veel jaren les geven, kan dat een hele puzzel zijn.

    Als er rotjong in je klas zitten, zullen ze het daar misschien ook even over hebben, maar ik kan mij niet indenken dat ze daar een hele dag aan gaan verspillen?

    Maar je kan dat toch best eens aan je leerkrachten zelf vragen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vermoed dat ze vooral de lessen op elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld voor lessen fysica voor de berekening van krachten en afstanden, moet je bepaalde formules en methodes van wiskunde kennen (algebra). En voor elektriciteit en gaswetten (dat is ook fysica) moet je weten hoe atomen in elkaar zitten, wat je leert bij chemie.

    Voor Franse, Engelse en Duitse grammatica moet je eerst de Nederlandse grammatica begrijpen.

    En je moet liefst dezelfde termen en symbolen gebruiken. Bijvoorbeeld voor elektrische spanning gebruiken sommigen een "U" en sommigen een "V"; en voor imaginaire getallen in de wiskunde ("a + bi") gebruiken sommigen een "i" en sommigen een "j" (alzo: "a + jb"). Dat laatste in de elektriciteit met berekeningen met wisselstromen.

    Ook klasuitstapjes, studiereizen, sportdagen, en zo moeten overlegd worden. Want daarbij vallen lessen weg die achteraf ingehaald moeten worden. En ze proberen om studiereizen mooi te laten passen bij de lessen.

    Misschien bespreken ze ook optionele lessen, sport, of wetenschappelijke experimenten op vrije woensdagnamiddagen of zaterdagen?

    Dus dat moeten de leerkrachten van elkaar weten, en dat moet allemaal mooi op elkaar afgestemd worden. Zou ik toch denken...

    Voor leerkrachten die in veel klassen en veel jaren les geven, kan dat een hele puzzel zijn.

    Als er rotjong in je klas zitten, zullen ze het daar misschien ook even over hebben, maar ik kan mij niet indenken dat ze daar een hele dag aan gaan verspillen?

    Maar je kan dat best eens aan je leerkrachten zelf vragen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij ons zijn dat volgens mij de rapportvergaderingen. Docenten gaan dan met elkaar over leerlingen praten. Hoe gaan de cijfers, hoe gedraagt de leerling zich in de les ect.

    14 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten