Skip to content
3 reacties
708 weergaves

Te moeilijk...

Hallo iedereen
Dus ik ben heel verlegen en heb wel vriendinnen in mijn klas maar als ik bij hun sta zeggen ze niets tegen mij en ze doen alsof ik er niet ben maar als ik alleen ga staan gaan ze naar de co-klastitularis om te zeggen dat ze niet willen dat ik alleen sta en ik had ook rapport en trimester bespreking met mijn co-klastitularis en hij zij ook dat ik moet beginnen met bij kinderen van de klas gaan staan (met degene waar ik goed mee kan opschieten) en met hun eten maar ze zeggen nooit iets tegen mij en ik ook niet tegen hun maar alleen staan kan ook niet weet iemand wat ik moet doen? (Heel soms zeggen of vragen ze wel iets)

14 jaar
2 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste meid, Je hebt al wat reacties gehad met nuttige suggesties maar misschien mag ik ook wat zeggen. Wat mij opvalt is dat jij je overbodig voelt als je bij die anderen gaat staan omdat ze voor jouw gevoel geen aandacht voor je hebben. Aan de andere kant, als jij apart gaat staan dan vinden ze dat niet leuk en gaan ze vragen om daar wat aan te doen. Ze vinden dus dat jij er ook bij hoort.
    Nu is het zo dat jij zegt verlegen te zijn en niet weet wat je moet zeggen. Als je niets weet te zeggen dan kan je altijd luisteren naar waar die anderen over praten en misschien dat jij daar ook je gedachten over hebt. Dat kan je voor je houden of je kan het zeggen.
    Hoe het ook is, door apart te gaan staan schiet je niets op dus dat moet je niet doen. Door bij die anderen te gaan staan en met ze te eten hoor je er bij en kan je leren hoe anderen met elkaar om gaan. Misschien dat jij altijd wel een beetje verlegen zal blijven, maar dat is niet erg. Iemand die altijd maar een grote mond heeft gaat uiteindelijk vervelen.
    Blijf gewoon er bij horen en misschien dat je soms wel wat weet te zeggen. Soms ook zeggen ze wat tegen jou, dus ze zien je heus wel. Hoe meer jij bij ze staat en zit, hoe meer jij er bij gaat horen en misschien dat je dan ook wat vaker iets weet en durft te zeggen. Misschien is er dan ook wel iemand die denkt dat jij best een leuke vriendin zou kunnen zijn.
    Blijf volhouden. De meesten zijn best aardig al kunnen sommigen wel eens lelijk doen, maar zo is het leven nu eenmaal. Het is niet altijd leuk maar er zijn ook altijd aardige mensen.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Op zoek naar een cursus voor assertiviteit want als je niks zegt uit jezelf dan is er ook weinig aangrijp punt voor anderen jouw te betrekken.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Lieve meisje, contact leggen is ook erg moeilijk, zeker als meerdere in de klas daar ook moeite mee hebben, maar als iedereen blijft zwijgen dan komt er nooit een gesprek op gang.

    Wat ik een leuk iets vind, zijn de vragen van Pickwick thee op de labels van de theezakjes. Als je in Nederland woont ken je ze zeker. Deze vragen zijn leuk en algemeen en ik zou zeggen, verzamel ze en ga daar eens mee beginnen. Gewoon elke dag een vraag waarvan je denkt die past bij de groep stellen. Zelf kun jij je vraag al voorbereiden en het zo meteen iets te vertellen. Thuis gebruiken we de vragen ook regelmatig, niet dat ik met mijn ouders of broer en zus niets te bespreken heb, maar gewoon voor fun. Daarna komen eigen vragen vanzelf wel.

    Verder kun je een klasgenoot die je het beste ligt vragen om huiswerk met je te maken, op school of thuis, dan leer je elkaar ook beter kennen. Verder samen naar school fietsen, ook al moet je een kleine omweg maken!

    Succes en be benieuwd of het lukt.

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten