Skip to content
5 reacties
685 weergaves

kan iemand begrip tonen

Ik ben sinds mijn jeugd al verstoten door de rest op mijn school omdat ik veel groter en sterker ben en voel geen motivatie om iets te doen ik krijg het ene na het andere slechte cijfer binnen en word alleen maar bozer en weet niet of ik nog lang aardig kan spelen tegen de rest of dat ik binnenkort mijn woede ga uiten in klappen en de verkeerde kant op gaan ik kan niet slapen door de woede en weet niet of ik mijn ouders ga wegjagen als ik een keer écht boos word en ze pijn doe kan iemand mij alsjeblieft advies geven over wat ik moet doen.

14 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Alleen verstoten omdat je sterker bent en groter ? Je hebt toch niet te vaak laten zien dat je sterker bent? Ik wil wel graag begrip tonen hoor. Ik heb in de 1e zoiets meegemaakt maar dat kwam door wat anders.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Een onaardige X23 heeft geen begrip voor jou. Vergeet die opmerking, er zijn genoeg anderen die wel begrip kunnen hebben voor jouw problemen en jou willen helpen. Hoe gaat het nu? Blijf niet rondlopen met je boosheid, je hebt vrienden!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • nee

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Als ik het zo lees dan ben jij boos op iedereen. Op je medeleerlingen op school, op je ouders, op de hele wereld lijkt het wel.
    Wat is het dat jou zo boos maakt? Je zegt dat je verstoten werd doordat je zo groot en sterk bent. Is groot en sterk zijn dan een reden om niet met iemand om te willen gaan of waren er nog andere redenen?

    Je bent ook boos op je ouders. Waarom is dat? Voel jij je niet gehoord? Zijn je ouders boos op jou omdat jij slechte cijfers haalt en wordt jij daar weer boos van?
    Je zegt dat je er op los wil gaan slaan en je ouders wegjagen als het je echt allemaal teveel wordt. Je ouders wegjagen, dat kan natuurlijk echt niet, dat begrijp je zelf ook wel en of slaan iets oplost is ook maar de vraag.

    Jouw boosheid moet er op een of andere manier uit. Misschien zijn er dingen die jou van binnen echt pijn doen en misschien zijn er dingen die niet zo bedoeld zijn maar die jou wel kwetsen.

    Aardig gevonden worden omdat je dat graag wilt, dat gaat zo maar niet. Anderen zullen begrip moeten gaan krijgen voor hoe jij bent en jij zal ook wat begrip naar anderen moeten gaan krijgen. De gebruikelijke weg om tot een verbetering te komen is praten, maar ik heb het gevoel dat jij niet zo'n prater bent. Jij bent als zo'n vulkaan waarbinnen de druk steeds verder oploopt totdat er een explosie komt.
    Je zou het toch eens moeten proberen. Op school is er vast wel iemand die er voor de leerlingen is om mee te praten als ze met problemen zitten.
    Probeer eens op een rijtje te krijgen wat jouw problemen zijn en schrijf het op.
    Als je wilt kun je natuurlijk ook hier terugkomen en verder vertellen wat er allemaal aan de hand is. Misschien dat je geen pasklaar recept kan krijgen hoe het beter kan worden maar ik weet zeker dat het helpt. Wat jij hier post dat wordt gelezen en je krijgt reacties waar je misschien wat aan hebt.

    Doe jij aan sport? Bij sport leer je omgaan met anderen en omgaan met tegenslagen. Je zegt dat je groot en sterk bent en er zijn vast wel sporten waar dat een voordeel is. Denk aan rugby. Dat is een harde mannelijke sport waar je veel agressie in kwijt kunt.
    Waar je ook aan kan denken is bijvoorbeeld boksen. Daar kan je ook veel agressie in kwijt en je leert accepteren, jezelf verdedigen, discipline en zelfbeheersing. Als je kan vechten dan hoef je voor niemand bang te zijn dus kan je altijd aardig zijn.

    Boksen, elkaar verrot slaan, vond ik eigenlijk niets, maar de afgelopen tijd zag ik 's morgens in het park een paar kerels die aan het oefenen waren. Het ging er om je niet te laten slaan door op de juiste wijze klappen te pareren. Ik vond het wel indrukwekkend.

    Blijf niet lopen met je woede. Er zijn mensen die om jou geven en je willen helpen. Een mens is nooit alleen, er zijn altijd anderen die willen helpen. Geef die anderen de kans. Je bent te jong om hu al een rotleven te hebben.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou een sport zoeken waar je kan leren met je woede om te gaan want een beetje is niet gek met je hormonen nu maar zo erg dat kan een keer mis gaan en zit je in de problemen. Ook zelfstandig met je huidarts contact opnemen zou kunnen helpen.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten