Skip to content
5 reacties
605 weergaves

VEVA HBO

Weet iemand of er een soort VEVA alleen dan op HBO. VEVA is alles op mbo3( en zorg mbo4 alleen dat lijkt me niets ).

15 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Beste TS, Ik begrijp dat jij MAVO doet en als zij-instromer naar de HAVO gaat zodat je naar het HBO kan. Dat is in mijn ogen een hele verstandige beslissing en ik wens je veel succes. Met een HBO diploma heb je heel wat mogelijkheden. Het zal hard werken zijn maar als je gemotiveerd bent kun je heel veel.

    Het misverstand kwam naar je zelf ook wel begrijpt doordat jullie allebei J15 zijn en op zoek naar een vervolgstudie. Anoniem posten is mooi, maar het geeft wel eens verwarring. Ik hoop dat je het niet erg vindt.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • J22, ik ben niet de forummaker. Dit forum is niet van mij zoals alle andere forums over opleidingen. ;)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Ik neem aan dat jij die jongen bent die zo bezig is met het uitzoeken wat je volgend jaar gaat doen. Nu kies je er dus voor om naar de HAVO te gaan. Betekent dat dat je dan in leerjaar 1 gaat beginnen tussen ex basisschool kindertjes van twaalf dertien jaar?
    In een vorig bericht van jou las ik dat je niet kon wachten om naar het MBO te gaan omdat: "ik wel een beetje klaar ben met de middelbare school. Ik irriteer me nogal aan die hele stoet jonge kinderen die er elke keer maar weer bijkomen."
    Dit jaar wordt je zestien neem ik aan, straks om deze tijd op de HAVO wordt je zeventien. Wie zijn dan je klasgenoten?

    Hoeveel jaar kost die HAVO je en hoeveel jaar gaat het MBO je kosten?
    Kijk eens op deze website https://www.studiekeuzemaken.nl/mbo-naar-hbo-doorstromen en denk er nog eens over na. Als je een HAVO diploma hebt dan heb je nog niets. Als je een MBO diploma hebt dan heb je een startkwalificatie voor een goed betaalde baan.
    Als je op het HBO dezelfde studierichting doet als op het MBO heb je een voorsprong. Soms mag je zelfs een jaar overslaan las ik (Zou dat niet aanbevelen tenzij je heel slim bent en van hard werken houdt).

    Ik begrijp dat het moeilijk is, een keuze nu heeft veel consequenties voor de rest van je leven, hoewel je het nooit weet. Heel wat mensen zijn iets anders gaan doen dan waar ze op school voor hebben geleerd en heel succesvol geworden. Jij lijkt mij een bijdehand iemand, dus misschien kun jij dat ook wel.
    Ik hoop dat ik het niet moeilijker heb gemaakt dan het al was, maar ik wilde het toch zeggen. Is er niemand op school of thuis waarmee je er over kan praten, of heb je iedereen al suf gekletst?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ga eerst havo doen om langer na te denken. Maar handig om te weten dat het er niet is.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, VEVA heb ik gezien is een opleidingssysteem van Defensie. Die opleidingen zijn bedoeld voor het middenkader, dus zeg maar van soldaat via korporaal naar sergeant en als je je best doet kun je sergeant-majoor worden en misschien nog adjudant. Dat zijn allemaal onderofficiers rangen.
    Officier, vanaf luitenant dus, kun je alleen worden als je de KMA volgt. Dat is het HBO van Defensie. Soms, als je bijvoorbeeld arts bent, dan hoeft dat niet en wordt je gelijk officier.
    VEVA HBO bestaat dus niet.

    Begrijp ik dat jouw ambities inmiddels verder reiken dan MBO? Leuk om te horen, maar weet je nu al welke studierichting je gaat volgen? Als je toch naar het HBO wilt dan maakt dat overigens niet zo veel uit. Daar kun je opnieuw kiezen.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten