Skip to content
7 reacties
600 weergaves

Mavo 4 -> Havo 4

Ik heb mijn Mavo diploma gehaald. Ik heb besloten om nu voor de Havo te gaan. Wat kan ik verwachten? valt het mee of tegen, duurt die 2 jaar nog lang ?

17 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Hi, ik zit nu ook in havo 4 en kom ook van vmbo als je een doel voor ogen hebt wordt het een stuk makkelijker, dat wil ik je allereerst meegeven. Motivatie behouden is dan namelijk easy. Zelf moest ik heel lang wennen omdat dynamiek in klas en ten opzichte van leraren op havo compleet anders is. Nog een ding om aan te denken is dat je goed moet leren plannen. Dat is heel belangrijk. Veel succes! X

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Goed dat je het gaat doen! Mooi vakkenpakket heb je. Ik heb eigenlijk best wel spijt van mijn vakkenpakket. Ik heb CM + Biologie en AK. Ik had graag NG willen doen, maar op de Mavo werd het afgeraden (ik had voor wiskunde een 6,3 voor scheikunde/NASK2 een 7,4) omdat het gewoon te moeilijk zou zijn. Ik had op de Mavo ook geen AK gehad, dus dat moest ik ook bij gaan houden. Op mijn school werd aangeraden om GES te nemen voor als je Havo zou willen doen, maar voor CM had je GES en AK nodig. Maar ivm het rooster kon dat dus niet. Dus ik was eerst afgewezen omdat ik geen AK had. Maar die scholen horen tot dezelfde scholengemeenschap, dus de directeuren hebben overlegd en we werden toch aangenomen. Wel moesten we in de zomervakantie opdrachten maken uit een 3 Havo AK boek. Misschien dat als ik een hele leuke opleiding zie met een missend vak, dat ik misschien na mijn Havo diploma een certificaat ga halen voor een missend vak, op de VAVO.
    Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik het heb gedaan, het beste zo’n beetje wat me ooit is overkomen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben de jongen van de vraag.

    Ik ga natuur en gezondheid doen met wiskunde B, NLT en natuurkunde.

    Ik heb dik mijn mavo diploma gehaald (Cum laude).

    Ik heb zeker en doel voor ogen en ik ben van plan om die zeker te halen. Mijn motivatie is erg goed! Ik ben erg benieuwd wat het mij gaat brengen!!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • I have to be honest, echt waar, de beste beslissing in mijn leven geweest. Ik heb vandaag te horen gekregen over te mogen naar Havo 5. Wat je nodig hebt is motivatie! Met motivatie kom je echt al heel erg ver. Vond het eerst wel een beetje zwaar, maar ik ben veel gelukkiger op deze school. Je gaat ook merken, hoe hoger je komt, hoe netter en aardiger en serieuzer de mensen natuurlijk worden. Op de Mavo was het gewoon, een en al rokende sletten met korte rokjes en make up waar ik totaal niet bij pas. En Havo is gewoon wat serieuzer, de mensen zijn ook veel aardiger. De docenten nemen je ook serieuzer.
    Ik had voor mijn eindexamen tussen de 5,3 en tussen de 7,8. En voor mijn PTA’s (SE) had ik 6jes. Nu zit is mooi in de middenmoot, ik sta geen onvoldoendes. Ik heb nu ongeveer 3 compensatiepunten. Dit jaar ging echt vliegensvlug voorbij, ik kan niet geloven dat het dan nog maar 7 maandjes tot het examen. Heb je een goede motivatie, heb je wel goede cijfers, dan ben je aardig op weg!
    Ik zou het gewoon doen, nog geen seconde spijt gehad!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 17, Je adviseert TS eigenlijk de makkelijkste weg te kiezen. Ik neem aan dat TS een bepaald doel voor ogen heeft en ik denk dat hij daar zijn vakkenpakket op moet afstemmen. Misschien gaat het moeilijk worden maar wie zegt dat hij dat niet aankan en er niet voor wil werken? Doe je best TS, maak je dromen waar!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het schijnt best een grote stap te zijn. Wat voor profiel heb je gekozen?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • De eerste paar weken zullen een stuk zwaarder zijn, daarna gaat het wel De stof is veel hetzelfde maar een stuk uitgebreider. Ook alleen Wis B kiezen als je echt een 8 of 9 staat voor wiskunde. Het is namelijk echt moeilijk. Ik zou je ook aanraden om alleen vakken te kiezen die je al hebt gehad, zodat je een basis hebt.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten