Skip to content
3 reacties
782 weergaves

Naar Amerika voor High School

Hoi,     Ik zit nu in 3VWO. Ik voel me de laatste tijd niet echt gelukkig. Ik heb het idee alsof er iets in mijn leven moet veranderen. Toen kwam de dochter van een vriendin van mijn moeder ermee dat ze een jaar high school in amerika gaat doen. Het leek me al direct zo gaaf! Zij is nu 17 en al klaar met de HAVO. Ik ben gaan googelen en zag dat het al kon vanaf 15. Ik heb mijn ouders verteld dat het mij gaaf lijkt en zij waren het met mij eens, alleen heb ik hen niet verteld dat ik dat graag nu al zou willen doen in plaats van nadat ik ben afgestudeerd. Ik zou dan een jaar weg gaan en daarna weer gewoon de draad oppakkken waar ik gebleven was, bij 4 VWO. Dan zal ik dus niet tegelijk slagen met mijn vriendinnen, maar wel een ervaring rijker zijn! Het lijkt me heerlijk in een andere omgeving te zijn met een gastgezin en te beginnen vanaf een schone lei. Ik zou mijn ouders wel VERSCHRIKKELIJK missen. Wat vinden jullie? Ben ik nu te naief? En als ik het wel wil doen, hoe vertel ik het mijn ouders? Dat vind ik doodeng! Moet ik uberhaupt wel de stap wagen? Of ben ik anders te laf? Leef ik nu in een droom, of kan ik gaan voor wat ik denk dat mij gelukkig maakt?

15 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Het klinkt als een vlucht voor jouw gevoel van ongeluk. High School is nog steeds school maar dan aan de andere kant vd wereld. Mocht het daar ff tegen zitten ben je niet zomaar weer terug bij papa en mama. Zoek je oplossing dichter bij huis.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik weet niet of jij daar een diploma kunt halen die in Nederland geldig is. Want het probleem is als jij 1, 2 of misschien wel 3 jaar weg gaat dan moet je daarna weer heel erg wennen aan het Nederlandsonderwijs systeem mocht je in Amerika geen diploma weten te halen die hier geldig is.

    Dus vanuit mijn hersenen zou ik zeggen maak hier je opleiding af en ga dan.

    Persoonlijk of het op 15 jaar kan? Natuurlijk als jij zelfstandig genoeg bent komt dat goed. En je ouders zullen het niet verstandig vinden wat ik snap. Maar als zij weten dat jij het op dit moment echt niet naar je zin hebt en je overtuigt ze dat dit kan helpen dan zouden ze daar vast wel akkoord mee gaan.

    En hoe het te vertellen dat is lastig. Ze weten al dat je er heen wilt alleen niet wanneer. Dus je kunt gewoon het onderwerp weer eens ophalen en gewoon een tijdje over praten en dan vraag je ze gewoon wat zij denken dat het beste moment is om heen te gaan.

    Als je ouders dan zeggen dat het aan jou is dan weetje dat ze het goed zullen vinden en als ze zeggen dat ze vinden dat jij eerst je opleiding af moet maken weet je hoe ze er over denken en kun je er op dat moment voor kiezen of je het voorbij laat gaan of toch wilt doorzetten nu al heen te gaan.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een lastige keuze zeg! Ten eerste je bent totaal niet naïef je wilt gewoon iets doen wat je gelukkig maakt. Beste advies die ik je kan geven is dat je keuze moet maken wat jou gelukkig maakt. Ik snap dat je ouders zal missen je kun ze altijd FaceTime. Ik zou ieder geval dit jaar niet gaan vanwege Corona. Je kunt deze tijd gebruiken of je dit echt 100% wilt. Je moet erbij nadenken dat high school in Amerika en Nederland totaal anders zijn.

    Stay safe!

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten