Skip to content
1 reacties
629 weergaves

Morgen terug naar school

De kerstvakantie is voorbij en seffens moeten mijn broertje en ik al terug om negen uur bed in omdat het morgen school is. Ik vind school zo verschrikkelijk erg maar ge moet ernaar toe zodat ge later veel geld kunt verdienen omdat ge hoge diploma's hebt. Mijn broertje haalt best goede punten en vind school niet zo erg, maar ik haal mindere punten, gelukkig geen buizen dat wel niet, behalve wiskunde soms, en vind school een nachtmerrie. Het liefste wat ik tijdens de les doe is naar buiten staren want daar wil ik zijn. Ik wil later redder worden en ben zeer goed en gedreven in zwemmen en zelfs al de vroege redderslessen. Waarom geven ze dat vak nergens op een school in plaats van ons vol te proppen met dingen waar ge later niks meer aan hebt. ja ik weet dat het nodig is om te leren maar toch. De kerstvakantie was echt geweldig en die pret is weer over tot met pasen. Niet meer veel werken op de boerderij, niet meer veel zwemmen, niet meer veel met je broertje en beste vriend spelen, niet meer al je lego op de vloer kunnen gooien en een namiddagje bouwen. Saaie school en stilzitten op een bank en opletten en studeren maar gelukkig is er L.O. waar ik me nog eens erg goed kan uitleven. Mijn broertje zal me er weer dooruit moeten sleuren en opbeuren want na een vakantie ben ik altijd enorm depressief om terug naar die gevangenis te gaan. Wie heeft nog zo datzelfde gevoel of gaat iedereen graag naar school?
Ik moet nu naar bed, ik kan wel wenen.

14 jaar
5 jaren geleden

1 Reacties

  • Dat gevoel heb ik ook gehad, en ik denk veel meer kinderen.
    Waarom naar school, je leert er alleen maar stomme dingen die je later toch niet nodig hebt, enzovoorts. Ik heb een jaar verprutst (derde klas overgedaan), en daarna had ik er nog steeds geen plezier in maar ik heb school wel afgemaakt. Natuurlik zeiden mijn vrienden en mijn ouders dat het beter is om school af te maken, want met een diploma kom je verder en ga je later meer verdienen.
    Of dat zo is weet ik niet, maar het was net genoeg stimulans om school vol te houden.
    Het enige leuke van school vind ik terugkijkend het moment dat alles klaar was en ik hoorde dat ik geslaagd was. Een overweldigend geluksgevoel gaf dat.
    Probeer toch maar vol te houden, TS, dan ga jij dat gevoel ook meemaken!

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten