Skip to content
3 reacties
214 weergaves

Gepest door muziek

Hi, ik ben 14 jaar en zit in de 2e van de middelbare school, ik zat tot de voorjaars vakantie in 2 Havo en daar zat ook mijn beste vriendin. We waren hele goed vrienden omdat we naar de zelfe muziek luisteren. Nu waren mijn school resultaten heel erg matig dit jaar dus ik moest naar 2 mavo. En daarom kwam ik in een nieuwe klas terecht. En in die klas word echt alleen maar naar die nieuwe rap/hiphop geluisterd. Een paar mensen uit mijn klas vroegen wat mijn favoriete rappers zijn. Maar ik zij dat ik dat geen leuke muziek vond, ze vroegen laat dan is een nummer horen. Dus ik liet een nummer horen wat veel voor mij betekent namelijk het nummer Pain van Of mice and Men. Ik liet het horen en iedereen lachte me vol in me gezicht uit en sinds dien word ik gepest op school. Ik vind school echt niet meer leuk nu. Wat kan ik hier aan doen?

14 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • Vmbo kinderen zijn kinderen met een eigen wil. Ze zijn bijna allemaal het zelfde ( tenminste zo ziet het er wel uit ). Als iemand een strakke broek heeft , heeft de rest dat de volgende dag ook. Zit zelf ook Vmbo. Wij hebben ook zo iemand in de klas zoals jij. Ze houdt van remixen en dat soort. Ook is ze niet geliefd in de klas. Gelukkig voor haar is het streng verboden om te pesten en kan je geschorst worden en onze school is echt niet normaal streng. Maar het is een beetje stiekem pesten' buitensluiten enzo en normaal dingen vragen, terwijl die dingen niet aardig zijn bedoeld. Ze is veel op zichzelf. Mijn tips:

    Zoek geen vrienden bij de popi's (populaire) begin bij de lage( stille muizen) en blijf heel aardig en praat niet te veel over je muziek dat kan vervelend worden voor hun, ook al gaat het nergens over.

    Ik wens je heel veel succes

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat smerig dat ze je hiermee pesten. Vertel het aan je ouders en aan je docenten, en als die niets doen, vraag dan aan je ouders of die willen bellen/mailen naar school. Soms doen scholen helaas heel moeilijk over het aanpakken van pesten, dus misschien zullen jullie hier hard voor moeten vechten; ik hoop dat het lukt. Zo niet, dan kun je misschien op zoek gaan naar een andere school met een beter pestbeleid om een nieuwe start te maken.

    Heel veel sterkte! Ik hoop echt dat het beter voor je wordt.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Je zal je moeten aanpassen. VMBO kinderen passen echt niet aan op jou (ik spreek uit ervaring).

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten