Skip to content
4 reacties
352 weergaves

Veranderen van school

hey de afgelopen paar maanden heeft er bij mij een steeds groter verlangen opgebouwd om naar een andere school te gaan. Ik kan me geen band vinden met mn klasgenoten, waar ik al 3 jaar bij in de klas zit. Ik voel geen enkel teken van connectie en dat heb ik dus een paar maanden geleden eigenlijk echt van mezelf gerealiseerd. Het probleem is, is dat hoe erg ik mijn best ook doe om hier vanaf te komen, het lukt me niet. Het wilt niet. ik heb met de teamleider, mentor en decaan al rond de 8-10 gesprekken gehad, maar ze zien van mijn uitspraken waarom ik weg wil geen concrete reden. Hierbij laat ik wel ff mn redenen onder 1: ik woon 25 kilometer van school af. de kinderen uit mijn klas (3 vwo) komen allemaal van dezelfde stad waarin de school plaatsvind. Daarom ga ik ook met de bus. Hierdoor kan ik moeilijk persoonlijke banden ontwikkelen, de bussen rijden niet altijd, en nooit in de avond, dus afspraken na school kan je vergeten. Mensen zien dus ook geen nut om mij ergens voor uit te nodigen (filmavond en dergelijke). 2: het culturele verschil op school is te groot. Ik woon zo ver weg, dat mijn cultuur heel anders is. Ik ben met hele andere waarden en normen en gewoontes opgegroeid. Ik woon en leef namelijk in een wat boersere stad. De stad van mijn school is extreem pauper (van die kinderen die heel veel roken en drinken en waar alles op jezelf gericht is). Ik kan dus 2 kanten op, of ik blijf mezelf zonder contact, of ik pas me aan aan iemand die ik niet wil zijn. 3: ik

15 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • M21, Ik heb voor deze school gekozen omdat er een bepaald vak op aangeboden wordt genaamd "technasium". Het is echt een stom vak, het is alleen maar dingen op de computer opzoeken en vervolgens zelf een oplossing bedenken. Ik heb bij mijn definitieve profielkeuze technasium als eerste weggegooit. Als dat vak niet bestond zou alles goed afgelopen zijn tot nu toe.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ten eerste, thx voor jullie reacties. Je kon het vast al wel zien maar ik klikte perongeluk op inzenden daarom is ie half af. De coördinator, mentor en teamleider vinden mijn argumenten te inconcreet. Ze willen niet dat ik naar een andere school ga zonder concrete reden blijkbaar. Heel afschuwelijk om een volwassene die gespecialiseerd is in haar werk zo aan te horen zeggen dat ze het - basically - niet snappen. Ze, de mensen van school, hebben me een extra vak aangeboden na een IQ test. Ze dachten zonder mijn bevestiging dat ik te weinig uitdaging kreeg. Nu heb ik dus programmeren als extra vak wat ik tijdens andere lesuren heb. Elke keer als ik aan mijn ouders, (juist hele vrije open mensen), vraag of een andere school een optie is zeggen ze dat ik daar gepest zal worden. Op de school van mn beste vriend en naaste vrienden van mijn eerste basisschool zeker. Mijn ouders heeft school ervan overtuigt dat de andere school een hele slechte optie is. - Ik laat het hier wel ff bij tot nu toe -

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik vind jou redenen goede redenen om over te stappen naar een anderen school. Maar ik vraag mij af waarom heb je 3jaar geleden voor deze school gekozen?? Volgens mij kun je gewoon van middelbare school wisselen indien je ouders daar door willen tekenen

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Hoe denken je ouders/verzorgersn hierover? Die zouden je misschien kunnen helpen in gesprekken met school.
    Ik ben zelf niet van school gewisseld toen ik op de middelbare school zat, maar wel op de basisschool; op mijn tweede basisschool voelde ik me veel meer thuis dan op mijn eerste. Het kan dus naar mijn ervaring wel degelijk helpen om van school te veranderen, hoewel mijn geval natuurlijk maar één voorbeeld is.
    Op de middelbare school merkte ik wel dat ik meer vrienden kreeg toen ik een vakkenpakket had gekozen: mijn jaar werd toen veel meer door elkaar gemengd en ik leerde zo veel meer mensen kennen. Zo ontmoette ik ook meer gelijkgestemden, terwijl ik in de eerste drie jaar niet veel vrienden had. Dit zou je nog in overweging kunnen nemen; anderzijds geef je ook nog andere goede redenen om van school te wisselen, zoals de reisafstand.
    Succes; ik hoop dat je een goede keuze zult kunnen maken en een plek zult vinden waar je je thuisvoelt - op je huidige of op een andere school.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten