Skip to content
6 reacties
276 weergaves

help mij met spelling

hallo ik ben een meisje uit groep 8 en ik ben heeeeeeeel slecht in spelling zo slecht dat mijn niveau er van om laag gaat en ook heel erg ik heb een goede band met mijn juf en die kent mij ook goed en zegt ook dat mijn advies dat ik nu heb veel te laag voor me is ik heb nu net aan havo ik weet dat dit eigenlijk heel hoog is maar voor de beroepen die ik wil doen en voor de prestaties die ik in groep 3 tm 6 heb is dit ook heel slecht ik heb terwijl dit eigenlijk helemaal niet mag al 3 keer mijn cito spelling opnieuw gemaakt en moet het nu mandag 6 maart weer over maken en mijn niveau moet makkelijk havo worden maar ik weet niet of het mij gaat lukken en ben hier heel onzeker over ik ben nooit goed geweest in spelling en rekenen was mijn sterke punt samen met lezen en woordenschat nu gaat mijn rekenen ook omlaag en heb ik alleen nog maar mijn lezen en woordenschat over. misschien denken jullie dat ik zeur omdat het toch best wel hoog is maar ik voel mij er echt slecht over en wil mijn juf en mijn moeder niet teleurstellen. het dictee gedeelte van de toets is nog wel oké maar dan komt het middels bij mij gevreesde boekje met de vraag zoek waar de fout in het dik gedrukte woord zit en dan verpruts ik hem hele maal heeft iemand alsjeblieft tips. groetje een meisje uit Groningen van 12 met een probleem

12 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • nee ik heb geen dyslexie en heb de toets verknalt

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • heb je je al laten testen op dyslextie. het is voor op de middelbare heel handig. je krijgt 15min extra voor toetsen, als je leeraar spellings fouten rekent in een toets waar het niet echt van belang is mag hij er maar 1 fout tellen. ik heb het namelijk ook

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • tnx

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • als je best doet en t lukt niet houd t op toch?! dan maar een niveau lager, want als je t niet aankunt ga je ook niet met een fijn gevoel naar school. en je ouders worden heus niet boos

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • ik ben de starter
    ik zal er zeker iets mee doen tnx voor het reageren
    ik hoop dat ik mijn niveau nog wat omhoog krijg
    ben nu gewoon op spelling aan het blokken

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Soms helpt het om te kijken naar wat voor fouten je het meest maakt, dus met welke spellingsregels je de meeste moeite hebt. Dan kun je daar misschien mee gaan oefenen. Misschien kan je juf helpen om uit te zoeken waar je de meeste fouten maakt en wat je dus het beste kunt gaan oefenen.

    Succes ermee!

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten