Skip to content
3 reacties
102 weergaves

Negatieve gevoelens niet laten zien

Hoi,

Ik praat de laatste tijd met mn mentor over mn thuissituatie en ik merk dat ik soms vochtige ogen krijg en bijna moet huilen. ik draai me dan meestal even weg zodat ze het niet ziet. is dit perse negatief? wat zou ze van mij denken?

ze zegt dat ik moet praten en dat dat het makkelijker voor mij maakt, maar ik ben geen schrijver en ook al geen prater. iemand ervaringen of tips?

14 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • Nee hoor, het is helemaal niet raar dat je even wegkijkt. Maar het is ook niet zo dat ze zich meer zorgen gaan maken, als je je laat gaan. Je moet gewoon lekker doen wat je zelf wilt. Je mentor wilt je alleen helpen, daar is ze voor. Het maakt haar dus echt niet uit als je even moet huilen, ze kan je daar zelfs bij helpen! Ik weet natuurlijk niet precies wat er aan de hand is. Heel veel sterkte ieniedergeval!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Maar is het niet raar dat ik me dan wegdraai of even wegloop? Of moet ik me gewoon laten gaan? Ik ben bang dat als ik me laat gaan dat ze zich extra zorgen gaat maken

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Het geeft aan dat je echt wel ergens mee zit, wat het ook is. Dat zal je mentor ook wel merken, en daarom wil ze natuurlijk dat je praat. Ergens mee blijven zitten, doen alsof het er niet is, of het verbergen voor anderen, is vaak niet goed voor je. Negatief is het enkel in de zin dat het voor jou niet goed is, verder denk ik niet dat er een reden is je slecht te voelen daarover. Ze zal zich misschien zorgen maken, jou willen helpen.

    Of je erover praat, dat moet je zelf bepalen, niemand kan je dwingen en dat helpt ook niet. Meestal lucht het wel op, en voelt het goed om iemand te hebben om over lastige dingen te praten en je emoties te uiten. Maar als je niet wilt praten, is dit ook goed hoor, niet iedereen vind dit fijn. Of misschien wil je er nu nog niet over praten, maar later ineens wel, dat is ook prima.

    Als je er over praat, moet je gewoon zeggen waar jij mee zit, waar je aan denkt, hoe je je voelt. Je hoeft niet alles in één keer te vertellen, en als je niet goed bent in de verwoording is dat helemaal niet erg. Het gaat erom dat iemand je begrijpt, niet dat je een perfecte schrijver of prater bent, toch?

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten