Skip to content
13 reacties
276 weergaves

Eens of niet eens! Leg je keuze uit!

Er word heel vaak gezegt dat vmbo leerlingen dom zijn. Ik ben er daar mee eens. Vmbo leerlingen zijn dom en ongeintresseert in de les. Ze zijn agressief en slaan elkaar in de pauze de hersens in. Ik doe zelf het VWO. Zijn jullie het met deze stelling eens of niet eens en leg je keuze uit!

14 jaar
8 jaren geleden

13 Reacties

  • Eens... vele vmbo'ers zitten altijd een beetje stoer te doen....

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Eens Sommige vmbo'ers vinden het bv. "stoer" dat ze roken. Als je op google zoekt naar rokers vmbo havo vwo zie je overal staan dat vmbo'ers meer roken.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben het oneens met TS Ik doe VMBO-K Kon VMBO-TL aan maar niet gedaan omdat ik moeite heb met leren en krijg daarom ook leerhulp en wij slaan elkaar de hersens niet inelkaar dat is iets doms wat je op Dumpert ziet pas maar op met wat je zegt en ga eens een keer met een vmbo school mee lopen!

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb zelf gymnasium gedaan, maar er zijn dingen waarvan ik vrij zeker weet dat veel VMBO'ers ze beter kan dan ik. Ik denk dan met name aan praktische vaardigheden, bijvoorbeeld iets in elkaar timmeren (zoals jongen 15 al zei), maar ook sporten. Ik geloof dat iedereen iets heeft waar die goed in is. VWO'ers zijn vaak weer beter in theoretische vaardigheden (hoewel ik toevallig iemand ken die vanaf het VMBO uiteindelijk op de universiteit is beland, dus dit hoeft ook niet te kloppen). Je hebt al die vaardigheden in de maatschappij nodig. Waar het misgaat is dat er een maatschappelijk beeld bestaat van VWO'ers als 'beter' dan VMBO'ers, terwijl je allebei (en ook havisten, natuurlijk) nodig hebt. Ik ga bijvoorbeeld een universitaire studie doen, maar ik kan echt geen gootsteen repareren. Daarnaast is een probleem dat ons onderwijssysteem ook ongeïnteresseerde VMBO'ers ertoe dwingt om dingen te leren waar ze later niets aan zullen hebben. Nu wil ik niet zeggen dat je VMBO'ers de mogelijkheid moet ontnemen om een meer theoretische opleiding te volgen, maar er moet meer keuzevrijheid bestaan. Laat iedereen zich met zijn/haar eigen talenten bezighouden, dan zullen mensen zich op school minder vervelen en zul je ook vaardigere mensen opleiden.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Waar slaat dit op!? Ik ga nu naar vijf gymnasium en bij mij zitten soms echt van die lullen die denken dat ZIJ alles wete en dat ze veel beter zijn dan vmbo'ers. Ik weet echter zeker dat mijn klasgenoten een stom figuur zouden slaan als ze iemand moesten verzorgen of een konijnenhok moesten timmeren. Trouwens slim en verstandig zijn twee verschillende dingen. Als je slim bent (veel weet en gied kunt leren) ben je niet perse verstandig (bijv. goede keuzes maken, verstandig handelen). En sowieso kun je er niks aan doen als je minder verstand hebt. Ik heb voor vmbo'ers net zoveel (of nog meer) respect als voor vwo'ers!

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Heel eerlijk ben ik het ermee eens.. Met veel vmbo leerlingen kan ik geen gesprek over een lastig onderwerp voeren. Ze antwoorden dan wel terwijl je aan ze ziet dat ze er niks van begrijpen. Toch zijn zij welbweer goed in hun eigen dingen. Vwo leerlingen (vind ik) zijn soms meer agressief maar ook zorgzamer ze zijn veel meer divers. Dat is wat hun bijzonder maakt. (eigenlijk niet aangezien 70% van de kinderen op vwo zit) (niet beledigend ofzo)

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Zelf zit ik op vmbo en zit ook in een hele drukke klas met kinderen die tegen leraren ingaan enzo en in de les zitten te kloten.
    zelf kom ik van havo/vwo en ben daarna naar mavo gegaan en je ziet duidelijk verschil. de enige vmbo'ers die zich meestal gedragen zijn de gene die opletten in de les en naar havo willen.
    dat is mijn mening tenminsten

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje14 Pardon?! Wat is dat voor ongepaste reactie? Ik heb Gymnasium gedaan en ik maak soms ook dat soort fouten. Onrespectvol kind. Jeez, die jeugd...

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • meisje 16 jaar van hierboven schrijft goeden in plaats van goede..., ze doet vmbo... dat is het antwoord op de vraag

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vind dat TS wel gelijk heeft ik moest naar basis (niet gedaan), heb direct kader gedaan. Op onze school zit ook nog basis en praktijkonderwijs. Nu moet ik zelf zeggen hoe lager het niveau hoe slechter het word. Ik moest basis, deed kader en nu doe ik mbo 4 een mavo havo opleiding. Dus niet alle vmbo-ers zijn lui en vervelend er zitten ook hele goeden tussen. 

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben het echt niet met de TS eens! Oké, sommige vmbo leerlingen zijn wel dom en ongeïnteresseerd in de les, maar een deel van de leerlingen zijn wel geïnteresseerd en willen graag leren! Trouwens, ik doe zelf vmbo-k (kaderberoepsgerichte leerweg).

    Oppassen met wat je zegt TS!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Je hebt wel sirieuzere maar het merendeel is idd ongeïnteresseerd. Ik vind dat het verschil tussen vmbo en havo/vwo idd wel merkt Doe zelf ook Havo

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Sommigen kunnen heel vriendelijk zijn, en ook zeker wel volwassen en niet dom zijn, maar helaas gedraagt het merendeel zich als luide agressieve idioten.. en dus lijkt het zo dat ze allemaal zo zijn.
    Over het algemeen dus ja, maar zeker niet allemaal.
    Ik doe zelf havo, heb de energie en concentratie voor vwo niet.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten