Skip to content
2 reacties
55 weergaves

Handige tips voor op school!

Hallo dames en heren,   Ik ben een jongen van 19 jaar en ga graag naar school. In mijn vrije tijd lees ik graaf een boek en zit ik achter de computer. Ik ga jullie de volgende tips geven voor school. Hier komt die:   AANWEZIGHEID: Tip 1: Kijk goed naar je rooster. Tip 2: Leg je boeken alvast de avond van te voren klaar. Tip 3: Ga op tijd naar bed, zodat je de volgende dag zonder haast en stress kunt beginnen.   TIJDENS DE LES: Tip 1: Luister altijd goed naar je leraar. Tip 2: Probeer niet zo veel om te gaan met drukke mensen. Tip 3: Als je iets moeilijk vind kun je er een aantekening van maken en thuis nog eens bekijken. Tip 4: Doe goed je best!   HUISWERK: Tip 1: Noteer het huiswerk dat je krijgt altijd in je agenda. Tip 2: Kijk regelmatig in je agenda. Zo kun je voorkomen dat je huiswerk vergeet te maken. Tip 3: Laat je huiswerk niet door anderen maken. Dit heeft geen zin. Het is de bedoeling dat je er wat van leert. Tip 4: Zorg vooral dat je het dus op tijd af hebt. Tip 5: Als je iets al niet snapt, vraag het alvast aan de leraar. Zo kun je thuis toch vooruit.   PROEFWERK(WEEK): Tip 1: Zorg ervoor dat je de opgegeven proefwerk in je agenda noteert. De mensen die een toetsweek krijgen, krijgen een aparte planning van school. Bewaar deze altijd goed! Tip 2: Leer altijd ruim van te voren. Beter tijd te veel, dan te kort. Tip 3: Zorg dat je tijdens een proefwerk(week) zo min mogelijk stress hebt. Tip 4: Ga op tijd naar bed. Tip 5: Neem tussen het leren door af en toe een korte pauze en beloon jezelf met iets lekkers. Tip 6: Als je zeker weet dat je alles kent, dan kun je je laten overhoren door je vrienden, vriendinnen of ouders. Het is ook handig om een kleine toets te maken voor jezelf. Tip 7: Zorg er altijd voor dat je de hulpmiddelen bij je hebt die je mag gebruiken tijdens de toets.   ORGANISEREN EN ORDE: Tip 1: Zorg ervoor dat er geen losse en gekreukte blaadjes in je schooltas slingeren. Tip 2: Doe losse blaadjes in een klapper. Tip 3: Het is handig om voor aantekeningen maar één schrift te gebruiken. Dit mag lekker dik zijn! Tip 4: Hou je kluisje schoon.   Dit waren dan een beetje mijn tips. Ik wens iedereen nog heel veel succes toe in het nieuwe schooljaar! Ik zal hier actief zijn op het forum om jullie te helpen met vragen over school.   De mazzel,  

19 jaar
12 jaren geleden

2 Reacties

  • Yeahh.

    bedankt, super handig! x.

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • -

     Goede tips, maar het zijn allemaal dingen die ik al lang deed. :P

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten